Reklama

Reklama

Československý filmový týdeník

(seriál)
  • Slovensko Československý filmový týždenník

Obsahy(1)

Aktuální záznamy událostí pro Československý filmový týdeník před padesáti lety jsou dnes již historickým dokumentem. (oficiální text distributora)

Recenze (127)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Je radost se tento archív dívat. Já jsem tuto dobu nezažilo, proto se mi některé záběry zdají až "exotické". Jako člověk, kterého zajímá historie - a ta novodobá zvlášť - je tento cyklus dobrou "učebnicí" 2. poloviny 20. století. I když netřeba brát vše vážně:) Nejlepší jsou záběry na kvetoucí pole a hlas komentátora díc, že osební plán byl splněn na 110%:) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevidím moc veľký zmysel v pripomínaní si dávno minulých temných časov, kedy neobmedzenú moc nad médiami mala všemocná Komunistická Strana Československa (KSČ). Mne osobne sledovanie takýchto záberov nerobí dobre. Možno to slúži ako memento pre mladšie generácie. Pripomienka toho, že politická totalita v monopolnej, štátnej televízii nie len účelovo skresľovala informácie, ale dá sa bez zveličovania povedať, že kruto a cielene klama a zavádzala občanov. Propaganda a klam. Zle sa mi na to pozerá. Je mi z toho ťažko. ** ()

Reklama

forsberg

všechny recenze uživatele

Vítězství je jisté, porazíme imperialisté. Na souši i na moři zlikvidujeme agresoři. Ejchuchů, i ve vzduchu.Tohle byla padesátá léta, doba kdy ještě lidé věřili, že usilovné budování a práskání nehodných spoluobčanů povede k lepším zítřkům. Záměrně nechávám bez hodnocení. Česká televize by si zasloužila víc než 5* za uvedení téhle zrůdnosti pro další generace a komunistická strana by si zasloužila něco mnohem horšího než jen hodnocení "odpad". ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Od úžasu přes smích, překvapení i smutek a radost k zamyšlení se a poznání. Unikátní deník jedné společnosti v dobovém pojetí a podání a s dobovými prožitky, názory a přesvědčením. Okno do minulosti ukazující střípky dějin, které se skládají z viditelných i neviditelných, známých i neznámých lidských životů a lidských činů. Na dobových dokumentárních záběrech nejvíce fascinují právě samotní lidé – jejich tváře, které jsou jiné než tváře našich současníků, ačkoliv je obtížné definovat, v čem ten rozdíl spočívá, existuje-li vůbec. Možná si jen namlouváme, že jsme jiní. Kdybychom se octli v minulých časech, není to tak, že bychom se adaptovali, abychom přežili? ()

woody

všechny recenze uživatele

Sledovat každý týden takové perly jako boj o zrno(v každé jiné zemi normálně žně), lampasáka pískajícího Internacionálu na festivalu v Gruzii, nové objevy sovětských vědců na poli polyfunkční mechanika pro polské svářeče, sběr západního brouka na Mostecku a občas nějaký ten monstrproces s rozvratitelem pokojného socialistického státu je _takhle sprosté slovo neznám_ A navíc vědět, že vás něčěho takového čekají ještě více jak 2000 dílů.Při té délce jsem zvědav jestli se posledního dílu dočkají alespoň mojí vnuci... Někdy si říkám, že kdyby některou obzvláště vymazlenou reportáž viděl Orwell spálil by rukopis 1984 a začal znovu, protože takové výmysly by mu nikdo nezbaštil.Realita totiž byla krutější než si dovedl představit.Poněvadž něco takového jako je Čs. filmový týdeník vás poznamená a začnete si vážit svobodného života... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama