Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární série koncertů na podporu výzvy Boba Geldofa a jeho přátel v předvečer summitu G 8 v Edinburghu na začátku července. Účinkují: Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, The Cure, Dido, Sir Elton John, Joss Stone, Keane, Madonna, Mariah Carey, Sir Paul McCartney, Pink Floyd, R. E. M., Robbie Williams, Snoop Dogg, Sting, U2 a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň populární hudební scény 20. století a poslední záchvěv přesvědčení, že hudba může měnit svět k lepšímu – „The long walk to justice“ už ovšem nemělo tu údernost jako „This shirt saves lives“, i když bylo podstatně blíž realitě. Jsou tu silné chvíle v čele s definitivně posledním vystoupením kompletní sestavy Floydů, jsou tu vkusné i méně vkusné dojímací momenty a je tu poměrně dost balastu a muzikantů smutně za zenitem. Dokumentárně-historická hodnota bude v čase narůstat. Hodnotím celek, ne nejpůsobivější okamžiky, a skutečný dopad, ne ušlechtilost myšlenky, to vše optikou roku 2013. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Live 8" bola séria benefičných koncertov, ktoré sa konali druhého júla roku 2005 po celej zemeguli. Na tejto megalomanskej akcii vystúpilo tisíc dvesto päťdesiat hudobníkov, interpetov, spevákov a speváčiek a sto päťdesiat hudobných skupín. Hrali v mestách: Londýn (Anglicko), Philadelphia (USA), Paríž (Francia), Moskva (Rusko), Berlín (Nemecko), Ontário (Kanada), Johannesburg (Juhoafrická republika), Cornwall (Anglicko), Rím (Italia), Tokio (Japonsko). Celé to vyvrcholilo šiesteho júla v škótskom Edinburgu. *** ()

Reklama

iommi 

všechny recenze uživatele

Videl som z tejto akcie jedine set Pink Floyd, ale ten mi ku šťastiu bohate stačil. Vidieť pôvodnú zostavu po 24 rokoch opäť na jednom pódiu, teda poviem vám, že som chrochtal blahom. Veru zdá sa, že peklo zamrzlo a prasce vedia lietať (zasvetení určite pochopia). Len je večná škoda, že to bola iba jednorázová akcia a majstri v žiadnom prípade neuvažujú nad žiadnym turné. Ach jaj, a to vo mne pred Live 8 svitla iskrička nádeje, že týchto velikánov možno uvidím naživo. No čo už, len ďalší nesplniteľný sen... ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou turné Madonny, Rolling Stones apod...Během jedné třetiny dne jsme viděli nejen jmenované hvězdy hudebního nebe, ale několik desítek dalších stálic a začínajících "amatérů" světové hudby. Osm hodin hudby rozmanitých žánrů a stylů - vše od U2 přes Björk až po ne moc známé asijské hudebníky. Od Boba Geldofa to bylo nádherné gesto. Myslím si, že na podobnou podívanou si budeme muset počkat nějaký ten rok, ale Live 8 jen tak něco nepřekoná. ()

Windu85

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plomem, to už by tady pak mohlo být skoro vše co někdy vyšlo na dvd nebo VHS, mám třeba kazetu Vídeň 1996 (z MS v hokeji), kazetu Aleš Valenta neb mnoho záznamů z koncertů které vyšly na dvd. Konec konců je to česko-slovenská filmová databáze. Jinak musim se pochlubit, Live 8 sem viděl naživo (ten Londýnskej) a byl sem absolutně unešenej. Z hudebního hlediska *****. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Koncerty se konaly 2. července 2005 v Londýně, Paříži, Berlíně, Římě, Philadelphii, Ontariu, Tokiu, Johannesburgu, Moskvě, Cornwallu a 6. července 2005 také v Edinburghu. (gogos)
  • Skupina Pink Floyd se na podiu objevila v sestavě s Rogerem Watersem po 24 letech. (gogos)
  • První celosvětový přenos vysílaný v HD formátu. (D3VIL)

Reklama

Reklama