Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uběhly dva měsíce od smrti Wilsonovy přítelkyně Amber, Wilson stále truchlí a jeho přátelství s Housem je tím poznamenáno. Potřebuje něco změnit ve svém životě a emočně se zotavit, a tak se rozhodne dát v Princeton-Plainsboro výpověď. Přemýšlí, zda je House ničivou silou v jeho životě, nebo ne, zatímco House si ujasňuje, jestli je zodpovědný za smrt jeho přítelkyně. Jeho tým však musí fungovat dál, zvlášť poté, co se k nim dostane případ asistentky úspěšné vedoucí pracovnice. Tým se domnívá, že pacientčiny symptomy vycházejí z její posedlosti ustavičně vyhovovat náročné nadřízené. Nicméně její otřesný zdravotní stav donutí tým přehodnotit původní diagnózu a podívat se na případ Houseovýma očima. Ředitelka nemocnice Cuddyová se pokusí vyřešit rozepře mezi Housem a Wilsonem, ale ten stejně odchází a Houseovi sděluje, že už není jeho přítel. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Houseovi mě na začátku bavily neobvyklé medicínské případy a že osobní vztahy byly někde v pozadí, spíš epizodu doplňovaly, ale nepřekážely. Nicméně někdy ve 3. řadě začaly ty osobní vztahy dostávat čím dál víc prostoru a čím víc se objevovaly, tím více mě seriál přestával bavit. Finále minulé sezony mě oproti mnoha ostatním tolik nestrhlo, hlavně z toho důvodu, že Amber velkou část sezony vykreslovali jako "zabijáckou" mrchu, aby z ní na konci dělali dobrosrdečnou chudinku, která zemřela, když se starala o opilého House. A ostatní charaktery se s ní pokrytecky loučí, i když ji nikdo z nich neměl rád. No a úvodní epizoda 5. série na to navazuje. Hodně seriálů často slibuje velké změny co se týče vývoje děje i postav, jenže mnohdy nejsou ochotni tu změnu nakonec udělat. V Houseovi bylo takových velkých událostí, které slibovaly změny, za ta léta hodně, ale vždycky to nakonec cuklo do normálních kolejí. Takže celé to rádoby drama "ztratí House svého nejlepšího přítele?" pro mě vůbec nefunguje. Cuddyová, House ani Wilson mě tu vůbec nebaví - hlavně Cuddyová nemá jako ředitelka evidentně nic lepšího na práci, než pořádat tyhle dementní terapie a to jen kvůli svým sobeckým zájmům (nesmím ztratit někoho, kdo mi pomůže držet House v lajně). U Wilsona mi to přijde jako reakce v počátečním šoku, ne s odstupem 2 měsíců - těžko věřit, že kvůli vztahu, který trval tak půl roku (?) chce hned zahodit svůj dosavadní život pryč. House má sice pravdu, ale mohlo by mu dojít, že svým obvyklým přístupem asi Wilsonův názor nezmění, navíc to jeho citové vydírání (nebudu léčit pacientku, i když může umřít, hlavně když zůstaneš) mi lezlo na nervy. Medicínský případ je pak značně upozaděn a nový přístup 13 k pacientům (kvůli objevené nemoci) z ní dělá "novou Cameronovou." Mimochodem Cameronová a Foreman mají k Wilsonově odchodu nejzdravější přístup - ať s tím souhlasí nebo ne (alespoň Cameronová, u Foremana nevím), tak berou do úvahy, že je dospělý člověk a musí se rozhodnout sám. I když dělá chybu a nabije si hubu, tak to bude jeho chyba.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Lekár nezačne chemoterapiu lymfómu bez toho, aby najprv určil, o aký typ ide. (Pat.Ko)
  • Lou (Christine Woods) možno bola príliš nestabilná na celkovú anestéziu, ale nie je dôvod, prečo by nemohli použiť IV. sedáciu, lokálnu anestéziu alebo aspoň lieky proti bolesti. (Pat.Ko)
  • Na začiatku epizódy sa ruka "chlapíka v kóme" opakovane hýbe, keď House (Hugh Laurie) berie a dáva späť svoj pohárik s nápojom. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama