Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 073)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přeplácanost nejhrubšího, ehm, zrna. Čím déle film trvá, tím horší je, a romantická zápletka jako z telenovely rozhodně patří k tomu nejhoršímu, s čím kdy musel nebohý Spider-Man bojovat. Ve scénách, kdy má být zlý a posedlý, Tobey Maguire ukazuje, že spíše než hraní mu jde přehrávání, a žárlivý výstup Mary Jane je hotové utrpení. Přitom Sandman by byl obstojný záporák, kdyby dostal více prostoru, neboť scéna jeho zrodu patří k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy v komiksových filmech bylo k vidění. Vážně, bez ironie. Spider-Man 3 ze všeho nejvíce vypadá jako pokus natočit "něco jako Batman se vrací od Tima Burtona", který ale nevyšel. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Takže pěkně popořádku. Spidey nikdy nepatřil mezi mé kdovíjak oblíbené comicsové postavy. Jednička mě ve své době těžce minula a byť jsem jí zpětně dokázal docenit, tak pro mě přesto představuje pouhé nikterak úchvatné uvedení do nového světa, včetně seznámení s hlavnimi charaktery. Dvojka mě však před pár lety slušně rozbila a dodnes pro mě platí za jedno z nejpříjemnějších filmových překvapení vůbec. Nicméně na mém přístupu ke Spideymu to nic nezměnilo a srdcovkou se pro mě přesto nestal. Očekávání od trojky tak byla všelijaká, jen ne taková, abych se bál, že budu zklamán či dokonce rozezlen. První půlka mě však uvrtala do sedačky a ukázala, co se stane, když se spojí Raimi, přehršle nápadů a megarozpočet. Akce je nářezová (kvůli první naháněčce Harry-Peter si koupim dvdéčko a budu na to čumět pořád dokola, mňam a ty nervní smyčce k tomu, prostě žrádlo). Prostě, první hoďku a půl si to frčí, parádně odsýpá, napínavé okamžiky jsou libově prokládané oddechovými (pythonovskej Campbell už je provařenej, ale nikdo tu moc nevyzdvihává fantasticky zrežírovaný dění v redakci). Jo, jenomže potom přijde Peterův přerod, Raimimu se od té doby začne všechno rozsypávat pod rukama, tempo je v čudu, dějové skoky na pěst (co mělo do hajzlu znamenat rychloseznámení Sandman-Venom?) a to nemluvim o sentimentu vozeném po kamionech. Ke konci už jsem jenom nervózně vyhlížel titulky a zajímal se pouze o dořešení děje, kvůli tomu, co se stane s několika oblíbenými postavami. Ve výsledku je ve mě tak nějak prázdno. Druhá první půlku dokonale přebila a mě tak nezbývá než se těšit na druhé shlédnutí, které však asi v půlce ukončim a pojedu odznova. Ale jak už jsem uvedl výše, nejsem naštvaný, jenom takový nějaký udivený z té promarněné příležitosti natočit nejlepší comicsovku všech dob. Přitom od toho vlastně ani nebylo daleko, jenom stačilo buď vyhodit jednu z vedlejších linií (Sandmana a s nim i několikeré rozumbradování s tetičkou, čímž by odpadly dvě třetiny nefunkčních citovek) a ubrat třicet minut nebo naopak dojet všechno vyváženym tempem první půlky a naopak ještě půlhodinu přidat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Peter Parker je konečne šťastný. Jeho tajomná identita superhrdinu je stále utajená, chce požiadať svoju lásku Mary Jane o ruku a darí sa mu aj v práci. No dlho to nevydrží. New York začnú ohrozovať ďaľší nebezpeční zločinci, ktorí taktiež disponujú nadľudskými schopnosťami. Aj jeho bývalý najlepší priateľ Harry Osborn sa mu chce pomstiť za smrť svojho otca. Do toho sa mu začne rútiť i osobný život a naviac ho takmer zahubí cudzopasný, symbiotický organizmus. Ukončenie pavúčej trilógie sa nesie v znamení trocha zmäteného scenára, ale za to sú to hotové orgie filmových trikov a špeciálnych efektov. **** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Raimi si toho tentokrát naložil až přespříliš a moc se mu nepovedlo film ukočírovat. O tom že herci hrají o dost mizerněji než předtím, akce není nic moc a dokonce ani ty efekty nevypadají na mamutí rozpočet se toho napsalo už dost, takže jen připojím poznámečku k hlavním záporákům. Od samotného zrodu Sandmana si s ním tvůrci evidentně neví rady. Jaká je jeho úloha, co si máme o jeho postavě myslet, co vnáší do příběhu? To je tam opravdu jen na to, aby se měl Spidey s kým škorpit a nakonci se rozplakat při psoloechu jeho příběhu? Venom je skvělý (i když nějak pohublý a nemá charakteristický jazyk) a nebýt jej, rozhodně nejdu nad dvě **, takže opravdu zamrzí že jeho obrovksý potenciál zůstal trestuhodně nevyužit. Doufám, že to naúpraví Spidey číslo 4 - z konce usuzuji, že to oblíbený symbiont přežil.____ Napodruhé už výrazně lepší, takže 70% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, proč tak nízká hodnocení? Ať si ostatní hodnotící stěžují na co chtějí a hodnotí jak chtějí, já tento film ohodnotím po svém a je mi jedno, že se neshodnu s většinou. Tenhle třetí díl Spider-Mana je prostě velkolepý, je nabušený až po okraj, je úžasně akční a poprvé se tu objevuje v jednom díle více než jeden záporný hrdina. To jsou pro mě všechno klady, které mi jasně našeptávají, že tohle je možná nejlepší díl celé série. A i když to možná občas vázne v dialozích a neakčních scénách, tak o to více jsem si potom užíval právě tu úžasnou akci. Ještě totiž stále nejsem nabažený létání nad mrakodrapy a úžasnými souboji mezi nadpřirozenými hrdiny. Tenhle film jsem si užíval od začátku do konce a byla to prostě jízda, od které se nešlo odpoutat. Viděl jsem všechny tři díly, přičemž na prvních dvou dílech jsem byl i v kině, ale až o tomhle díle mohu prohlásit, že jsem naprosto spokojený. Viděl jsem prostě dokonalý film, ke kterému nemohu mít a ani nemám žádné výhrady. Tobey Maguire tradičně podává úžasný výkon a jeho Peter Parker jako arogantní namyšlený fracek je prostě dokonalý. Stejně tak je jako vždy dokonalá i Kirsten Dunst a potěší i sympatický James Franco, který po většinu filmu už není tím naštvaným a pomstychtivým Harrym Osbornem z předchozího dílu, ale naopak je tím milým a přátelským Harrym z dílu prvního. A malé cameo Stana Leeho, kterého jsem ve filmu poznal okamžitě, taktéž potěží. Takže abych to shrnul, tak Sam Raimi natočil naprosto bravurní film, ke kterému nemám téměř žádné výhrady, a proto uděluji zasloužených pět hvězdiček, ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný a to velice. Sam Raimi nedokázal přeskočit, ale ani udržet vysoce nastavenou laťku předchozích dvou dílů a jeho 3. díl už se tak stává pouhou popcornovou jednouhubkou. Ale vememe to hezky popořadě a začneme klady. Sam Raimi režíruje stále stejně dobře, humorné scény jsou stále vtipné a ty vážnější většinou také fungují. Akční scény jsou také na prvotřídní úrovni (taky aby nebyly za ty prachy) a závěrečná ultimátní bitva je fakt nářez. A teď ty zápory. Sam Raimi je dobrý režisér, ale co se scénáře týče tak ten opravdu měl nechat někomu schopnějšímu. S tou romantickou vatou už jsem se smířil předem, stejně jako s moudrými žvásty tety May. Proč ale musel z Petera udělat takovýho debila ještě před napadením symbiontem? Proč tam jsou ty taneční(nebo co to bylo) a pěvecké kreace? A proč tam musel bejt ten nesnesitelně uplakanej konec? To jsou jenom ty největší průšvihy, ale můžu pokračovat dál. Postavy si svým chováním odporují tomu z předchozích dílů (kromě Petera taky Harry, kterej to odnesl snad nejvíc). Naštěstí to zachraňujou záporáci. Sadman je v tomhle filmu docela zbytečnej, ale nikdo lepší než Thomas Haden Church by se pro něj nenašel. Topher Grace taky válí, i když si ho jako Venoma moc neužijeme. A nejlepší byl asi James Franco, kterej mě asi nikdy nezklame. Dále potěší i miniroličky J.K.Simmonse a Bruce Campbella, kterejm by už měli dát víc prostoru. Kirsten Dunst taky nevadí, ale Tobey Maguire to tentokrát vůbec nezvládnul. Jakoby po 2. díle úplně zapomněl hrát, jako Sam Raimi psát. Spider-man 3 není zas tak špatněj film, na předchozí díly ale vůbec nemá a jenom normáním letním blockbosterem.70% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

"Třetí díl překoná vše, co ´ste dosud viděli...", dušovali se tvůrci. To zjevně počítali s tím, že do kina chodíme jednou za rok a co je dvd, to snad ani netušíme. Otřesné. Hned v úvodu sledujeme Parkerovo zamilované rozímání nad M.J., které se trapně táhne celých dvacet minut, do toho vám uši trhá zprasený český dabing, sem tam, bez pozvání přiletí nějaká ta akční scéna, která se sice snaží tvářit důležitě, ale pod slupkou digitálních efektů je chladná a nezajímavá, odfláknutá. To už ´sem začal přemýšlet, jestli ´sem v kině na správném filmu. A přemýšlel ´sem celých 140 minut. Otravný a nudný film, jehož scénář má v sobě víc děr než ementál, ohromí maximálně dementními dialogy, trapnými klišé a digitálními triky, které už ´sme viděli stokrát. A ta závěrečná bitva? Připomene akorát dva chlapce, jak si hrají na písečku, a to doslova. Jediné, co snad stojí za zmínku je minivýstup Teda Raimiho a Bruce Campbell, který tentokrát dostal více prostoru, než v předchovích dílech. Mile mě překvapila i Youngova hudba, která je naneštěstí ve filmu tak blbě nastříháná, že jen ruší a otravuje. Same, pavoučí smysly už tě opuštějí. Tak sakra, vytáhni Bruce z francouzské restaurace, opraš tu starou motorovou pilu a už pro nás konečně natoč to slibované Evil Dead 4! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Neviem v čom je problém. Po tak zlích hodnoteniach som čakal fakt šit ale bolo to super ako zakomponoval všetky postavy do deja (okrem Cromwella - ten tam bol fakt nevyužitý), odľahčené, akčné, kopa trikov a rodinné problémy sem tiež patria. Neviem či som taká citlivka ale normálne ma to aj dojalo... a aj prekvapilo pretože práve tu sa mi dosiaľ nemastné-neslané výkony Maguira a Franca konečne zapáčili. Ešte tak prísť Kirsten Dunst na chuť... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na něj moc, celé tři roky. Nakonec mě zklamala jedna jediná věc: málo Venoma! Vy všichni, co doma nemáte xx sešitů s pavoučím hrdinou od Stana Leeho a Straczynskyho, si strčte své nevědoucí komentáře za klobouk ;-), Samu Raimimu pak děkuji za věrnou adaptaci dalšího kusu příběhu Petera Parkera! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jsem fakt strašně rád, že jsem nedal na rady některých lidí, kteří Spider-Mana fakt nehorázně setřeli. Nebýt některých debilně přeložených vět (i ten českej dabing se dá nakonec zkousnout) jsem se bavil fakt dobře. Tobey Maguire se od minulých dílů dost vylepšil a když si změní oblek a celou vizáž (připadal mi jako jeden člen ze skupiny Sunshine) jde z něho fakt strach. Zpívající Kirsten Dunst docela ušla i když se její postava neprošla žádným vývojem, ale kdo mě hodně potěšil je James Franco. V předchozích dílech toho moc neudělal a vlastně jen tak postával vzadu jako křoví. Ve trojce však dostal velkou roli a předvedl se fakt skvěle (von umí i vařit :0 ). B.D. Howardová ač ji mám rád, neudělala ve filmu absolutně nic a její postava mi přišla tím pádem zbytečná, stejně jako teta May, která pořád dokola roznáší nějaký moudra. Rozpočet 300 milionů je na filmu opravdu vidět a zvlášť v soubojích vám (díky skvělé hudbě) naskočí husí kůže. Co říct závěrem? Každá trilogie má slabší díl a u Spider- Mana je to bohužel ten poslední. 4* si ale tenhle akční skvost určitě zaslouží... Btw chcete něco doporučit? Zajděte na Spideyho určitě do kina. Z televize nebudete mít takovej zážitek. Ty prachy si myslím za to stojí.... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

keby mal film o 20 min viac a nebolo by to tak roztrieštené vidz. director´s cut kingdom of heaven resp. o 20 menej nech má lepší drajv mohlo to byť dokonalé zavŕšenie série.takto je len dôstojné ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dokončení celé trilogie prakticky na jeden zátah na Blue-ray musím jednoznačně říct že 3. díl je nejtemnější. Akce je navíc dokonalá a není jí rozhodně málo. Protivníci Venom se Sandmanem tentokráte Spider-Manovi pořádně zatopí. Na nějakou dětskou notu se tu moc nehraje. Tobey předvádí nejlepší pavoučí výkon. PS: Původně jsem zde měl několik let úplně jiný komentář, který jsem ale musel smazat. Dnes vidím film v úplně jiném světle než kdysi. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Budu se tvářit, že jsem tu scénu, kdy obtloustlý Parker s hitlerovskou patkou hraje na piano, věší se na lustr a tancuje tango, neviděl. ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Spidey nikdy nebyl můj hrdina, abych kvůli němu nemohl spát a abych nosil trička s jeho postavou. To vážně ne, spíš naopak, červeno modrá loutka prohánějící se New Yorkem mě vážně nikdy nebrala. Jedničku i dvojku jsem viděl a po skončení sjem se cítil většinou divně, ale tohle byl vážně vrchol. Maguire ve svém věku vypadá na třináct, hlas má jako holka a jako herec je na úrovni Vojty Kotka. Sam Raimi se potřetí půstil do toho samémo, patetický, rádoby akční blockbuster, který je pořád stejný, Peter je Spidey, má proti sobě několik nepřítel a řeší mezilidské vztahy, hlavně se svojí přítelkyní, se kterou se na konci dá dohromady. Takže se ptm, máme tohle za potřebí sledovat potřetí a dokonce po čtvrté a po páté? NE! Nový herec, nový režisér, nové všechno a ze Spider Mana se opět může stát kult, ale pokud se pojede ve stejných kolejích i přístě, bude z toho propadák. ___ Tobey Magor vyšel jako dement a Spider Man jako kreatůra! Co více si přát? ___ Film byl tak nesnesitelný, že jsem poslední hodinku neviděl a jen tak letmo ji proběhl, ale hodotit radši nebudu. A kdybych hodnotil, dal bych odpad! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli Raimi neměl raději zůstat u béčkoých hororů. Takovéhle filmy prostě nezvládá. Spiderman 3 je od základu špatný. Chyba je již ve scénáři. Ten se kostrbatě snaží propojit příběhy několika hrdinů, ale výsledek je bohužel zdlouhavý a nezáživný. K tomu nás ještě scénář nudí nezajímavými milostnými problémy Spidermana a korunu všemu nasazuje špatně natočená a ještě hůře zahraná proměna Petera Parkera v padoucha, která je završena úplně odpadovou taneční scénkou. Film by měl stát na akci a té je zde málo a to málo ještě k tomu za moc nestojí. Asi nejlepší scéna filmu je ta, ve které vystupuje Bruce Campbell. U té jsem se alespoň zasmál. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Uf ty trojky. Stejně zbytečné jako Piráti 3, jenže Tobey není Johnny. A ten pitomoučký děj! C bude proboha příště? Spíďa a jeho problémy při holení? ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nepochybné zklamání. Ale stejně nad tím filmem nejsem schopný zlomit hůl. Spideyho universum mě pro sebe dosud vždy dokázalo zaujmout, a pobavit... a nejinak tomu bylo i tentokrát. Největšího prohřešku se filmaři bohužel dopustili na tom nejdůležitějším, a to na svých postavách. Jejich po dva díly postupně budovanou psychologii s klidem pouští k ledu. A ti nyní, jako zastydlí puberťácí, v zásadě jednají podle toho "jak se zrovna vyspali". Naopak. Když mám něco výrazně pochválit, tak se mi hodně líbila všemožná "hudební čísla" jimiž je film prošpikován. Např. na hudebním podkresu výrazně postavené zrození Sandmana je lahůdka :-) Pokud by se měl v budoucnu filmový Spider-Man znovu vrátit, měl by se někdo odpovědný VÁŽNĚ zamyslet nad tím, na čem ho chce stavět. Nevím, jestli bych ustál další, čtvrté kolo peripetií ohledně Peter - M.J. vztahu... nad tím, co bylo na prvním filmu nejhezčí a ve druhém bylo velmi pěkně dotaženo, jsem tentokrát jen nechápavě kroutil hlavou. ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama