Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Peklo pokračuje další sezonou. Milošovi jebe, drahota útočí, dětští neherci jsou zralý na odprodej Herodovi a z Edieho bude profesor. Potřeboval bych dvě úrovně odpadu. Jednu na Ulice a podobný kousky, druhej na dílka, který jsou ještě o velkej kus strašlivější...

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Máme tady nový drama kosmickejch rozměrů - chrápající Kaštan chrní proti vůli submisivních bezradnejch Klímů na jejich sofa! Celá Ulice se otřásá v základech.  A to ještě nepromluvil psychopat Jakub válející se po svým sebevraždně demonstračním pokusu ve špitále. Ale to není nic proti tomu, že Věrku bolí zub!!! OMFG

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Kri-kri

Ze začátku to skutečně nebylo špatný; herci si přizpůsobovali text pro svoji pusu, což seriál odlišovalo od klasické nova-tvorby ... později to už ale nešlo sledovat ani periskopem :-)))

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

lopata58

Zas až takový propadák to není ani na ČSFD, vždyť ten seriál je tu 175. nejoblíbenější a 655 uživatelů ho má v oblíbené desítce, to nejsou nejhorší vyhlídky. A co si budeme povídat, prvních 5 sezón z let 2005 - 2010 bylo oproti těm pozdějším ještě vcelku koukatelných, na novácké poměry měly hlavu a patu i zajímavé dějové linky (ochlasta Boháč, Král s Alzheimerem, Zuzana na fetu, stalker Kukačka, mafie kolem Vasila). I herci z prvních let byli ještě z té staré gardy, co uměli hrát. Kvalita šla strmým pádem dolů od 6. sezóny, co se tam nasomrovala famílie toho podpantofláckého doktora a začali se přistěhovávat další nudné rodiny v podání ochotníků, pak už to celé šlo rychle do kelu. Kdyby zde šlo hodnotit jednotlivé sezóny, prvním čtyřem bych s klidným svědomím a bez studu dal i po třech hvězdičkách, ovšem ty následující to totálně zazdily.

na příspěvěk reagoval Tvrdolín Veliký, Igy007

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

lopata58

Řekl bych, že uživatelé čsfd a diváci tv nova jsou dvě množiny s velmi malým až zcela zanedbatelným průnikem :).

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Díl 4022 s ožralkou Blankou / Rybovou je tak luxusní, že kdyby takhle vypadala aspoň polovina dílů nekonečný ságy, dám tomu klidně 3*  :D

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

hippie2222

Protože Slunečnou nebere nikdo vážně. Tu bere naprostá většina lidí jako komedii. Druhá věc je, že Slunečná teprve začíná pomalu přesluhovat. Ulice má takové hodnocení, protože každý vidí, jak to tady fičí už 15 let. Navíc za těch 15 let už sem dolezlo více lidí, kteří tomu dali odpad :D

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Ale jedný věci nerozumím. Přes všechny výhrady jsou v Ulici občas situace či dialogy slušně odpozorovaný z reálnýho života a dokonce uvěřitelně zahraný. Neříkám, že se to povede v každým díle, ale občas jo. V odporný vyumělkovaný Slunečný není taková chvilka ani jedna, všechno je totální psycho z paralelního vesmíru, lidi tam jednají a mluví jako po lobotomii, "statek" žije ze dvou - čtyř zoufalejch koz, o který se starají lidi, který kozu znají jenom z vlastivědy na prvním stupni, hospodu živí čtyři místní notorici, který většinu toho, co svou (ne)prací (ne)vydělaj, prolijou hrdlem, zatímco jejich baby stojej na rohu a drbou ten zbytek vesnice, kterej zrovna v hospodě nesedí, miliardářská firma plná nevzdělanejch diletantů, který by v reálu neprodali ani starý bábě koblihu.... Prostě spatlanina, jaká snad nemá v český seriálový tvorbě obdoby (pravda, všecko jsem zdaleka neviděl, takže budou možná i další stejně vydařený kousky). A výsledek? Ulice 21%, Slunečná 37%. Českýho diváka asi nikdy nepochopím. Ostatně stejně jako českýho voliče. Ono to spolu bude nějak souviset :D.

na příspěvěk reagoval Nevka

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak nám do ulice dorazila další vypatlaná rodinka, takže koncentrace blbosti na m2 náměstíčka se opět významně zvyšuje. Bohužel evidentně docházejí osoby, který by uměly něco zahrát a byly by zároveň ochotný si něčím takovým vyzdobit kariéru. Tohle nezachrání ani Ingrid, až rozdejchá mrtvou Světlanu. :D

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

No tak se nám to kapánek zlepšilo, linka Evžen - Luděk a fetující Týna mě docela baví a dokonce občas člověk zavadí o hereckej výkon, takže to zase zvednu zpět na 1*. Už kvůli tomu televiznímu dnu jménem Slunečná, což je odpad asi tak na třetí. ;)

na příspěvěk reagoval fabecc1222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

marlboro

Proč? Proti takřka každodennímu vyjadřování se některýho z komunistů k problémům doby ve zprávách je tohle přímo balzám na nervy :-D. Svět, kde největším problémem je, jestli Lumča podpoří úžasnej projekt lokální mafie a zaslouží si svý všimný. Kde největším dramatem mezilidskejch vztahů je poznání, že šedesátiletá matka afektovaný čtyřicíctky právě odhalila svou lesbickou náklonnost ke stejnýmu pohlaví. Fakt si to dej, zjistíš, žes doteď nežil :-D :-D.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Tak mě se tento seriál líbí. A také má skvělý vysílací čas. Po 20-té už se k televizi prakticky nedostanu. Nesedím u něho, ale dělám spoustu věcí, máme kk, tak i klidně vařím. Sedí u něj můj manžel.

na příspěvěk reagoval hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

marlboro

No a to je právě ta otázka, která mě zajímá. Je totiž možný, že i lidská blbost má svý limity. Já chci vidět, jestli, a pokud ano, tak kdy a jakým způsobem tahle debilita skončí. ;)

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Vždycky, když si myslím, že už tvůrci narazili na možný dno televizní tvorby, následující tejdny mě vyvedou z omylu. V týhle sezóně hraju takovou hru: Kterou z postav zrovna nesnáším víc? Na špici je celej peloton a každou chvíli někdo přebírá žlutej trikot vedoucího jezdce. Teď zrovna si ho často vyměňuje Svoboda s Rybovou :-). Blbec Lumča a hysterická slepice, hroutící se ze čtyrycátin. Copak tam asi má armáda scénáristů dál?

Jak už objevili Cimrmani: Napětí se dá udržovat i skrze zvědavost, jestli pokračování může bejt ještě blbější. :-D :-D

na příspěvěk reagoval marlboro

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Tryskomyš

Ještě dotaz, mrknul jsem vám na profil a jsme podobně dlouho přihlášeni zde na CSFD. Jak se dá stihnout ohodnotit přes 45tisíc odkazů? :)

na příspěvěk reagoval Tryskomyš

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Včera se tam mihla v díle servírka v  hospodě mrtě podobná Eve Vejmělkové za mlada nevíte, kdo to je? Jinak na to nekoukám byla to náhoda při tichej chvíli v mém baru. :)

na příspěvěk reagoval Tryskomyš

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Teď už jsem jenom zvědavej, kde přesně mají tvůrci hranici blbosti. Protože pád na dno zdaleka nekončí, díl 3703 přinesl snad největší koncentraci naprosto dementního chování téměř všech postav za celou dobu existence týhle srágory. Připadá mi, že scénáristi po těch letech začali svý postavy i svý diváky nenávidět, rádi by se týhle odporný práce zbavili a nevěděj, jak z toho ven. A doufaj, že produkce sama řekne: Konec, dál nelze jít.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak se to těm idiotům, co píšou scénář, přece jen povedlo: Svou opravdu debilní linkou s Ájou a její napřed falešnou nemocí a pak falešným těhotenstvím mě po všech těch letech donutili změnit jednohvězdový hodnocení (a to bylo velký vyznamenání pro nekonečnou slátaninu!) na odpad. Kdysi dávno byla Ulice to nejlepší ze všech těch kulisoidních vztahovejch seriálů. To jest všecky ty Ordinace, vékávéčka a jiný hovadiny byly za odpad vždycky, Ulice měla jednu hvězdu za uvěřitelný jednání postav a slušný herecký ztvárnění téhož. Ale zhruba od roku 2010 to jde těžce do hajzlu a co jste z toho udělali letos, to je prostě k nevíře! Nechcete už toho nechat?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Někdy v roce 2009/2010 se na to dalo koukat bylo tam mnoho skvělích herců ze staré školy a mělo to celkem zajímavé děje-blázen Kukačka, starý hochštapler Míla, mafián Vasil, vztah Matěje a Libušky, příživník Sochor, těhotná Gábina, Miriam a Cyril, dacan Lumír, Záletník Bedřich atd.

Ovšem dnes je to je aušus nejhrubšího zrna plné afektovaných, sardonických neherců (z původních postav tam už skoro nikdo není) děj se nikam neposouvá pořád se to točí kolem ničeho, z ostrého politika Lumíra se stal žoviální idiot, z malého Franty alfasamec, z teplouše Oskara se stane heterák a vzápětí zase teplouš-no prostě pakárna na entou.

Už by to mohli ukončit.

Uživatel Machine smazal svůj příspěvek.

Uživatel Tryskomyš smazal svůj příspěvek.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Ale že se Mára pěkně seznámil s kapitánem, co. Je tady někdo k normální diskusi o seriálu a ne samí ti, co ho chtějí jenom kritizovat?

YumiOkami

YumiOkami (hodnocení, recenze)

Moje mamka se na Ulici dívá už od roku 2005 a nepřestalo jí to bavit..Fakt se jí divím,protože to je strašnej brak .. odpad!

Madelein

Madelein (hodnocení, recenze)

Nejhorší dějová linka je podle mně rodina Farských - ta se skládá ze samých nekvalitních herců - Pavelka a to jeho jakoby zadrhávání se, naprosto nedůvěryhodné herectví, nesmypatická a rovněž přehrávající Svobodová a ultra nesympatická Anička Fixová. Tihle jsou úplně zabití.

Jinak seriál sleduju docela ráda, i když některé věci mi tam také nesedí a i když jinak seriály fakt nesleduju a je mi z nich zle. Třeba taková rodina Liškových taky občas ujede, když se strašně moc přecitlivěle a do jisté míry nereálně chovají ke svým dětem. Naopak rodina z Moravy mi připadá dost reálná a ráda se na ni dívám. Herci nepřehrávají, hrají přirozeně, problémy jsou reálné, běžné, aktuální, a co mě dostalo - chovají se ke svým dětem úplně normálně.

 

Libí se mi, že seriál se svým prostředím, problémy většiny postav docela dost přibližuje realitě, ačkoliv někdy v něčem ujede.

Můžete mi napsat, co vám na tomto seriálu připadá málo reálné? Díky

PS: co se mi nelíbí je ještě to, že seriál je docela předvídatelný a tak je třeba jasné, že Farští se dají dohromady a já se ptám, k čemu to je, že se stane to, co už doslova půl roku předem tušíme? Nebo je jasné, že ten chlap z Moravy skončí s tou ženskou. Záludnější scénář by tomu prospěl.

na příspěvěk reagoval Tryskomyš

Uživatel Strejdinek smazal svůj příspěvek.

gonza

gonza (hodnocení, recenze)

2594 dílů k dnešnímu dni :D To by mě zajímalo,kolik lidí všechno vidělo :)

na příspěvěk reagoval Strejdinek

Uživatel kaaspis smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama