Reklama

Reklama

Dr. House - Série 4

(série)
Drama / Mysteriózní
USA, (2007–2008), 11 h 50 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

David Shore

Kamera:

Gale Tattersall

Hrají:

Julie Ariola, Janel Moloney, Rob Benedict, Joe Marinelli, Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Conor Dubin, Kay Lenz, Maurice Godin, Bevin Prince (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

House, kterému se rozpadl celý diagnostický tým, sežene čtyřicet lékařů a přinutí je, aby se mezi sebou o volná místa poprali. (Netflix)

Recenze (4)

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle samotné série nekomentuji, u House musím udělat výjimku. Se čtvrtou řadou přichází veliká změna. Obměna týmu je docela otravnou záležitostí. Na naší starou ústřední trojici pak koukáte, jako na své staré kolegy, když vás šoupnou na jiné oddělení - s nostalgií a cítíte se s nimi "domácky". Jakmile se někdo z nich objeví, hned jsem se cítil lépe. Nepomáhá tomu ani fakt, že čtvrtá série poprvé přichází s velikým množstvím "osobna". Vývoj postav v předchozích sériích byl pozvolný a nevtíravý. Tato řada poprvé představila koncept dílů, kdy pacient a jeho diagnostika není středobodem. Na druhou stranu chápu, že během diferenciální diagnostiky padají pořád stejné nemoci, názvy a metody. Na třetí stranu, škála nemocí je veliká a je škoda, že scénáristé se nezhostili i velmi vzácných netypických nemocí. Zápletka s Amber mi přišla prvoplánová, sotva si s ní člověk dokázal vytvořit vztah, tak postava z děje opět odchází. Na čtvrtou stranu, jedná se nejemotivnější scénu z celého seriálu (společně s Houseovým pochopením a uznáním prohry, že je natolik závislý, že ho Wilson odveze do léčebny). Kadence vtipů je také menší, na pátou stranu, nejvíce humoresek bylo v prvních dílech první série, takže jsem ani nic jiného nečekal. I tak tuto sérii hodnotím čtyřmi hvězdičkami, protože scénáristé svou únavu se ctí zakryli. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokud si House vybírá nový tým, je to slabší. Pak však dojde a střídavou péči o Wilsona a hlavně ten velmi smutný konec posledního dílu. Už jen kvůli tomu, že jsem uronil slzu musím dát 4*. Navíc od této série bude muset řešit House morální dilema, což může být zajímavé. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé jdeme s kvalitou trochu dolů. Stávka scénáristů, která zabila několik seriálů, se sice na Houseovi projevila, ale seriál z toho vybruslil celkem se ctí. Dokud si Greg vybírá nový tým, střídá se slabší epizoda se solidní a když už máš tým pohromadě, pár dílů mi trvalo si k nim najít cestu. Finále ale přineslo nejdojemnější a nejsilnější scény dosavadního seriálu a dává obrovský příslib do pětky. ()

Reklama

Reklama