Dr. House - Série 1 (2004) (série)
Tvůrci:
David ShoreRežie:
Deran SarafianKamera:
Roy H. WagnerHrají:
Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Eddie McClintock, Shari Headley, Erin Foster, Dylan Kussman, Skye McCole Bartusiak, Mark Bloom (více)VOD (2)
Nemocnice se dostane do mimořádné situace, když ve městě vypukne epidemie meningitidy. Na prohlídku čeká i dvanáctiletá Mary. Protože má vyrážku a bolí ji v krku, je hospitalizována. Forman dělá pacientce lumbální punkci, její výsledek je však negativní. Dívka ale začíná krvácet z úst. Následuje sonda do trávicího traktu. I tento test končí negativně. V té chvíli dívčin organismus kolabuje. House nařizuje velmi složité a nákladné vyšetření. Lékaři objevují, že dívka krvácí do mozku a přidává se krvácení do kůže. House zjišťuje, že dívka je ve svých dvanácti letech těhotná. Díky tomu u ní došlo k těžké otravě organismu. Lékaři přeruší těhotenství a vyčistí krev. Dívka se začíná uzdravovat. (TV Nova)
(více)Recenze (3)
House dobírající si Chase je skvělá zábava. Taktéž případ je jeden ze zajímavějších. Konec první série se velmi vydařil. ()
Fascinace... ()
"Víte, proč vás potřebuju? ... Abyste mě krotila..." ()
- Keď je Mary (Skye McCole Bartusiak) v bazéne, je vidieť, že má vlasy rozpustené, ale keď sa vynorí z vody, vlasy má už v drdole. (Pat.Ko)
- Počas vyšetrovania pacientov na meningitídu mnoho lekárov, vrátane Chasea (Jesse Spencer) a Formana (Omar Epps), si nedezinfikujú ruky a nevymieňajú si rukavice. Ide o porušenie štandardných preventívnych opatrení. (Pat.Ko)
- Herecká predstaviteľka Mary (Skye McCole Bartusiak) trpela epilepsiou. (Pat.Ko)