Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 142)

KatInTheBox odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy keď vidím v TV upútavku na seriál Ulica, tak mi ako prve napadne, že to bude o bezdomovcoch. Potom som zklamaná, že to je toto. On by seriál o bezdomovcoch bol asi zaújmavejší než reálna Ulica :D ()

raiax odpad!

všechny recenze uživatele

Hoší, to je bizoš ty vole.... Jelikož sou moji rodiče kovaný Úličníci (Název fandomu ulice) sem nucený koukat či přes zavřené dveře poslouchat tuhletu přehlídku pacientů doktora stupáka celých 15 let...Ano, přesně tak. 15 let psychického teroru. Za těch 15 let nám ulice představila spoustu postav že kterých si vybavim tak maximálně lumírovo vyžranou famílii (ne jako vážně lumčo, mám o tebe strach, začni držet dietu) Frantu co do svojí přítelkyni z angoly (či odkud byla) stříknul bejby, Ukrajinskou uklízečku Světlanu, Frantův otec, odsouzený vrah co vždycky sbalí tu nejhnusnější štěrbinu co de kolem a nesmíme zapomenout na naší hrozinku Rozinku, jenž se proslavila šňupaním hlíny z hrobu papeže klementa III, Po němž zažila opravdové osvícení (na druhou je to docela dobrá chalupinka co bude mít určitě pičulu nezbedu, takže bych ji dal šanci, bo ta kdyby chtěla tak se prosouloží až na oskara...nebo aspoň na zlatou malinu). Když sem se jednoho dne probudil, ucítil sem ranní závan plechu, načež sem zjistil že se pes vysral na chodbu. Pak sem zapnul tv a tam běžela reklama na ulici. Větší radost sem měl z toho hovna na koberci než z toho hovna v televizi. Jako studentský seriál s 5 epizody bych dal *** bohužel tohle má rozpočet jako kramářovo vila, takže odpad zaslouženě. Dávám 5/5 zlatých Roznerů ()

alesandro2 odpad!

všechny recenze uživatele

Po odpojení antény na DVB-T2 mi v TV zbylo pár programů a mezi nimi Nova. Nevyhnul jsem se tedy aktuálnímu dílu seriálu Ulice. No řeknu vám, takovou emoční nálož nacpanou v pár minutách jsem opravdu nečekal. Normálně to sleduju a pochvíli se z TV ozve: "Sajíd z Bejrútu není tvůj otec! Je to Pečenka z Chomutova!" Vyvalil jsem oči. Po pár minutách další pecka po tom co nějaký chlápek spadl z nemocniční postele, tak říká: "Na všechno jsem si vzpomněl! To vy jste mě chtěla zabít!" Tolik dějových zvratů v pár minutách jsem prostě nemohl zpracovat a rozdýchat. Když propočtu dané minuty na délku dílu, krát počet dílů tohoto seriálu, tak pravidelní diváci tohoto etalonu zábavy mají mou neskonalou úctu, že to vydrží:-) ()

pantokrator odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem cca po pěti letech zapnul na debilizátoru náhodou živý vysílání v pravý okamžik, a zrovna jsem se trefil. Ono to pořád běží! Neuvěřitelný! ()

czprava 

všechny recenze uživatele

Sleduji tento seriál od roku 2013. Do tohoto roku jsem jej považoval za totální blbost, když mi o něm vyprávěl párkrát můj děda v souvislosti se svým životem. Když však v dubnu 2013 děda odešel, převzal jsem po něm štafetu. Nejdřív mě to nějak nezaujalo, ale po několika dílech se mi na tom něco prostě začalo líbit a od té doby na něm jedu stále. Posílám mu to tam nahoru. Není to žádný seriálový hit, o tom žádná, mnohdy bych vraždil za totálně ujetý scénář, ale vzhledem k tomu, že je zde více dějových linek, tak se to dá přehlédnout. Některé postavy jsou mnohdy na zabití, zejména ty až mnohdy společensky přes příliš uvědomělé, ale většina herců to hraje podle mého vkusu a přesně na úrovni tohoto seriálu. Po sedmi letech se divák stane součástí Ulice a i přes mnohdy nudný až pohádkový scénář a až nereálné jakoby náhodné štěstí některých postav to prostě musí sledovat. Je to jako přestat kouřit. Rád bych, ale nejde to. No tak aspoň místo kouření vapuju v domnění, že mi nic nehrozí. Blbé, ale budiž to nazváno jakýmsi únikem z tohoto nepovedeného světa do toho "lepšího". Je to blbost, ale pro mě prostě tak nějak moc hezká blbost a ještě za pět hvězd. :-) ()

kwazar odpad!

všechny recenze uživatele

Lituji že tuto sračku znám...To vymyslel zas nějakej génius co?! Ani když na to člověk náhodou přepne tak to nesmí dokoukat jinak hrozí defenestrace rozumu usty společně s kapající slinou. Fuj! Co zde můžete vidět? Kterénský herce, příběhy a zápletky! Jasně odpad, divím se že to má krásných 22% dal bych tomu za snahu max 2% a i to by bylo moc. ()

InsulinBoy odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat mezi dobrovolným sledováním tohohle nebo vyšetřením prostaty, tak do mě strčte celou pěst. Celý seriál je založen na stereotypní frašce ,,nekonečných" seriálů, každý díl vypadá přibližně takto: něco se stane, postupně se to absolutně mimo kontext vyřeší a všichni jsou šťastní až do smrti nebo spíš minimálně až do námi tolik chtěné smrti tohoto seriálu. A ano, toto se opakuje pořád a pořád dokola. 16 let dokola, beze změny. A mimochodem, celé to završuje jistý Mario, který je kombinace Kevina a Perryho z Klubu sráčů. ()

Pita99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nekonečno dílný seriál, bez hodnoty. Po tom, co došly nápady se vše začalo kombinovat a vyplynuly z toho tragické snímky. ()

dr.Queen 

všechny recenze uživatele

Už to jde kvalitou strašně dolů ,scénář a režie. Ten scénář nebo náměty jsou špatné, hodně špatné.A ta režie? Ta tam nemusí ani být. Stresující a nesmyslné příběhy, které nikomu nic nedají, a nikoho to nezajímá ,vzbuďte se a začněte psát pořádné příběhy, to píše nějaký hňup nebo kráva , ta linka o Klímových je otřesna!!! ()

Petomil odpad!

všechny recenze uživatele

No jako ulet total uz asi 20 let...a Solarikova v porote Superstar z teto zumpy je total ulet😂😂😂😂🤦‍♂️ ()

kromel 

všechny recenze uživatele

Ulici sleduji každý den a dávám jí 5 hvězdiček. Ulice je skvělá humoru můj 50 nejoblíbenější seriál. Skvělý pohodový seroš. ()

MichalStxt 

všechny recenze uživatele

Zřejmě má na sledovanost vliv, že každý díl není jednotnou epizodou (prolínají se v něm různé dějové linky), čímž nutí diváky sledovat pravidelněji? Také je asi podstatné, že není licencovanou kopií zahraničních seriálů, jako Redakce, Ošklivka Katka apod. Zpočátku vsadili tvůrci rovněž na osvědčené herce z filmových "Básníků" (Pavel Kříž a Václav Svoboda) a na nekonfliktní herce pro usedlejšího diváka (Radek Brzobohatý, Alena Vránová, Hana Maciuchová, Rudolf Hrušínský ml. či Tereza Brodská a Petr Vacek i další). Naopak bych nepovažoval za dobré občasné zařazení V.I.P. - speciálních hostů (Janek Ledecký i další) poplatné americkým seriálům. Možná diváka láká i civilnost scénáře? V neposlední řadě příznivce tohoto seriálu získala určitě častost "hospodského prostředí". Nova si již toto vyzkoušela v seriálu Hospoda a není náhodou, že ten reprízuje o prázdninách naprosto ve stejný čas, kdy nové díly Ulice nevysílá. ()

radm8 odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda že ČSFD nemá horší hodnocení než odpad. Je to odpad všech odpadů vykoupaný v odpadu spláchnutý do odpadu a prohnaný všemi odpady. Jako telenovela by se to dalo skousnout - celkem se tam co se týče rodinných vztahů životních situací i něco děje. Nicméné má to asi trilion dílů, takže se zákonitě musí situace opakovat. Špatné herecké výkony některých "herců" jsou tak očivdné, že z toho rozum zůstává stát. Rozpočet seriálu od Novy musí být tak 1 Kč na díl, protože tenhle rozpočet se vám snaží procpat z TV až do obývacího pokoje. Ale říkal jsem si no budiž, většina TV seriálů vyprodukovaných českými televizními stanicemi takhle funguje. Ulice však jde ještě dále a pravděpodobně jí zaplatí pouze Kaufland svými propagacemi levného nakupování a Kaufland Card. Ano, v seriálu je neustále zdůrazňován nákup v tomto řetězci s danou kartou. V jednom díle byl záběr na týpka (neznám jména) jak fotí chytrým mobilem. Opravdu je tak těžké, zapnout si fotoaparát na tomto mobilu a stisknout tlačítko spouště na místo viditelné úvodní plochy Androidu s aplikacemi? Asi na to není budget, nevím. A co teprve "kaskadérské" schopnosti pádů "herců"? To tady opravdu nikdo neumí zakopávat a padat? I my jako mladí když jsme na táčeli videa by jsme vše v ulici zvládli líp. Nechápu, že tohle ještě vysílaj a hlavně nechápu "herce". Už musí být asi hodně na dně když do takovéhle žumpy jdou. Totální odpad. ()

GS58 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne,  jestli má nějaký hlubší smysl použití soundtracku z Twin Peaks ve velikonočním díle (4461) Ulice. Doufám, že se nemýlím. ()

jlpib 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozná krávovina, ale skoro každý den si sednout a podívat se na nový díl je vždy nádherné. Někdy se stane to, že se to co se děje tam děje člověku v realitě a je hezké vidět že člověk není jediný. Baví mě sledovat příběh postav dál a dál. Je to takové oddechové. ()

Mindf_ck odpad!

všechny recenze uživatele

Další serial, který používá scénář jako hajzl papír. 40-60 minutová (ty vole...) epizoda plná prázdných scén o ničem, kde se řeší co si postavy dají na oběd nebo konflikty ve stylu: jedna postava chce něco udělat, ale druhá postava to udělat nechce. Za 20 minut si to ta druhá postava rozmyslí, že to tedy udělat chce, ale ta první už to z nějakého důvodu udělat nechce = každá epizoda. Špatní herci nebo dobří hervi co potřebují zaplatit dovolenou a ví že od nich nikdo nic nebude očekávat. Proto všichni mluví stejným tónem hlasů. Tenhle druh seriálu je ekvivalent práce u pásu ve fabrice pro herce. Chvíli chodit na šestou a až se toho zruší, koho to sere, prachy jsou v kapse. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama