Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 142)

wafc 

všechny recenze uživatele

Protože v mém ubohém životě mám nouzi o dramata, tak už asi rok poměrně poctivě sleduji tento dechberoucí scénáristický majstrštyk. Občas se samozřejmě nedá svítit a já jsem nucen minout některou z celé řady epochálních epizod. Co je ale krásné a vůči divákovi ohleduplné, je to, že když se tak stane, tak se ve skutečnosti stane úplná píča, protože se tam kurva lautr hovno děje. Vše ostatní již mistrovsky vyjádřil svým slůvkem profesionální pedacock Radek88, takže odkazuji na jeho kripldementář a ještě soukromě, Ráďo, tyvole, nešetři těma vykřičníkama!!!!!! ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Technicky nevydařené, stále stejná opakující se hudba, hrozná kamera, špatný zvuk... je tam spustu nedostatků, ale musíme pochopit, že všichni musí stihnout natočit 5 dílů za týden. Stále však lepší než obludná Ordinace v růžovce či zoufalá VKVéčka. ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv má tento seriál podobné hodnocení jako Ordinace v růžové zahradě, na kterou se z recese koukám, tak Ulici jsem nikdy na chuť nepřišel. Absolutně nechápu, jak tento brak může stále sbírat vůbec nějaká ocenění a to kladná !!! Na Ulici by bylo i americké ocenění - Zlatá malina krátké.... ()

M6i6r6e6k 

všechny recenze uživatele

I když je to další z řady přihlouplejch seriálů, mně se líbí. Dialogy jsou vtipné, herci sympatičtí. A navíc je to velmi aktuální. ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašnýýýýýýýý!!! Pokaždé když večeřím a máti to pustí, přestanu jíst a jdu se vyblejt! Všechny spratky bych seřezal jak žito! Hnus fialovej! P.S. Kdo spřirovnává zcela nesympatického, arogantního, přehrávajícího, suchého Matyáše Valentu k Tomášovi Holému by měl mít doživotní zákaz sledovat jakékoliv filmy!!!! ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jedná se o českou verzi Mladých a neklidných nebo Tak jde čas, i když ne o tak zazobaných. První čtyři řady se v pohodě daly sledovat (zajímavý scénář, dobří herci a ani po režijní stránce to nebylo odfláknuté). Zajímavé byly rodiny Králových a Boháčových, zpočátku i Farští (Lída v sektě, smrt Jeníčka a pak ty nerváky s Kukačkou), u Lišků zaujala fetující Zuzana a později když onemocněla HIV. Nejvíce mě dojal vánoční díl ze 4. řady (hledání Boháče ve spalovně a jak nakonec přišel k tomu stromu přání). Zajímavé zápletky měla Ingrid, ať už na počátku jako mrcha, následně na vozíku a nakonec s Vasilem. Dalo se sledovat i kolotočářskou rodinu Nekonečných. Nyklovi byli zajímaví, dokud byl Lumír grázl a mafiánský poskok, co se paktoval se starým Stránským, drogovým dealerem Morávkem a Rudou Kocmanem. Jakmile mu scénáristé změnili charakter to přestalo být napínavé. Postupně byli dobří herci staré gardy odejiti popř. odešli sami, když zjistili, že seriál zabředává ke dnu nebo zemřeli. Čím dál víc pak v Ulici začali hrát ochotníci a neherci, především z řad mladé generace, čímž to přestalo být koukatelné. Nejhorší bod zlomu nastal od 6. řady, kdy se v Ulici objevila famílie oidipáckého doktora, z nichž nejvíc mě iritovala jeho matka. To je tak odporně sluníčkářská a manipulátorská role, že jsem si díky ní vypěstoval docela silnou averzi vůči Syslové. Další, která mi děsně lezla na nervy byla ukňučená Solaříková alias "Terísek", zejména mě iritovala s tím svým "týjo" v každé větě. Za první čtyři řady, rodiny i samostatné postavy v nich se objevující bych dal s čistým svědomím 3 *, ovšem další ročníky Ulici čím dál víc srážely ke dnu a nyní už je to jen dávno vyčpělá sračka bez špetky nápadu a originality, vše se tam už jen opakuje, devět měsíců se divák nudí, aby se těsně před koncem sezóny dočkal trochu toho napětí. Kdyby to po čtyřech, nejpozději pěti letech tvůrci zapíchli, jistě by i hodnocení na ČSFD bylo mnohem vyšší. Takhle když to hodnotím jako celek musím udělit pouze 1 * a 20%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

U ještě nekonečnějšího výplodu Novy než je obdobná Ordinace jsem jako malý strávil několik večerů, když jsme se chodili dívat dole k babi a kvůli těmto nostalgickým vzpomínkám zůstávám opravdu jen okrajově shovívavý. Jinak je mi líto jakéhokoli herce, který se neprosadí v branži natolik, aby musel brát nechutná angažmá v takovýchto bracích. ()

kurcatovium odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné pozitivum tohoto paskvilu je, že ho vysílají v (pro mě) dost debilním čase, takže ho naštěstí nikdy nevídám. Naprostá žumpa, která nemá v české produkci obdoby. ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si pomoct, ale podíval jsem se (popravdě - dobrovolně) na úvodní díl další série a párkrát jsem se doopravdy zasmál... Třeba když jeli vožralí na chlapi na koni a začla k tomu hrát hudba z Vinnetoua... Jinak, i dobrý herci tam hrajou špatně, kamera je příšerná a střih taky... Ale o tom snad ani nemá cenu mluvit... ()

xerno odpad!

všechny recenze uživatele

Sračky, sračky, sračky !!! Nic horšího...to je snad jen ordinace, nenajdete nikde na zeměkouli !!!! a Blofelda bych opravdu nejradši ukamenoval... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Ulice mě baví. Příjemné herecké obsazení, některé postavy jsou opravdu výborné a sice nepravidelně, ale ráda si na tento seriál udělám čas. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Uznávám je k nevydržení, ale jeden díl ya pár týdnůl/měsíců mě nezabije, navíc Patricie Solaříková je fakt kus :) ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama