Reklama

Reklama

Dr. House - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2005), 16 h 17 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Robin Tunney, Andrew Airlie, Rekha Sharma, Scott Mechlowicz (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Dr. Gregory House, špička ve svém oboru, dostal za úkol vést tříčlenný tým na oddělení pro speciální případy. Když v tom všichni ostatní uvidí běžné příznaky nemoci, on odhalí to, co se skrývá pod povrchem... (Varan)

Zajímavosti (116)

Dr. House - Pilotní díl (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Cuddyová (Lisa Edelstein) říká Houseovi (Hugh Laurie), že si našla toho filozofa Jaggera a že má House pravdu - že nedostane vždycky to, co chce, ale jak se ukazuje, když se snažíš, dostaneš, co potřebuješ. To jsou slova ze skladby "You Can't Always Get What You Want" od The Rolling Stones, jejímž frontmanem je Mick Jagger. (karda1)

Dr. House - Pilotní díl (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Pilotní díl se od ostatních vizuálně velmi liší, protože byl natočený s oranžovým filtrem na objektivu, díky němuž všichni herci vypadají trochu nažloutle. Ironií je, že Housovým (Hugh Laurie) prvním pacientem na klinice byl muž, který zoranžověl z přílišného množství karotenu. Po pilotním díle bylo od tohoto barevného nádechu upuštěno. (SLOTH)

Dr. House (2004) (seriál)

  • Dôvodom, že si tím poradil takmer s každou diagnózou, je vďaka tomu, že Dr. House (Hugh Laurie) a jeho tím majú vysokoškolské tituly z medicíny, a to v mnohých oblastiach: Dr. Eric Foreman (Omar Epps) je neurológ, Dr. Allison Cameronová (Jennifer Morrison) je imunoložka/alergologička, Dr. Robert Chase (Jesse Spencer) je internista, Dr. Chris Taub (Peter Jacobson) je plastický chirurg, Dr. Lawrence Kutner (Kal Penn) sa špecializuje na športovú medicínu a Dr. Remi "Trinástka" Hadleyová (Olivia Wilde) je internistka. Samotný Gregory House má dva diplomy v oblasti infekčných chorôb a nefrológie (ako sa dozvedáme v epizóde Occamova břitva). (belinko)

Dr. House - Pilotní díl (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Trenton je hlavné mesto New Jersey. Je to veľmi blízko Princetonu, hneď za hranicou na rieke Delaware. Nemocnica v Trenton je však fiktívna. (Pat.Ko)

Dr. House - Occamova břitva (2004) (epizoda) (S01E03)

  • House (Hugh Laurie) sa sťažuje: "V tejto budove máte sto ďalších idiotských lekárov, ktorí sú rozmazaní zakaždým, keď vytiahnu autíčko z nosa." Predznamenáva tým epizódu Mob Rules, kde vyťahuje autíčko z nosa dieťaťa. (Pat.Ko)

Dr. House - Occamova břitva (2004) (epizoda) (S01E03)

  • Na kávovare je nápis "Good Coffee - cheaper than Prozac" („Dobrá káva - lacnejšia ako Prozac“).
    (Pat.Ko)

Dr. House - Mateřství (2004) (epizoda) (S01E04)

  • Keď House (Hugh Laurie) a jeho tím vymenujú vírusy, ktoré môžu spôsobiť infekciu dojčiat, vylúčia herpesvírusy, ale ako možnosť uvádzajú cytomegalovírus. Cytomegalovírus patrí medzi herpesvírusy; avšak Cuddyovej (Lisa Edelstein) odôvodnenie je, že daný vírus je odolný voči acykloviru, ktorý sa používa špecificky na liečbu vírusov herpes simplex (a preto House píše „HSV“ do stĺpca „Nie“). CMV nie je liečiteľná acyklovirom, a preto je stále platnou možnosťou. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama