Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletá obézní dívka Jessika zkolabuje při hodině tělocviku a je odvezena na kliniku k dr. Houseovi. Po prvních testech se u ní začínají objevovat znaky hypoglykémie, ale diabetes to není, a také nekróza tkáně na prsou. House pomalu dochází k závěru, že Jessika brala tablety na hubnutí. Po dalším vyšetření se ukazuje, že Jessika má zvýšenou hladinu hyperkortizonu a že má nádor na podvěsku mozkovém, což vyžaduje okamžitou operaci. (TV Nova)

(více)

Recenze (3)

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Chase (Jesse Spencer) odsudzuje USA pre vysoký výskyt obezity, čo je veľmi pokrytecké, pretože Austrália je veľmi blízko k miere obezity v USA. (Pat.Ko)
  • Dievčatko by nemohlo stratiť za menej ako týždeň polovicu svojej telesnej hmotnosti len preto, že jej odstránili nádor. (Pat.Ko)
  • House (Hugh Laurie) hovorí, že žena a jej manžel nemôžu mať modrooké deti, pretože obe majú hnedé oči, a tak sa odhaľuje jej nevera. Modré oči sú v skutočnosti recesívnou vlastnosťou, ľudia s hnedými očami môžu mať modrooké deti. Modrookí rodičia môžu mať tiež hnedooké dieťa za zriedkavých okolností, keď jeden z rodičov má zlomený gén HERC2 a druhý má zlomený gén OCA2. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama