Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 142)

xaver 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní projekt, který si našel spoustu příznivců i odpůrců. Nicméně vynesl na vrchol popularity spousty herců a vyvolává spousty diskuzí. Viděl jsem jenom pár dílů, a proto moje hodnocení, přiznávám, nebude moc objektivní. Nepatřím k příznivcům ani odpůrcům tohoto seriálů. Jde jaksi kolem mě a míjí mě, aniž bychom si cokoli udělali. Z toho plyne i moje nízké hodnocení, které snad omlouvá předpoklad, že tyto serilály budou mít zřejmě životnost jednou a dost. Neumím si představit reprízu, v jakém čase by se vysílala a kolik diváků by se na ni dívala. Snad jeno jako na dokument doby, na kterou budeme většinou chtít asi zapomenout. ()

korndaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Oproti ordinacím, poutům, vztahům a podobným věcem určitě o stupínek lepší, ale vzhledem k tomu, že chybí hodnocení jako třeba megaodpad nebo kurevskej odpad, musím zůstat "pouze" u odpadu. ()

borec999 odpad!

všechny recenze uživatele

Do dnešného dňa má Ulica 4025 dielov. Dajte si to krát 40, čo je dĺžka jednej epizódy a vyjde vám koľko času zabili niektorí fanúšikovia seriálu, tým že videli každý jeden diel (aj keď sám tomu neverím že je to fyzicky možné). K seriálu nemám čo moc napísať. Klasický, denný seriál o bežných problémoch bežných ľudí a vzťahoch (čiže v preklade o ničom), ktorý je fádny a pri ktorom vlastne vôbec nevadí ak týždeň alebo dva neuvidíte ani jeden diel. A možno práve kvôli tejto veľkej nenáročnosti je v Česku tak obľúbený... Ja osobne však rozhodne nesledujem filmy a seriály preto aby som si k nim sadol a vlastne ani nedával pozor na to, čo sa na obrazovke deje, prípadne pri nich vykonával iné činnosti alebo polovicu z nich prespal. ()

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele

Hrbitov kdysi slavnych hercu. Po par stovkach dilu bych hvezdu dal, ale kdyz vidim upoutavky na 1591. dil, tak je hodnoceni jednoznacne. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Ulici nesleduji, obcas jsem v praci, ci doma zahledl jeji cast a tak cerne to nevidim. Neni to zadny skvost, je na nem videt, ze to vsichni delaji pro peníze> zivit se nejak vsichni musi. Ale evidentne se vsichni snazi o co nejlepši kvalitu a aby se za to nemusli stydet. Dle me je to prumer, ale vetšina lidi tady to vidi jinak. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Tak ze tri hvezd snizuji na dve. Nejvetsi problem tohoto serialu je v tom, ze se tam vlastne nic moc nedeje. Samotny dej bezi proste strasne pomalu. Ja sice vim, ze to neni az tak uplne chyba tohoto serialu, v kterem jeden dil znamena jeden den zivota v "Ulici", ale jako omluvu to rozhodne nevemu. Herecke obsazeni neni spatne, jak od starsich matadoru, tak i ti mladsi podavaji slusne vykony a tak alespon vytahuji tento serial z "odpadnich vod". Po prazdninach 2008 se uroven ulice zvysuje, takze to odrazuji na mem hodnoceni. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Shodou zajímavých okolností a náhod jsem viděl pár dílů. Každopádně to není můj šálek kakaa a za ty dvě hvězdičky se tajně stydím. :) ()

divak84

všechny recenze uživatele

nepohrdnu tady dat odpádek jendomu z nejtrapěnjších vymyslů české tv tvorby... vlastně TV NOVA je jeden velký trapas nebo omyl české kinematografické tvorby ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o jeden z těch lepších výtvorů současné televizní produkce. Vypravuje o postavách, které by mohly ve skutečnosti existovat, ba co víc, mohly by i jednat tak jak jednají(jde vlastně o jakési prototypy normálních lidí). Navíc každý den vysílání odpovídá skutečnému dni v realitě(=postavy rostou s divákem),což znamená, že těhotenství trvá 9 měsíců, rozvod, manželské rozepře, nebo i lásky trvají přiměřenou dobu(ne jako v Ordinaci, kde za měsíc vystřídá příchozí postava deset mužů v okolí 4krát, mezitím 2krát porodí, 3krát se rozvede, zvládne dvě rakoviny a 5krát se odstěhuje), v Ulici se něco táhne i víc jak rok. Navíc tu jsou stálé postavy, které žijí, mění práci, děti rostou a většina věcí je důvěryhodných. Navíc je seriál aktualizován. Bere v potaz svátky(obyčejné a státní), vládní situaci(muž v hospodě nadává, že mu Sazka nic neproplatí), věnuje se i politice, mafii. Ano v poslední době se objevují příběhy dost hloupé či nedůvěryhodné, ale v rámci konkurence je Ulice rozhodně hodně vysoko. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemusím hodnoti. Brak co zadělává televizi každý podvečer, patří k ukázkám televizního úpadku. Ovšem na TV NOVA je to vlastně svůj k svému. ()

Gogo333 odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem pár dílu viděl, když na to máma se sestrou koukali. Po cca roce jsem zase zahlédl nějaký ten díl a docela jsem čučel z herců tam snad nezůstal ani jeden ze začátku a pořád se mi zdálo, že se děje to samé. Dohromady jsem viděl asi necelou 30 dílů a musím říct, že mi to bohatě stačilo. Holt další tupá a nekonečná "telenovela". ()

MMJ 

všechny recenze uživatele

Dříve odpad! Teď? Zajímavý děj. Ne! Dříve mě to nebavilo vůbec,kritizoval jsem to, nadával jsem na to, přepínal jsem to. Teď je to tak, že když díl nevidim večer, kouknu se na něj ráno, když mám čas (např. odpolední praxe). Takže - dřív 5% - teď 75%. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama