Reklama

Reklama

Invaze světů

  • USA H.G. Wells' War of the Worlds
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Civilizace je v ruinách, zemi napadla nepřátelská rasa. V okamžiku pokrývají impozantní "Walkers" celou planetu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Mezitím, co si vetřelci podrobují město za městem a zanechávají za sebou jen lidské kostry, hledá jeden odhodlaný muž zbraň, která by zvrátila situaci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jo přežil jsem to... ale řeknu Vám lidi, že tenhle film je v žánru sci-fi něco jako Lunetic v hudbě :-) Jen 4 základní věci, které mě sraly nejvíce: 1) Efekty, které vypadají jak z 80. let, případně radši nejsou vůbec ukázaný. Při prvním pohledu na obří kráčející cosi jsem si vzpoměl na klasický Souboj Titánů. 2) Neustálý WTF momenty, které vrcholí když jeden z hrdinů prostě zvedne kulisy chajdy, podleze ji a zevnitř otevře bez klíče předtím zamčené dveře, načež se oba hrdinové v této "pevnosti" skryjí. 3) Kněz a jeho desetiminutové monology o bohu jsou vskutku k nepřežití... připadal jsem si jak v nějaké sektě. 4) Celková naprosto totální nuda, demence, neakčnost a zoufalost. ()

Matli odpad!

všechny recenze uživatele

Půl hvězdičky bych dal asi za první minutu filmu a to nemám na mysli úvodní titulky. a Jinak je to strašný. Chápu lidi, co chtějí natočit kravinu, v pohodě, ale lidi co chtějí natočit solidní film a natočej kravinu, tak ty bych poslal radši někam do fabriky na linku. Taková ztráta času včech zúčastněných a o nákladech ani nemluvím. Na špatný efekty už jsem zvyklej, ale ten příběh, výkony, dialogy, kamera, střih, atd....to nemám slov. 5% ()

Reklama

Amandeus666 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch dobrejch-špatnejch filmů, který si vychutnáte s kámoši a škopkem. Často netušíte proč jsou hrdinové někde uvězněni, jak velký jsou invazivní příšery, mimochodem příšery vypadají GIFy, hrdina neustále ztrácí batoh a hned se zase ukazuje, vůbec nemáte možnost uvědomit si perspektivu - někdy to je velký jak barák někdy jak mrakodrap, ale co je nejvtipnější je fakt, jak se desetimetrový monstrum umí pohybovat neslyšně. TOŽ CELKOVĚ: Nejslabší adaptace Války světů, která si svých 9% vskutku zasluhuje, leč film svou sračkoidností baví po celou dobu, skoro v každé scéně je nějaká kravina, které nemůžete uvěřit, že ji tam nějaký střízlivý člověk mohl dát. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Na podobné filmy koukám z jediného důvodu - ony jsou ve své mizernosti dost často nechtěně zábavné. Debilní děj, trapné dialogy, směšné triky a neustálý přísun dementních situací, toť nejčastější jejich rekvizity. War of the Worlds mě v tomhle ohledu těžce zklamal. Mimochodem, fakt, že se film v originále jmenuje stejně jako Spielbergův trhák, a že přišel ve stejném roce, asi nikoho nepřekvapí, ba dokonce má tenhle paskvil už i pokračování. Narazil jsem na několik jedinců, co si ho chtěli sehnat v domnění, že jde o pokračování Spielbergova filmu - upřímnou soustrast. Jediná pozitiva Invaze světů jsou celkem ucházející triky, občas vykouzlící koukatelnou scenérii (trochu), ale tohle pozitivum docení asi jen jedinci, kteří viděli srandovní digitální obludnosti alá Varan vs. kobra. Potom je tu C. Thomas Howell, sice už ne tak sympatický jako kluk, co kdysi unikal psychopatickému Hauerovi v thrilleru Stopař, ale jde to. Tragédie vězí v bezdějovosti - tam, kde jiné ptákoviny podobného ražení baví svou dementní hyperaktivností, tam Invaze světů cpe extrémně křečovité a neuvěřitelné dialogy, trvající asi tak osmnáctkrát déle, než by bylo nutné. Postavy se očekávatelně chovají naprosto neočekávatelně (aby ne, takovou sbírku kreténů by člověk pohledal), i přes dějovou dutost stihli tvůrci rozházet ve filmu náklaďák pitomostí (vojáci jůesej pálí na obří stroje zásadně pistolemi a samopaly, čert vem těžkou techniku), pokusy o herectví hlavní postavy zůstávají ve fázi pokusu, žvanění pastora o Bohu svádí k morbidním představám o ublížení dotyčnému herci a konec zničehonic vyskočí a vyřeší obě dějové linie takovým fofrem, že ho možná ani nezaregistrujete. Příliš slov pro takovou krávovinu... berte to jako varování. Pokud trpíte stejně jako já občasnou úchylnou potřebou pustit si nějaký absolutní shit, vězte, že tahle věc překročila zenit špatnosti a nedokáže už být zábavná ani nechtěně. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočová srajda! Něco tak špatného jsem už dlouho neviděl, a teď nemyslím jen po technické a efektivní stránce, ale i třeba herecké výkony a samotný jednotvárný děj stály za starou belu. Sdílím stejný názor jako uživatel Rudyamon, alespoň v tý jeho první větě, tenkrát vznikaly také neuvěřitelné braky, ale furt se nato ještě jakžtakž dalo dívat...V tomto případě si ale radši pusťte nějakou tu klasiku...Kinematografické kalné dno, absolutní ztráta času, umělecká hodnota téměř žádná...Něco podobného pustit do distribuce, tak bych si okamžitě nafackoval..Jakpak bude asi vypadat pokračování tentokráte už pod taktovkou samotného herce C. Thomase Howella.:-)? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Georgeova (C. Thomas Howell) syna Alexe si zahrál hercův vlastní syn Dashiell Howell. V česky dabované verzi se však ze syna Alexe stala dcera Alex. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama