Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 141)

Kinpr odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je odpad non plus ultra! Trapné a nesmyslné dialogy, situace a hlavně (ne)herecké výkony všech! představitelů, až z toho člověk padá "ehm" na ústa. Jestli tohle je seriál dle života, tak jsem asi v komatu. ()

dewil21 odpad!

všechny recenze uživatele

Ulice je seriál vytvořenej pro lidi, co jim jejich vlastní životy připadaj natolik ubohý a k uzoufání nudný, že se těší na to, jak si pěkně každý večer sednou k bedně a budou čučet na životý jiných, stejně nudných a protivných lidí, co mají akorát xichty známejch - čímž nemám na mysli kvalitních - herců. Že se tento pseudoseriál drží na obrazovkách již tolik let mě dávno neudivuje, stejně jako to, že nejprodávanější deník je Blesk - předpokládám, že stejná sorta čtenářů /diváků... Neberu ani hodnocení typu "lepší než Ordinace, VKV..." protože je to všechno na jednu starou velkou **** a to neznamená 4* z nezměrného nadšení... Proč tyhle shity vůbec vznikaj? Jako výplň času před zprávama? To ať radši pustí hodinu reklam... ()

BruceW odpad!

všechny recenze uživatele

Jak TV Nova usiluje o vytvoření rekordu v délce kontinuálního vysílání jednoho seriálu, čehož se už snaží dosáhnout i velmi trapným vysíláním 2 dílů těsně po sobě, tak úměrně s tím zabíjí kvalitu veškerých postav a děje. Poměrně zajímavý nápad se záhy změnil na směs nejasných událostí a prazvláštních postav, které postrádají jakoukoliv hloubku. Tento fakt naprosté absence zajímavosti nevynahradí ani kvalitní herecké obsazení. ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Osobně tenhle seriál považuju za nebezpečný, protože dává slabé možnosti uniknout z jeho diváctví a nabízí ohromné možnosti, jak do něj spadnout. "Může to být i vaše ulice" nebo "Lidé jako vy" jsou slogany, které poukazují na to, že ten seriál má potenciál oslovit vlastně každého. Problémy, které rozebírá, jsou svým tématem každodenní, ale jejich řešení zachází do extrémů a mnohdy jsou zcela absurdní, proto leckdy doma z obýváku slyším, "Jak se tohle mohlo stát?!" a nebo "Proč to řeší tak pitomě?! Vždyť by přeci stačilo..." Ten kontakt diváka a příběhu je skrze všechnu tu "extrémní běžnost" tak pevný a zesilující, že už se divák nedívá, ale žije (alespoň tu třičtvrtěhodinu) ve světě, který se prostřednictvím prostých charakteristických fakt jako cukrárna, malý politik, děti, škola atd. dostává i do jeho vlastních činů. Nejednou se mi stalo, že jsem zaslechl "No to se stalo i v Ulici a tam to řešili takhle." Je to hrůza, ale když to dokáže takhle hýbat s lidma, nezbývá mi říct než, že je to geniální hrůza... ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Jeden z nekonečných českých seriálů, na který se dá koukat. Zajímavé témata, jedni z nejlepších českých herců (např.Radek Brzobohatý, Pavel Kříž, Jiří Strach, Bronislav Poloczek, Alena Vránová, Milena Dvorská, Vladislav Brabec apod.)a člověk z toho pozná, jak žijí ostatní, a že jeho starosti jsou ,proti některým lidem, docela obyčejné.Bohužel rok od roku, co skončila paní Maciuchová seriál padá a padá dolů a už je to úplně o ničem, dialogy jsou plýtké až trapné, noví herci jsou nezajímaví a nesympatičtí a sem tam nechají někoho umřít jako např.Světlanu nebo Johana Mádra. ()

Snathoras 

všechny recenze uživatele

OH god jak jsem to mohl sledovat tuto blbost!...zajímalo by mě, jestli existuje nějaký člověk, co viděl všechny díly...abych se mu mohl vysmát do tváře xD ()

Don82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Kdo z českých herců v tomto seriálu nehraje, jako by nebyl!" Hlavně paní Maciuchová a podobné divadelní hvězdy by se měly stydět. Ale peníze jsou peníze. Fuj! ()

Wyrdas odpad!

všechny recenze uživatele

Je pro mě velice těžké hodnotit filmy či seriály, které mne nijak nezaujali. Ale právě tady si myslím, že svůj názor najevo dát musím. Viděl jsem, žel Bohu, dostatek dílů, abych si mohl udělat vlastní objektivní názor. Vezmu to popořadě a začnu obecně scénou, kde se bambilión dílů stále točí kolem těch samých postav (s velice vzácnými výjimkami) a co hůř, ještě více dogmaticky na těch samých místech. Pokud bych měl hodnotit prvních 50 dílů, dal bych možná 1*, pokud bych byl žena nebo unuděný chlap bez práce a přátel, možná aji 2*. Nicméně každých dalších 50 dílů 1* ubírá. Technicky vzato bychom se dostali do hodně záporného čísla. Co se týče hereckého obsazení, je pro mě velkým překvapením, kolik jinak dobrých herců se nechalo namočit do něčeho, jako je Ulice. Jejich herecká kariéra je tímto do konce věků poskvrněna a těžko už si budou znovu budovat sympatie u diváků jako jsem já. Mezi naprosto nejhorší herecké výkony pak řadím výkony "herců" (na prvním - nejhorším místě) Solaříková Patricie (Jordánová Tereza), v těsném závěsu pak Brodská Tereza (Jordánová-Krausová Barbora), dále Ullrichová Šárka (Hrubá Zuzana)... z dětí jednoznačně nejhůř hraje Valenta Matyáš (Hrubý František), který je evidentně před kamerou jenom díky velkým protekcím. S menším rozestupem druhé místo obsadí Valentová Anna-Marie (Toužimská Ema), která se ale jako jediná pomalu "zlepšuje" a jednou z ní možná bude i druhořadá komparzistka. Ostatní jmenované bych nepostavil ani za pult do Mc Donalda. Když sečtu do nekonečna se opakující ty samé příběhy, ty samé zápletky.. v těch samých prostorách a s těmi samými "herci" s opravdu špatnými hereckými výkony, nemohu dát nic jiného, než 0*, čili "odpad". Tím se ale dostávám do situace, kdy bych všechny ostatní hodnocené filmy jako odpad měl pozvednout alespoň na 1*, neboť to, že by se dostali hodnocením na stejnou úroveň jako Ulice je pro ně nespravedlivě udělenou urážkou. ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to blbost... Za jeden díl se prakticky nic nového nestane. Ale není to právě ten důvod, proč si Ulici oblíbilo už tolik lidí? Prostě jen navečer sednout k televizi, navolit RESTART MODE a tupě koukat na něco tak primitivního, jasného a předvídatelného jako je Ulice. Navíc si na ten příběh člověk docela rychle zvykne. I když motto ,,Lidé jako vy.'' v mnoha ohledech dosti selhává (už vidím, jak má někdo čas v dopoledních hodinách chodit do práce; zkouškové období totálně na salámu a všechny zkoušky za 1; nebo pracující truhlář ve svetru a nikde ani památky po pilinách, atp. atp,) je to fajn seriál, který třeba měsíc nemusíte vůbec vidět a během dvou dílů pochopíte, oč jste přišli :)) Prostě restart seriál ano :) ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za chybějící melodrama. Strašně hloupoučká podívaná k žehlení, praní, vaření a ideálně popíjení piva někde daleko od televize. Na druhou stranu mě fascinuje představa tak neuvěřitelného množství dílů, které s sebou logicky nese i nějaký vývoj. Co když by z toho šel udělat prostříháním vynikající "časosběrný" seriál o deseti epizodách, hm hm hm? Ne, nešel, ale přijde mi to zajímavý. ()

WolfIssen odpad!

všechny recenze uživatele

Měním hodnocení z 3*** na 2** už kvůli stálému avizovanému "nekonečný seriál". Každý "nekonečný seriál" má tendenci ztrácet na kvalitě, byť byl ze začátku sebezatracovanější a prostoduchý. Nicméně je to z této skupiny českých seriálů jediný, u kterého se dá sem tam povečeřet. Nikomu ho samozřejmě neberu a neznechucuju. ()

West odpad!

všechny recenze uživatele

Tady je důvod proč TV nesleduji, akorát obdivuji lidi co na to dovedou koukat a nedostanou průjem , či se jim nespustí dávicí reflex, podobně jako Ordinace v Hnědé zahradě, kdy české (ne)herectví přešlo do mentální fáze na úrovni šimpanze pohazující své vlastní výkaly. Ale tak babička s dědou to žerou.. vyčítat jim to nemůžu, už jsou starý a senilní a nerozumí co ty hýbající se obrázky a směšná slova znamenají. Tohle totiž není ODPAD nýmbrž přeteklá hnijící žumpa , která by při škrtnutí zápalkou bouchla jak atomový hřib nad Hirošimou a Nagasaki. -100% ()

Frog.cz odpad!

všechny recenze uživatele

Když se to nějakým nedopatřením objeví na mé TV,vždycky si vzpomenu na hlášku Wesleyho Snipese z filmu Demolition Man: "svět se stal vlastní zkurvenou karikaturou televizních seriálů". Pozor ta doba je tady.................... ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama