Reklama

Reklama

Diego Maradona - pád hvězdy

  • Velká Británie Maradona - Downfall of the Star
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 52 min

Hrají:

Diego Maradona

Obsahy(1)

V roce 1986 se Argentina stala fotbalovým mistrem světa. Kapitánem mužstva byl tehdy nejlepší hráč planety a autor gólu století. O necelých dvacet let později se Diego Maradona objevil v argentinské televizi, coby obtloustlý, psychicky labilní muž, závislý na kokainu. V argentinském hlavním městě získal hvězdný status udělovaný obvykle těm, kteří už nejsou mezi živými. Maradona zůstává idolem. Patří k modlám argentinského sportu. Stal se z něho více než fotbalový bůh, stal se mýtickou postavou. Potíž je v tom, že nyní se střetáváme s realitou, která mýtus boří. Stačí dnešního Diega spatřit a srovnat jej s hvězdou z roku 1986 a člověk rázem dopadne z hvězdných výšin na hromadu hnoje, jak se říká v Itálii. V době natáčení v dubnu 2004 byl Maradona převezen do nemocnice po vážném srdečním selhání v důsledku dlouhodobého užívání kokainu. O rok později je už situace s jeho zdravím pozitivnější. Maradona se podrobil podvázání žaludku, hubne, cvičí a přemýšlí o návratu na post trenéra nebo manažera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Diego Maradona a neapolská mafie - spojení, které fungovalo zřejmě ku prospěchu obou zúčastněných stran. Tohle mě zaujalo asi nejvíc, jinak dokument většinou nepřínáší příliš objevného a pouze shrnuje život tohoto geniálního fotbalisty - nejlepší byl ale stejně Bican!!! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Diego Maradona, fotbalový génius a ikona. Na druhé straně problémový a prchlivý muž, jenž si málem zničil život drogami. A právě z obou těchto stránek jej ukazuje tento dokumentární film. Nedá se sice říct, že by se Maradonovi dostal až na dřeň, ale i tak podává velmi zajímavý pohled na jednu z nejvýraznějších osobností světového sportu. A co je hlavní - nechává prostor divákovi, aby si sám udělal obrázek o legendárním hráči...Za sebe jen dodám, že bílomodrý dres s číslem 10 nosíval nejlepší fotbalista historie. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Plusy i mínusy geniálneho futbalistu, agresívneho maniaka, mafiána, či prerastného narkomana, ktorý sa zamiloval do kubánskeho diktátora. To, že pochádzal z chudobných pomerov ho ale vôbec neospravedlňuje, spadol na samé dno bahna spoločnosti.... Diego, tvoje slzy sú len pre kamery. Ja ti neverím ani pol slova ..... Mne stačilo uvidieť tvoju "božskú ruku", ty hajzel .... ()

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce nadprumerny dokument o HODNE nadprumernem fotbalistovi. jinak receno - maradona je nejlepsi fotbalista vsech dob. a taky docela funny chlapik se zajimavym osudem. mimo jine. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, tak Maradona byl, je a bude bůh. Podle mě je značkou fotbalu a velmi mě potěšilo, když byl před pár měsíci zvolen trenérem Argentiny, která směle může pomýšlet na zlato, i když její cesta kvalifikací byla velmi strastiplná. Věřím ale, že se Diego poučil z chyb a družstvo skvěle připraví na nadcházející mistrovství světa. Hodnotit nemůžu jinak, než plným počtem. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

i presto ze se jedna o hodne prumerny dokument urcite potesi vsechny fanousky kulatyho nesmyslu. Jedno by me ale stejne zajimalo..existuje argentinec kterej diega nezboznuje? :) ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak by to dopadlo na hřišti, na poli dokumentů ale Maradona Pelého jasně překonal. Pelé holt asi málo žvanil, málo řádil a hlavně nebral... :-) ()

Reklama

Reklama