Reklama

Reklama

Ordinace v růžové zahradě

(seriál)
  • Česko Ordinace v růžové zahradě 2
Ukázka z filmu
Rodinný / Drama
Česko, (2005–2024)

Hrají:

Linda Rybová, Roman Zach, David Prachař, Dana Syslová, Ladislav Potměšil, Otakar Brousek st., Tomáš Krejčíř, Pavel Nový, Daniela Šinkorová (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(1343)

Obsahy(1)

Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj za pacienta i své vlastní štěstí.  Nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 slibují další dramatické příběhy kamenických lékařů – chirurgů, pediatrů a gynekologů. Jsou opět vyprávěny s energií, empatií, emoce střídá humor a překvapení. Naši chirurgové zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 189)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, jednou za dlouhý čas se rád podívám, abych se od srdce zasmál a vrátil se do reality co se mého přesvědčení o kvalitách současného českého seriálu týká. Jak tohle může někdo se zaujetím sledovat i s těmi k totální reálnosti vycizelovanými dialogy a nápaditým včleňováním neustále nových postav (překvapivě stejně plochých jako byly ty před nimi - teď není řeč o fyzické stránce, Linda Rybová, Daniela Šinkorová, Jitka Čvančarová - aspoň pokud nedává průchod své nepochopitelné zálibě v krátkých sukních neb všechno, jen ne nohy jsou její předností - nebo Ivana Jirešová by na nějakou dobu dokázaly přitáhnout k obrazovce snad každého muže:)), to je mi záhadou a zdrojem zděšení. Nicméně originální vývoj seriálu podle (že vraj) požadavků diváků "uděláme z Kamily krávu, abysme se jí konečně zbavili", mě docela dostal. Za dámskou společnost a tuto originalitu dám tu jednu hvězdu a dodám, že je to pořád ještě lepší než erpéčka, která už nejsou erpéčka:) PS: Římská dvojka za názvem OVRZu na mém hodnocení nic nezměnila, a když jména v komentáři uvedená nahradíte těmi aktuálními (přičemž váš výběr se nemusí shodovat s mým), není potřeba měnit ani jediné písmeno. 20%, protože nula neboli "tak děsné, že stojí za perverzní pobavení zhlédnutím" by odpovídala maximálně tak při třinácti dílech. ()

Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny možné seriály z nemocničního prostředí. A dá se říct, že každý měl něco do sebe (pominu-li německou produkci). Je zajímavé, jak Nova dokáže debilitu svého díla perfektně vystihnout již samotným názvem. Ordinace v růžové zahradě je dokonalým příkladem toho, co je v českých seriálech špatně – přebarvené a prázdné kulisy, herci prkenně recitující své dialogy vedené na „přehazovanou“, nikoli plynule (v tomhle jsou české seriály skutečný unikát), a do toho nulová atmosféra. Člověk je pak vděčný i za průměry typu Letiště, které aspoň působí trošičku „živě“… ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

S těmi českými seriály je vážně potíž. Ale ještě větší potíž je se scénáristy a hlavně scénáristkami, IMHO. Mnohem větší, než s inscenační chudostí, marketingovou lácí a dialogovou skřípavostí. Ženy. Ano, jsou hybnou silou. Některé z nich jsou naštvané, agresivní, jiné aktivní, vynalézavé a emancipované. Další rezignovaly a nechtějí víc, než mají. A ženy, které tvoří pro ženy, se nezřídka kdy ohánějí feminismem. Nad Bestiářem Báry Nesvadbové jsem byl nasrán, u tohohle jsem spíš smuten. Irena Obermannová, jedna ze spoluscénáristek této "věci," píše knihy o ženách, jež jsou aktivní, vynalézavé a emancipované. Chytré. Nechtějí si nic nalhávat a nedají si nic nalhávat. Právě v tomhle je ten seriál zákeřný. Mamky na MD, maminy, babičky, staré panny, všechny sem! Spokojte se s málem! Co na tom, že někde jinde vás někdo stejný nabádá k opaku, teď si sedněte, nechtějte něco víc, něco kvalitnějšího, slepě zírejte na to, co už jste viděli nečetněkrát a nebojte se, bude to jen třikrát proloženo osmiminutovými reklamními bloky. Ale budou tam zvířátka, jogurty a vložky. Pro každého něco. Jo jo. Vím, že "někdo ty složenky platit musí," ale pevně věřím, že tenhle otřesný, ničeho si nevážící argument brzo někdo rozbije v prach. Jen tak dál a dopadne to s vámi hodně blbě, pokrytkyně! :-( ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

U tohohle se nedá ani smát, pač co poslední dobou vzniká za seriály v naší zemi to by člověk z toho blil. Ty herecké výkony jsou fakt otřesný, doktoři neuvěřitelně dementní, zábavnost za hranici trapnosti, pokud existuje něco víc než trapnost tak to je tohle...Když sleduju sledovanost nechápu jak tohle může být nejúspěšnější seriál televize N@va....dva miliony lidí...sakra dva miliony....(mínus100%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak se na tohle může dívat a ještě více mě děsí, že oba mí rodiče to sledují... Vždyť jediné, co se tu děje je, že postavy spolu navzájem spí, dělají si děti, nadávají si, rozvádějí se den potom, co se vezmou a neustále si provádí naschvály... Pak se někdo diví, že společnost jde do háje, když se na tohle má dívat... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Cílová skupina – ženy všeho věku, zejména pak matky - je jasná. Alespoň si mají o čem v práci povídat.. Klišovité šablonky, poutavé prostředí, očekávané zvraty a průměrní herci .. a přece to má úspěch. Nezbývá než tiše doufat, že se jednou televizi n@va povede skutečně dobrý český seriál. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

No ty vole. 89. nejhorší seriál, v kontrastu se 145. neoblíbenějším seriálem. No samozřejmě, že musím dát za plný počet bodů, protože se tvůrcům daří nemožné a za to, že je ještě nikdo nezavraždil, smekám svůj pomyslný virtuální klobouček a uděluji pět hvězd. Po osmi letech to TV h@vna neměla ještě nikdy důvod zabalit, protože neustále boří hranice sledovanosti. Na svoje perverzní schéma "šuká každej s každým" bravurně nalákali kdejakého onanistu, důchodce a dementa (zpravidla 3 v 1). A teď vážně! Někdo by měl povolit legální odstřel těchto rádoby diváků, poněvadž kvůli takovým primitivním imbecilům pak hlavní vysílací čas zabírá taková nezáživná a výjimečně stupidní prasárna, místo kupříkladu kvalitního a geniálního Tak jde čas. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Asi žiju v jiné zemi nebo v jiném světě ale nikde jsem neviděl aby se doktoři chovali takto...Něco tak trapného, ubohého, scénaristicky a herecky (Paťane Natočto mluví za vše!) bezradné.Nebudu dál plýtvat zbytečným ťukáním do klávesnice a řekn to takhle: Zlatý Dietl - spád a ostatní mu nešlo.Ale měl jednu nespornou devízu oproti scénáristce tohoto veledíla(myšleno velice urážlivě!).Tou devízou bylo - uměl dialogy!Uměl psychologii!Uměl situace!Byl to kumštýř.Nynější scénáristi jsou šmíráci v nejhorším slova smyslu - a ať se prosím vás nevymlovají, že v TV není čas na umění a podboné plky.Tohle totiž není ani zábava na odreagování!Že je hanba nefackuje - ale děcka musej žrat! ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Zrůdný etalon českého televizního seriálu nového milénia dnes už bohužel platný nejen pro komerční televize. Telenovelová ,,růžovka" je jako televizní rakovina...metastázuje celým televizním spektrem... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejvíce toho prozradí jedna pasáž ze znělky: "Možná nechápeš, ale tak to má být..." Dokonce je to horší než-li německé nemocniční seriály, což už je opravdu na pováženou. Jedna * za celkem obstojnou první sérii, která sice byla také špatná, ale alespoň plnila účel tupé oddechovky pro ženy. To se novějším epizodám nedaří ani zdaleka. ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná sračka !! Divím se, že to není v TOP nejhoršich seriálu ?!?!? Nejhorší seriál, co jsem kdy viděl spolu s RP, Ošklivkou Katkou a VKV ! Zpamatujte se prosím a přestaňte už točit takové pýčoviny !!! ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ne všechno, co vyprodukuje Nova, je sračka, přátelé! Ordinace je seriál, který čerpá z Nemocnice na kraje města, ale nijak se to nesnaží skrývat. Není to žádný zázrak, ale hrůza taky ne. Nenadchne ani neurazí. Sem tam se zde objeví opravdu vybroušený humor! PS: Platí pouze pro první řadu. Zbytek je na odpad. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak já se vás všech trochu z ironickým pohledem na věc ptám.. Čemu se tu všichni divíte vždyť se přeci jedná v jistém spektru a okruhu lidí o nejoblíbenější televizní pořad roku 2006 tak co? Těm všem co si tento seriál vyzdvihli až do nebes a to převážně "NOVÁCKÉMU" osazenstvu a zároveň i jemu věrnému tleskajícímu publiku to jistě nevysvětlíte, pro mě skoro odpad!, ale pro ně mimořádná víceméně odpočinková zábava, a bude tomu stále tak, pokavaď nato lidi v takové míře budou čučet a vyžadovat si to. Tak jak klesla seriálová tvorba a vůbec humor v Česku za posledních dvacet let, tak snad jinde ne? To vážně už nemá obdoby, a já se po právu stydím. Lidi už kolikrát nevědí čemu se ani smějí, hlavně když je to alespoň trochu pobaví a čím je to sprostší tak tím je to i lepší ! Je to i o konkurenci, pokavaď nebude tak se také nic nezmění. Ale co z toho všichni kolem dělají, a jak se k tomu staví to fakt nemá obdoby. Jako kdyby se nic předtím nenatočilo ! Prý se tam vystřídalo na 400 herců ! Je to vůbec možné? Vždyť jich tolik ani nemáme a těch skutečných mi zde zbylo tak deset, kteří se navíc vyloženě ztrapňují v takovéto ubohosti ! Zbytek jsou všemožné herecké antitalenty pocházející z různých kamaráčoftů , v hlavní míře neherci a různé rádoby selebrity. Cílové skupiny jsou ale pevně stanovené: matky na mateřské dovolené, důchodci, ústavy sociální péče, domovy důchodců, nemocnice a různé jiné státní ústavy, kteří jsou většinou odkázáni na televizi, s tím že TV Nova se jim jednou za čas vždycky nějak příjemně odmění a to třeba v podobě své nečekané a velevážené návštěvy. "Můůj svět je můůj":-)) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale mě se první série docela líbila. Ovšem poté začali přicházet a odcházet postavy a scénář se začal opakovat a dost upadat..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Těhotná jsem tady já, takže cholerická tady budu já a stresovat se budu taky jenom já!" Ordinace je velký vytrvalec. Rok se totiž s dalšími deseti sešel a doktoři stále mají koho operovat, s kým souložit, komu být nevěrní, s kým řešit životní dramata a komu se kolegiálně mstít. Je to zkrátka velký výkon, který si svou určitě hvězdu zaslouží, neboť mám jisté podezření, že se na to ještě pořád někdo dívá. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, v růžové zahradě i hovno voní. Ale něco tady smrdí. Prachy prej nesmrdí. No nevím. Tohle jsou opravdu vydřené honoráře. Asi si z nás ti >úmělci< z té naší >stolice české< dělají prdel. Z téhle zadnice ovšem vytlačeno bylo velké kulturní hovno. - - - P.S. Pamatuju si doby, kdy ty naše kultůrní veličiny pohrdaly do česka právě proniknuvšími telenovelami, aby z nich poté přebraly to nejhorší možné... Nasrat i pochcat zároveň, postřikat pak růžovou vodou! ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Počkat ono to stále běží? Tak to je humus. Seriálová žumpa jménem Ordinace se časem stala především trafikou pro bývalé moderátory Novy (Rychlý, Dolinová, Slavíková, Štěpánová, Gondíková atd.), kteří tak mohli "oživit" své herecké kariéry a zároveň si v klidu splatit hypotéky a další dluhy, což v jednom rozhovoru potvrdil i Radim Fiala. To samé však můžeme říct i o hromadě skutečných herců - zoufalců, kteří se jinde než v nekonečných seriálech nemají šanci uchytit. Ordinace a její sledující mají tedy značný vliv na úspěšné splácení hypoték a tím pádem i finanční stabilitu ČR. Jak vidíte, stačí se k Ordinaci jen přiblížit a také začnete produkovat hovna, která budete vydávat za umělecké a přínosné dílo. ()

Dragoni odpad!

všechny recenze uživatele

Most total soup opera double hyper-shit from production TV Nova. Pro mě jasný výtěz prestižní ceny o nejstupidnější dialog a nejtrapnější situaci. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama