Reklama

Reklama

Československý filmový týdeník

(seriál)
  • Slovensko Československý filmový týždenník

Obsahy(1)

Aktuální záznamy událostí pro Československý filmový týdeník před padesáti lety jsou dnes již historickým dokumentem. (oficiální text distributora)

Recenze (127)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jako pravdivý portrét doby samozřejmě úplně mimo, ale jako názorná ukázka toho, jak se dělá lživá propaganda a jak si svojí pravdu představovalo tehdejší komunistické vedení, naprosto dokonalé. Pročež soudružko, zazpívej si Píseň práce, usedni za volant traktoru a vyjeď vstříc novým zítřkům. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Já už s těma rudejma hovnama nechci mít nic společného . Ať se na to dívají klidně mladší, ale já už si svoje odkoukal a to stačilo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Produkt dobové propagandy. Přesto hodně zajímavý studijní materiál. Výtečné jako pohled na historii Československa za dob socialismu, působící dnes mnohdy velice humorně až ironicky. Škoda, že není tvořena i kapitalistická obdoba, vsadím se, že všechny ty porevoluční ideje a zejména současná politická situace by za padesát let vzbudily taktéž nemalou vlnu smíchu .. a pláče. ()

woody

všechny recenze uživatele

Sledovat každý týden takové perly jako boj o zrno(v každé jiné zemi normálně žně), lampasáka pískajícího Internacionálu na festivalu v Gruzii, nové objevy sovětských vědců na poli polyfunkční mechanika pro polské svářeče, sběr západního brouka na Mostecku a občas nějaký ten monstrproces s rozvratitelem pokojného socialistického státu je _takhle sprosté slovo neznám_ A navíc vědět, že vás něčěho takového čekají ještě více jak 2000 dílů.Při té délce jsem zvědav jestli se posledního dílu dočkají alespoň mojí vnuci... Někdy si říkám, že kdyby některou obzvláště vymazlenou reportáž viděl Orwell spálil by rukopis 1984 a začal znovu, protože takové výmysly by mu nikdo nezbaštil.Realita totiž byla krutější než si dovedl představit.Poněvadž něco takového jako je Čs. filmový týdeník vás poznamená a začnete si vážit svobodného života... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takový malý černobílý nenápadný televizní stroj času. V klidu se posaďte a přeneste se o nějakých padesát let zpátky. Dýchne na vás atmosféra doby, nadšeně idealistických a patetických padesátých let, z které ale dneska už docela mrazí... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Parádní filmový dokument, který mapuje vždy padesátiletou historii naší vlastní historie ve zkratce-kostce v událostech takového menšího týdeníku. Nejlepší budou určitě šedesátý roky ale na to si budeme ještě nějakou dobu muset počkat .Co ale tento dokument bude divákovi nabízet z dnešní doby to opravdu nevím! Záleží natom jestli se bude vysílat i nadále... Týdeník mimochodem a tady musím opravit příspěvek Mattyho dávali i tenkrát a to vždy před nějakým filmem a to nejen v tehdejší československé televizi ale i v kinech a na různých filmových festivalech. Mě se líbí a to nejsem vůbec nějaký příznivec tehdejšího režimu, vždyť je v něm proboha i tolik jiných zajímavých událostí a ne jenom politické dění od nás a ze světa. Ps: Kdo jiný než ČT (které zároveň velmi děkuji), by nám mohl nabídnout naše historické události-dějiny na které někteří z nás už postupně zapomínají! Snad si nemyslíte že Nova s Primou by sáhli po něčem podobném. Ty nám tak můžou nabídnout...? Víte co? Parádní, poučné, objektivní, rozsáhlé a velkolepé za 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Československý filmový týdeník "obšťastňoval" každého návštěvníka filmového sálu před začátkem očekávaného filmu. Celý sál s nadšením sledoval překročení plánů osmé pětiletky již ve čtvrtém roce, průběh návštěvy slavných potentátů s vyjmenováním všech jejich funkcí či nadšené hrabání listí při dobrovolných směnách Národní fronty. Pro mne, jako pravidelného návštěvníka několika představení za týden, se sledování týdeníku stávalo stále dokola se opakujícími galejemi, ale s odstupem času se na něj rád mrknu, protože je to fakt sranda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Smysluplné, poučné! Ano, takové to sice nebylo, ale strana a její lokajové chtěli, aby to tak vypadalo... Dokumentárně velmi cenné k pochopení, v čem jsme to před padeáti lety žili. Brzy nás už čeká XX.sjezd KSSS. Zvláště se pak těším na konec šedesátých let! No a devětaosumdesátého se už asi nedožijem... . . . Věčná škoda, že s pádem komunismu odešel i Československý filmový týdeník. Možná by se za padesát let naši potomci divili, jak i dnes média dokážou manipulovat stádem (říká se tomu veřejné mínění ;-)... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si tento úžasný počin přidat do svých oblíbených pořadů a s velkým překvapením jsem zjistil, že podle csfd jde o TV seriál! Asi jsem něco nepochopil. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

POVINNOST! tohle je zřejmě jediný pořad, na který se v televizi pravidelně dívám. Vlastně je to asi jediný pořad, na který se v televizi dívám no... :) PS: Matty, ty jsi dobře mimo co..? "Ve své době to jistě bylo jistým způsobem přínosné??!" No, jistě..jak pro koho. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Problém je, že některé týdeníky jsou tak sugestivní, že pro některé, co tu dobu nezažily, mohou být snad skutečně dokumentem o socialistickém ráji a pokroku nebo minimálně jakousi inspirací (zdravíme Bagpusse či JosephineM). Principy komunistické propagandy fungují i po 50ti letech, navíc pro některé s notnou dávkou nostalgie a ve svém konečném účinku je tohle podle mě daleko horší a nebezpečnější než třeba "Major Zeman" (nezapomínejte, že styl týdeníků se měnil spolu s dobou a ne všechny musí být průhledné agitky 50tých let). Pro všechny ostatní, kteří tuto dobu zažili nebo si její dopad uvědomují, však dokonale zábavný i mrazivý historický večerníček v jednom. I když s jeho hodnocením úplně čisté svědomí nemám. ()

sud

všechny recenze uživatele

Zde je nejhlavnější umělecká zručnost tehdejších dokumentaristů a skvělé sestříhání momentek, co bychom měli od toho chtít víc? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevidím moc veľký zmysel v pripomínaní si dávno minulých temných časov, kedy neobmedzenú moc nad médiami mala všemocná Komunistická Strana Československa (KSČ). Mne osobne sledovanie takýchto záberov nerobí dobre. Možno to slúži ako memento pre mladšie generácie. Pripomienka toho, že politická totalita v monopolnej, štátnej televízii nie len účelovo skresľovala informácie, ale dá sa bez zveličovania povedať, že kruto a cielene klama a zavádzala občanov. Propaganda a klam. Zle sa mi na to pozerá. Je mi z toho ťažko. ** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Bravo ! Gratulujem ČT, že spojazdnila tento megaprojekt ! A teraz čumte, vy tínedžeri, v akej dobe sme my museli vyrastať !!! ..... ;-() PS pre HoneyBuney : nie každý sa volal Mašín a prestrieľal sa za hranice .... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hlavně se tady z toho vy všichni odpadáři nepotento. Ano já chápu, že nenávidíte komunisty, protože vám určitě hrozně ublížili a popravili aspoň polovinu příbuzných. Taky to muselo bejt peklo dostat k zaměstnání vlastní byt, bezúročnou půjčku nebo rekreaci u moře. To musela bejt hrozná šikana, tak to jděte vykřičet někam na Václavák na demonstraci sluníčkářů a pravdoláskařů a neotravujte s tím tady. Pro mě velice cenný dokument na který se kdykoliv rád kouknu když zrovna někde běží. Takový historický relikt dávných časů.95% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Shlédnuta komplet epizoda "Okupace Prahy, den 6." při příležitosti výročí obsazení v r. 1968 před filmem Úsměvy smutných mužů v kině OKO. Větší dokumentární depku sem v životě neviděl a asi už ani neuvidim. Češi sobě. ()

Reklama

Reklama