Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Sobota v komedii o jednom starém mládenci, který se nakonec přece jen oženil... Mladý Vondráček (L. Sobota) už má dávno za sebou ten správný věk na ženění, táhne mu na čtyřicítku. Bydlí se svou matkou (S. Zázvorková) a jejich vzájemná symbióza způsobuje, že se syn nedokáže osamostatnit. Proč by to nakonec měl dělat, když může využívat veškeré zázemí a pohodlí domova a dokonce, pod hlavičkou šachového klubu, si zároveň naprosto nezávazně užívat s dívkami. Co se ale stane, když si ta přepečlivá maminka najde nápadníka (F. Filipovský) a chce se vdát? (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Fakt upachtěná inscenace v hlavní roli s věčně se přežbleptávajícím Sobotou, intelektuálně na úrovni hlášek typu: "Žena se vdá, má děti, a pak se buď chce rozvádět, nebo nechce. A člověk neví, co je z toho horší." Když pak v titulcích vyskočila Poledňáková, bylo mi to jasný a dál jsem o tom nehloubal. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Já tam ty 4 nakonec dám. Výborná lehoučká komedie, která dokazuje, že láska je skutečně nesmrtelná, že oběti musejí přinášet všichni, a také že nedělá-li ze sebe Luděk zbytečně velkého pitomce, a vynechá-li to své nesnesitelné eeeeh eeeh, dokáže výborně sekundovat takovým osobnostem, jako je Stela Zázvorková a František Filipovský. Naďa Konvalinková se zde také neztrácí, spíše naopak, její jemnost a noblesa sem krásně zapadá. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pohodová televizní komedie s odzbrojujícím Františkem Filipovským jako věčným dobyvatelem srdce Stelly Zázvorkové. No a v civilní roli bez zbytečného zadrhávání a ksichtů potěší Luděk Sobota coby náhodou se seznámivší s Naďou Konvalinkovou, nečekaně Filipovského dcerou. Jednoduchá a přitom příjemně propletená komedie, která potěší. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Sobotův Vondráček je tak nečitelný, že jsem vůbec nevěděla jak na něj. Nejdříve jsem si myslela, že to jenom tak hraje, pak že takový opravdu je. Čekala jsem trochu víc. Vždyť téma si o to přímo říkalo. Rodiče vs. děti je krásné klasické téma, ze kterého se dá těžit. Herecké obsazení pořádně nevyužito. Samozřejmě, že Luděk Sobota nemůže pořád hrát koktající figury. Tady by to ale nevadilo, kdyby začal nějak zmatkovat. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Oženit čtyřicetiletého starého mládence stále žijícího ještě k tomu u své matky je opravdu velká dřina. O tom se přesvědčila nejen jeho matka, ale i její ctitel, který se ho rozhodl oženit za každou cenu. Námět sice vybízí na solidní situační nebo alespoň bláznivou komedii, ale v televizní produkci vznikla jen obyčejná úsměvná veselohra. Luděk Sobota svoji roli starého mládence hraje jako na divadelních prknech a tak ztrácí svůj veškerý potenciál. Tahouny příběhu jsou tak více postavy jeho matky a jejího ctitele v podání Stelly Zázvorkové a Františka Filipovského, ale ani tak to spolu celé utáhnout přesto nedokáží. Televizní produkce je tedy spíše ke škodě. Mělo to jistojistě navíc. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama