Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedemdielny seriál na motívy románu J. Londona Elam Ohnivák. Príbeh zlatokopa, ktorý hľadá zlato na Aljaške. Keď sa mu podarí zbohatnúť, odchádza do San Francisca, kde chce svoje peniaze ešte rozmnožiť. Boj vo finančných kruhoch je však oveľa krutejší, ako boj s prírodou. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

mozno som nasiaknuty spageti-vesternami a vinetuovkami plnymi lietajúcich pasti a sipov tak mi to pripadalo take nejake pomale a bez zivota a niektori herci mali spravanim i kostymom daleko od zlatokopov, ale je to v pohode pozeratelne, a keby to znova opakovali, nemam probem znova si to pozriet. ceskoslovenske herecke hviezdy ako vacsinou perfektne vykony..! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Opět jeden seriál, který patří určitě k těm lepším a nelze mu také upřít vyrovnanou úroveň všech částí. Příběh vyprávějící o drsném a nelítostném zápasu věčných tuláků, pionýrů a zbohatlého zlatokopa s dobrodružným osudem má všechny atributy, které dovedou upoutat od prvních chvil. Volání dálek zlatého severu mi zase otevřelo brány dobrodružství mých tuláckých představ, a je jasné, že nešlo tu filmovou atmosféru nevnímat. Jack London, který na vlastní kůži poznal opojný lesk slávy dobrodružství a zároveň útrapy, dokázal hezky literárně ztvárnit tento příběh o Elamu Ohniváku plný četných dobrodružství, o kterých možná jen slyšel. Dále mě obzvlášť zaujal téměř neznámý estonský herec Bruno O'Ya. Nakonec i dík panu režiséru Františku Chmielovi, že měl tu uměleckou schopnost zmocnit se látky a vtisknout jí ducha filmové poesie romantiky zlatého severu. Snad jen dodám. Již uplynula řada času od chvíle, kdy jsem dostal od kamarádů trampů dopis z Kanady. Nebyl nijak zvlášť dlouhý ani výjimečný, přesto jsem si vzpomněl na část obsahu, o způsobu myšlení většiny tamějších obyvatel. Kde stále žijí lidé, kteří si v odloučenosti od civilizace a v drsném prostředí zachovali tu přirozenost, co činí člověka šťastnějším a možná i bohatším. Jejich nezištná pohostinnost, kde se nikdo neptá na původ ani smýšlení je skutečně nehraná. Přesto malé městečko Dawson City v kanadském teritoriu Yukon stále nabízí svoje vzpomínkové pohledy zlatokopecké slávy na nádhernou divočinu od drsné minulosti až po současnost. Je zde také pochován český dobrodruh, cestovatel, lovec a též zlatokop Jan Eskymo Welzl. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já jsem vůbec neměl tušení o existenci seriálu takového ražení, o to víc mne potěšilo, že je i docela dobrý. Není to až zas tak vážně pojato, místy trochu zavání Limonádový Joe, to je ale dobře, lehounká nadsázka vůbec neškodí. První tři díly na Aljašce jsou určitě lepší, díly ze San Franciska se už trochu vlečou. V každém případě docela fajn výlet do minulosti. 80% ()

Eire 

všechny recenze uživatele

.....Pochopí márnosť zlatého mamonu a vracia sa k svojim bývalým morálnym hodnotám. Opúšťa podnikateľské kruhy a rozhodne sa opäť živiť prácou svojich rúk spolu so svojou bývalou sekretárkou Didou Masonovou.......................................................ELAM prvy zlatokop KOMUNISTA. :-DDDDD 65%z recesie. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriál vznikol v dobe, keď sa dramaturgovia v televízii snažili vyberať aj niečo zo svetového literárneho diela. Tento seriál je už len svojou dľžkou a svojim hereckým obsadením výborný. Dosť reálne nám ukazuje život na západe v tzv. zlatej horúčke. Máme možnosť si pozrieť množstvo hercov, ktorý už bohužiaľ nie sú medzi nami. ( Mistrík, Pántik, Vinklář, ). Musím Vám pripomenúť, že V.Muller v tomto filme nehrá, iba dabuje hlavnú postavu. Zabudli ste napísať, že tu hrali dosť významné postavy aj J.Tříska, A.Mrvečka, D.Tarageľ či L.Chudík. Ja mám tento film rád a preto ho hodnotím 80%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Praze a Karlových Varech. Filmovalo se také v Brně, Rohačské dolině, obci Donovaly, Tatiakovo jezero u Roháčů. (M.B)

Reklama

Reklama