Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 075)

PedroRosa 

všechny recenze uživatele

Sklamanie!!! Dobrý námet s čiernym Spidermanom, ale pole zloduchov je prehnane preplnené. Zbytočne prekombinovaný dej a hlavne prehrávajúci Tobey. Raimi pokúšal šťastie už v prvých 2 dieloch, ale teraz to s tými americkými vlajkami prehnal. Potešil jedine J.K.Simmons a znova B.Cambell/zasa sa opakujem/. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

65% Ano, opravdu oceňuji tu snahu s jakou se do toho filmu vrhli. Toliko lásky, citů a akce! Kdyby to nebylo zakončení jedné z nejlepší komiksové trilogie, tak povím nádhera. Nic bych nečekal a nejspíš ani nebyl zklamaný. Hvězdné obsazení a neomozený rozpočet se postaral o důstojný, nikoliv zajímavý konec. Ještě ten scénář vážení pánové Raimi s Sargentem, ještě ten scénář... ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková jízda jako předešlé a to z důvodu různých odboček v ději. Málo akce, střídalo ještě méně akce. Finálová bitva byla velmi efektní, ale i tak, je to nejhorší z trilogie ()

milatko81 odpad!

všechny recenze uživatele

Tretia cast predstavuje vrchol debility! Gratulujem ludom kt to boli schopni dopozerat dokonca! Alebo ... skor ich lutujem! ()

Brky77 

všechny recenze uživatele

men osobne sa to páčilo najviac z celej trilógie..neviem sice prečo..ale ako píše POMO to bude tým globálnym otepľovaním.......:) ()

DaNQa 

všechny recenze uživatele

Filmy o Spider Manovi boli vďačné na návštevnosť a preto Sam Raimi urobil krok k ďalšiemu pokračovaniu Pavúčieho muža. Neviem však či to bol dobrý krok. Určite bol Spider Man jeden z očakávaných filmov roku, a teraz po zhliadnutí tohto filmu uvažujem prečo. Ak ste zvedavý na slzotvorné a srdcervúce scénky typu : jeden ľúbi druhého, druhý prvého nie, a prečo druhý prvého neľúbi a čo s tým má ten tretí, ľúbi ma – neľúbi ma, a je vám jedno že miestami naozaj chcete odísť z kina, a nehľadáte akciu na každom kroku, je to film práve pre Vás. No ak chcete svižný príbeh s akčnými scénkami pri ktorých budete potrebovať dýchacie prístroje, máte smolu. No akčné scénky tu samozrejme sú, ale je ich ako šafranu a filmári sa viac sústreďujú na vzťahový trojuholník medzi Petrom Parkerom, Mary Jane, Harrym. Jediné čo naozaj stálo za tie peniaze a za bodový zisk tohto filmu boli triky. Tie boli ohromujúce. Sandman ako veľký pás piesočnej búrky s tvárou človečou, bol neskutočný. Každé zrnko piesku na jeho tele, snáď bolo počítačom vygenerované zvlášť. Dokonalosť hollywoodskych mágov cez počítačové efekty zase raz postúpila o krôčik dopredu. Pri niektorých bojoch sa vám bude pekne krútiť hlava, lebo väčšinou sa odohrávajú v priestore, kam smú len vtáci a pavúky a možno aj piesoční muži. ()

sioned 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film je prostě hrůza hrůzoucí. Nebýt dobrého hereckého výkonu při proměně Petera Parkera na "černého spidermana", nestalo by to ani za tu jednu hvězdičku. Dialogy přiblblé, padouši komplikovaní až to byla spíš nuda a to ani nemluvím o trapných scénách při oslavách spidermana, tomu jak trapácky kráčí ulicí jako borec největší a tak podobně.... fuj fuj fuj... ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

Mé pozitiva: výborné efekty a asi cca 10 minut filmu vybrané pasáže, mé negativa: těch je opravdu hodně a mezi ty nějvětší určitě patří americká vlajka či krásný závěr a dojemné vyvrcholení, ach, jsem dojat... Ať už se jdou někteří američané a neameričané bodnout s tímto šmejdem a podobnými hrdinskými filmy. 35% a to ještě možná z milosti...chudák Spiderman... ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Na youtube som videl klip k pesničke "To whom it may concern" od Creed nastrihaný z tohto filmu. Povedal som si, že to musí byť niečo super. Film som si pozrel, asi dvakrát som pri ňom zaspal, herca, čo hral Spidermana už radšej nechcem v žiadnom filme vidieť...ešteže tam hrala aj Kirsten Dunst... kvoli nej tá jedna hviezdička.:-) ()

Marcey199 

všechny recenze uživatele

Mínusy - sladkobolný závěr se západem slunce (bléé), přemnoženost záporáků (a přitom žádný z nich pro mě nebyl příliš uvěřitelný), zdlouhavost, zvýšený výskyt podbradků (ač sama proti nim nic nemám, přece jen Spideymu by asi nemělo v každém záběru vykukovat vole), "napřesdržkovost" hrdiny ještě před tím, než je oficiálně přeměněn na zmetka, koncentrovaná trapnost Petera Parkera. Plusy - humor (ačkoli si nejsem jistá, jestli to bylo zamýšlené; ale u Petera s patkou jsem se nasmála, jako už dlouho ne), rychlý spád (člověk se prostě nenudí), vynikající akční scény (možná trošku umělé, místy). Spiderman je jediný film tohohle druhu, který mám ráda, takže pro mě (i přes nižší kvalitu než měly první dva díly) zůstává pořád hodně dobrým filmem. Přesto ale musím dodat - PROSÍM, další díly už ne. ()

honzik003 

všechny recenze uživatele

Film, na který se velká většina z nás těšila dlouhou dobu, mě velmi zklamal. Ve filmu se povedlo jen pár vizuálních efektů, ale scénář propadl vesměs na celé své čáře. Takže veliké zklamání ... ()

Smoldo56 

všechny recenze uživatele

Nie že by bol Spidey 3 až taký shit, ako tú všetci píšu, ale oproti svojím predchodcom je o sakra dost horší. Največší problém je scenár v ktorom sa teraz miešajú až traja zlosynovia, Peterova schyzofrenicka povaha, krásna Stacey a nasraná Marry-Jane túžiaca po Ozbornovej náručí. Skrátka viac zamotané to už ani nemohlo byť, času málo a tak žiadna postava nedostane toľko priestoru ako by sa patrilo, čo pri takom Sandmanovi vie zamrzať. Okrem toho je vedlajší príbeh ešte klišovitejší ako kedykoľvek predtým. Z vesmíru si to práve k Peterovi zamieri mimozemská entita (nasraná) aby v nom vyvolala jeho "namyslenú povahu Spideyho" a Peter čoby Tobey sa rázom mení na emo debilka, čo má rád balenie báb a na všetko ostatné kála ako sa len dá. Niektoré scény typu teta Mae predáva Peterovi jej zásnubný prsteň a rozpráva mu príbeh ako sa spoznala so strýčkom si Raimi mohol odpustiť, koho to má zaujímať. Film končí rovnako ako začne, rozpačito. Jedna postava príde nečakane o život, Peter sa vráti do normálu a viac menej sa vrátime na úroven konca prvého filmu. Škoda, nebyť tak debilného scenára mohlo íst o film roka, žial ide shit mesiaca... ()

kocurstvo 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velký fanoušek odvážného pavoukovce ze sousedství (zejména jeho komiksů), tento předlouhý a zbytečně natahovaný počin, který pravděpodobně zválcoval i samotného režiséra, mě nudil svou nesmyslnou zdlouhavostí a klasickým "hype". Pokud by stopáž filmu činila maximálně 90minut, dal bych Spideymu možná i 4 hvězdy (protože je to Spidey :). Takhle dávám dvě. Škoda, že nejlepším Spidermanem na plátně byla jednička a zbytek ji nedosáhnul ani po kolena. ()

tteasy 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mi vadily až moc emotivní některé části, rádoby působivý záběr Spidermana před vlajkou jak jinak než USA (k čemu to?), některé nelogičnosti v charakterech (jednou se Harry snaží Spidermana zabít "stůj co stůj" a nakonec taková oběť) a v neposlední řadě dramatické části, které jsou ale ovšem pro Spidermana (Newyorčany tolik milovaného :) ) jako stvořené (vždy se zachytí, vždy se vyhne a nebohé oběti zachrání). Ale na druhou stranu je to komiks. Logika scén (jejichž zpracování hodnotím velmi pozitivně) není tolik podstatná, nemají být realistické, mají se líbit. Stejně jako charaktery postav se můžou velmi rychle měnit z absolutních záporáků ve správňáky nebo naopak, aniž by to bylo dostatečně opodstatněné (nemyslím tím ovlivňování černou hmotou - o ni to bylo zajímavější). Jde zde o popcornovou zábavu a tu Spiderman 3 podle mého názoru určitě poskytuje a zároveň se snaží i "něco" říci závěrem. 70% ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Po vydarených prvých dvoch dieloch som zažil pomerne menšie sklamanie. Vôbec som si neužíval film, ako pri jednotke, či dvojke. Neviem čím to bolo, ale tento film išiel o dosť nižšie. Ale zas ako celok je to fajn a pozrieť sa to dá. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Buď jste standardní divák a užijete si komiksový příběh se vším všudy - záporáky, akcemi, láskou, dobře vybranou hudbou; nebo jste znalec komiksu, případně notorický vrtal a budete hloubat nad dokonalostí zápletky a tím, jestli ta a ta scéna kazí dosavadní herecký výkon Tobeyho Maguira. Je to na vás. ()

golf78 odpad!

všechny recenze uživatele

Spider-Man je prostě průšvih. Jeden by si řekl, že BATMAN - Temný rytíř je také frajer ve směšném dresu, ale to je úplně jiná liga filmařiny, příběhu a vlastně úplně všeho. Spider man je prostě slátanina, blábol a hloupá pohádka pro malé děcka. ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama