Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 141)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když se řekne "Ulice", vybaví se mi spojení "každej blbej den". Hned potom se mi vybaví postava mladého faráře halekající protestsong o tom jak mladý lidi s báglama z domu vodcházej. A upřímně řečeno, po umělecké stránce je tahle druhá myšlenka daleko větší nářez a zaujme daleko víc než takřka denní trápení těch několika nováckých lidiček a jejich řešení "všedních starostí", jako jsou nevěry, útěky dětí z domu, nechtěná láska milionáře, boj o komunální moc, dcera přivádějící si přítele z vyššího stupně bytí, minulost pronáledující ubohou feťačku svedenou na scestí a podobně. Nicméně sem tam se objeví nějaký ten překvapivě povedený vtip nebo scénka skutečně jako ze života, a upřímně řečeno, daleko víc mě vytáčí idiocie dialogů v Ordinaci V Růžové Zahradě nebo vůbec totální esence zoufalství jménem Bazén či papundeklová Rodinná Pouta. Ano, i v Ulici se setkáme s archetypem seriálového dialogu: "Dylane, jsem v hajzlu, rozvázala se mi tkanička u boty." "Nechceš si o tom promluvit?", ale skutečně by to mohlo být mnohem horší. A vzhledem ke kadenci by to byl mnohem větší nápor na nervy a duševní zdraví než výše uvedené "skvosty televizní zábavy". PS: Za díl s nějakou VELMI ODVÁŽNOU lesbickou scénou (už dávno ne toho roztomilého děvčátka s rovnátky z Jojo klubu) Patricie Solaříkové a Michaely Badinkové bych šel i výš než na tři hvězdy:)) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Trvalé neštěstí má tu jedinou výhodu, že ty, které stále sužuje, nakonec zocelí. Lucius Annaeus Seneca Takže bacha na všechny ty zocelené diváky Ulice. Zajímavé komentáře: Gemini, igi B., anais, Deimos, Frankie ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale některé dějové linie jsou zajímavé. Neříkám, že jde o přelomové dílo kinematografie, ale tvrdím, že jde o to lepší na televizní obrazovce. Nedá se to srovnat s brakem typu letiště nebo Pojištovna štěstí a proto nedokážu s čistým srdcem dát méně. Třeba více uživatelů dá šanci Nováckému seriálu a uzná, že je lepší než konkurenční seriály. PS: jedna hvězdička dolů, protože se z toho stal doslova český Tak jde čas... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

"Nekonečná" a zbytečná nuda. Chápu, své diváky (důchodce) to má, ale jinak je to na pováženou .. čas jde přece zabíjet mnohem lépe.. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Poněvadž nerad plýtvám svým spisovatelským umem, květným vyjadřováním a mistrnou genialitou, vyjádřím se k tomuto zelenohnědému hlenu české kinematografie na intelektuální úrovni jeho diváků: hůůů krutáááá srááčka, hehe looool xDxDxD. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Při tak skvělém hereckém obsazení a realizačních možnostech je vyznění seriálu opravdu velkým propadákem! Investovat takové tvůrčí a umělecké prostředky do projektu, který reflektuje pouze populistické hledisko sledovanosti a rozplizne se do telenovelové podivné rychlosti času, mi přijde jako opravdu velké, velké mrhání... Tenhle seriál není možná úplně hrůzný, ale zaostává za očekáváním takovým způsobem, že mě to skutečně mrzí?! děsí?! šokuje?!... Proč to ti naši herci vůbec berou? I když odpověď je mi bohužel úplně jasná:-( ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Nekonečný seriál o nikdy nekončících, rádoby aktuálních problémech, obyvatel jedné ulice. Že vás to ani v nejmenším nezajímá? Ani se vám nedivím, ovšem pravidělně to (ne)dobrovolně sleduji pondělí co pondělí během návštěv u rodičovstva a z těch nekonečných seriálů (nejen našich) mi to přijde nejen nejsnesitelnější, ale rovnou i nejlepší. A to, že vidím sotva jeden z deseti až dvaceti dvojdílů a jako by se mezitím nic nestalo? Tak to těžko u tohoto typu pořadu z ranku "kulisa na doma po práci" brát jako zápor. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Nejspíš ještě horší než Ordinace v růžovce, je-li to (mhmm, jelito...) vůbec možné. Jednou se mi zdál sen, že v Ulici Bára Jordánová spadla pod vlak. A když jsem se ráno vzbudil, v Blesku psali, že Tereza Brodská odchází z Ulice :) Jsem věštec. Věštec! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Seriál totálně o hovně, ale nic lepšího ( myslím českého ) tady nenajdete .......... Český Tak jde čas ....... prostě brak...fuj ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I pár schopných herců se nakonec utopilo v bažině, která průběžně klesá až na úroveň toho s přehledem nejhoršího. Původní tvůrčí záměr byl "vytvořit český nekonečný seriál", takže čemu se divit. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Bezproblémově výdělečný job, pro bandu zkrachovalých a dnes již stěží uplatitelných herců. Některé ty zde objevšíse rychlokvašky snad ani za herce považovat nemůže. Člověk časem zapne bednu a nestačí se divit, kdo všechno za "pseudo-umělce" se to na něj zkrs obrazovku kouká , kdyby alespoň občas neměli plnou hu*u, aby jim alespoň někdy bylo rozumět. Oni točí, my točíme, no hlavně že nějaká ta jistota stálé práce je že? Když bych někoho měl vyzdvihnout tak snad jen toho "UKRAJINSKÉHO" kuchaře, který se mě tam v začátcích zdál nejsympatičtější. Seriál, který se snad za každou cenu chce vyrovnat nekonečnému celosvětovému trháku "Tak jde čas". Našlápnuto má zatím velmi dobře, ale prozatím ho vyrovnal leda tak jen v tom odpadu, tak uvidíme jaksi povede dál. Ale jak znám některé nemyslící Čechy, tak ti na to budou čumět i kdyby sračky z nebe padaly, a pokud jde o tvůrce a některé ty pseudoherce a rychlokvašky, tak pokud jde o lowáčky a stálou práci, tak ti jen tak nepoleví:-) ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co mohl Klein udělat bylo onemocnět, aby měl pádnou výmluvu jak se z tohodle šuntu ztratit. Česká telenovela v ne sice nejhoším, ale v druhém nejhorším balení (první je podle mě Rodinný poutko). Ale aspoň je to tu celkem dobře zahraný (tedy dobře, aspoň nepadám na prdel z každýho umělýho a nemožnýho výraziva a chování, jako u RP). A roli Ajchmajerky považuju za největší VTIP v dějinách českého filmu a seriálu. Zajímalo by mě, jak dlouho ještě bude těžit z úspěchu rozhazování svých dlouhých noh. A jen doufám, že to nebude stejně nekonečnej seriál, jako Tak jde čas a podobný sračky. Náběh to má. Mimochodem ty reakce na dění v realitě jsem si představoval trochu jinak. Tedy nemyslel jsem si, že to bude slavení Mikuláše a Vánoc ve stejnou dobu, ale i třeba přetřes politiky. No nic. Jindy Je sranda, jak se tam poslední dobou objevují stále další a další celebrity naší vaší televize OdzN@va a nebo ty, které svého pravého poledne ještě nedosáhly a už je tu západ Slunce. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to nebudete koukat každý den, tak se to snést dá. Místy je to docela vydařené a v porovnání s VKV a podobnými shity je tohle ještě snesitelné...... ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Vítěz ankety TýTý o nejlepší seriál roku... CHA CHA CHA, tenhle výplach mozku pro dementní diváky Novy funguje skutečně na výbornou. Dalších 5 let se bude točit, to je jistotou. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdybych to byla věděla, tak bych na to nebyla zírala, protože od prvních minut jsem opravdu jen zírala, o dívání se nemůže být řeč. Ne že bych netušila, že je na tom česká seriálová tvorba zle, ale to jsou na tom tak mizerně i Klein, Brzobohatý, Brodská, Vránová, Kříž, Maciuchová a Poloczek? ()

Kulmon odpad!

všechny recenze uživatele

Nebojte, Nova má smlouvu na tuto sračku pro začátek na 12 let a pak pro velký úspěch exhumujou Radka Brzobohatýho a pojedou do roku 2050. ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

"Buď má lehkou mozkovou dysfunkci nebo je úplně pitomá." Aniž bych cítil potřebu někoho urazit, tak uvedené tvrzení přesně sedí na definici pravidelného diváka Ulice. Já jsem tedy odvážně viděl pouze první díl, ale těch dalších přibližně 2.894 nedobrovolně zhlédnutých upoutávek na nekonečné pokračování mne v té úvodní definici naprosto utvrzuje. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama