Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mates (V. Skála) býval dobrý ponocný. Pak ho ale přešla chuť k práci a dal se na lenošení. Jen jeho starostlivá žena Barka (Z. Krupicová) na něho nedá dopustit a je přesvědčená, že Mates trpí neznámou chorobou. Až zpráva, že se v sousedním městě usadil učenec, který hledá nejlínějšího mezi lenochy, naruší chod domácnosti. Mates je přesvědčen, že titul krále lenochů musí patřit jemu. Tak začíná pohádka o veliké lenosti a podivných uchazečích o prvenství v této nehezké vlastnosti. V soutěži o krále lenochů však nastane nečekaný zvrat… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli papundekl, Skála a následky požití LSD (levná socialistická droga). Ještě v roce 1989 panovala na brněnsku představa, že lenošný člověk rovná se zfetovaný jedinec. Jak jinak si vysvětlit, že výkon pana Skály je přinejmenším mátožný a poněkud rozvláčný i v mluveném slově jako po požití psychotropní látky. Takže slečna Krupicová nad ním běduje a shání další "krupici", aby svého bdělého milého udržela v omamném stavu. Pohádka má svůj socialistický vzor v Mimikrech majora Zemana, jen z výpravného hlediska neměla na rozhazování, finální scénu v letadle nahradil trakař, vozítko přece jen poněkud (s)prostého původu. Ovšem nejpropracovanější je místo, kde se "dýluje". Krčma, v níž si dávají sraz podružné identity z řad dealerů, tu jednooký, tamhle vousáč, je z hlediska nápaditosti a originality významným milníkem v českých studiových pohádkách. Ta nedbalá korektnost o škodlivosti drog je vyřešena kulantně. Načež vzniká poučení - drogy nedělají člověka, lenošení ano. 4/10 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jistý, zda děti pochopí, jak je lenost špatná zrovna na tomto typu pohádky. Ovšem jakmile dojde na soutěž a objeví se lenochů celá parta, pak už e celá záležitost přeci jen kapánek zábavnější. Mě by jen zajímalo, jak dlouho by žena svého muže takto omlouvala? A jsou opravdu takové... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná klasická televizní pohádka s malovanými kulisami, průhledným dějem a poměrně nesympatickým hlavním hrdinou v roli lenocha, který soupeří s dalšími lenochy o to, kdo z nich bude vyhlášeným učencem vyhlášen jako král lenochů a získá tak velké bohatství a slávu. Krásně je zde ukázána lidská hloupost a její potrestání. Hudba: Petr Ulrych ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lenoch nejsem, takže bych takového chlapa pořádně vypráskala. On si vlastně nic jiného nezasloužil. Bylo to celkem vtipné,hlavně teda ta banda, která si myslela, že oni jsou největší lenoši na světě a že oni dostanou titul krále lenochů. Když se to vezme kolem a kolem, tak je tu i velké poučení. Čekala jsem, že ten pohádkový příběh bude více zamotaný. ()

Bouffon 

všechny recenze uživatele

Asi mám jiný vkus. Neokoukaní herci jsou sice lahoda ale horší je to už se scénářem. Navíc ukníkaný projev ženské s dvěma maníky ve štúdiu mně nechyt ani náhodou. A námět je čórka viz O líném Honzovi s Danou Medřickou a Markem Ebenem, se kterým se to vůbec nedá srovnávat. 20 minut a dost...víc jsem nevykryl. Dvacka (%) za snahu. Ale pro příště : Přestaňte se snažit nebo se usnažíte v pekle. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama