Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 577)

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Geniální Hugh Laurie v seriálu, který stojí a i padá s ním. Pro mě velice lákavé lékařské téma a také nejlepší doktorský seriál ever. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekla, že mě seriál s protivným doktorem, kde za čtyřicet minut vychrlí desítky cizích názvů, může zaujmout. Vida, může! A to hned po prvním dílu. Hm... ()

skretik 

všechny recenze uživatele

tento seriál mám rada a páči sa mi, ako je tam spracovaná oblasť medicíny :) (len treba dúfať, že sa s takýmito prípadmi nestretneme aj v praxi :D ) ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

"Všichni lžou". Kultovní seriál, přesně splňuje moje představy o inteligentním humoru s nádechem sarkasmu a cynizmu. Všechny herce, ač jsem je do té doby neznal, jsem si bezmezně oblíbil, především pak Jennifer Morrison. Pro mě nejlepší seriál široko daleko. EDIT: Po dokoukání 6. série bych nejradši přidal další hvězdu, ale nejde to. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

S odstupem času musím přehodnotit názor na jinak výborný seriál, Dr. House je velmi dobrej, ale rozhodně né dokonalej. Tématika pacientů a léčení se neustále opakuje - nemůžou příjít co jim je, nemocný skoro umírá a když tu náhle někoho něco osvití a úspěšná léčba je otázka pár hodin. Na Housovi jsou nejlepší charaktery doktorů a zákulisí jejich vztahů v nemocnici i mimo ni, samotné případy nemocných jsou poněkud nudné a nepřináší mě nic objevného. ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Tak co k tomuhle říct? Tohle se prostě jen tak nevidí. Jeho ironické hlášky jsou jedinečný . Neznám lepšího ignoranta s tak skvělým černým humorem jako je právě mistr House :-) .. Co tenhle seriál odstartoval, přišlo co si nového. Nový humor, nové hlášky...Každý ho znám a každý ho chce vidět.. Dámy a pánové pan Dr. Gregory House! ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Další nudnej seriál z nemocničního prostředí.. jako kritik si neberu servítky a označuji tento seriál za abstraktní! Nicméně pro výkon samotného House si to tak * zaslouží.. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou za předvídatelný koncept ve stylu: "Pacient má tohle, tohle, tohle nebo tohle." a doktor House na to: "Ne, pacient má tohle a nasaďte antibiotika." Je to jednoduché, krásné a po čase se to zajídá. A i přesto bych ráda dala seriálu HOUSE M.D. klidně i hvězdiček pět. A proč? Protože pro mne je postava Gregoryho House jeden z nejsložitějších charakterů v seriálové tvorbě. Jeho humor, přístup k okolí, sarkasmus a ironie jsou dost komplexní a dle mého člověk, který jako první postavu House vytvořil a dokáže její charakter v pravém základu stále vydržovat, je génius. A House je génius...a Hugh Laurie je génius...jen by mohl hrát britského doktora v americké nemocnici. Vždycky to trochu zabolí, když mluví třeba o "našem americkém fotbalovém týmu" a přitom Hugh Laurie má tu nejbritovatější britskou vizáž, jaká jen existuje. Jestli mu někdo žere, že je Amík....tak jsou Amíci úplně blbí :D ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Když se dnes řekne doktror s holí a vzápětí dodáte ironický, povrchní, namyšlený a nejlepší ve svém oboru na 99 % myslím Grega. Tedy motorkář dříve na drogách, který s nejlepší přítelem zachází jako s použitou plenou. Nám dává 100% jistotu unikátnosti tohoto seriálu. Přeju všechno dobré. ()

anusha 

všechny recenze uživatele

mam rada postavu dr. housea no zapletky v serialy po zhliadnuti viacerych casti ma zacinaju nudit kvoli rovnakej scheme ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Co o tom to seriálu ještě napsat, že postava Gregory House je životní rolí Hugha Laurieho nebo, že nám představili krásky jako Jennifer Morrison,Lisu Edelstein nebo v neposlední řade Olivii Wilde.Když, se poprvé House dobelhal až ke mě tak jsem byl nadšený jak malý kluk.Jeho cynismus,satyra a smyl pro humor mě při každé stylové hlášce hřáli na srdci.Ale s každou další serii jakoby se vytratil moment překvapení a ty dějové zvraty nejsou tak suprové jak by člověk čekal pro to se dějové zápletky začnou týkat vedlejších postav.Nejlepší lékařský seriál od Pohotovosti s jednou z nejlepších hlavních postav, která je taky důvod proč na ten seriál vůbec koukám.Děkuji doktore Housei. ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Dobré a niekedy až kruté hlášky. Hlavne rozhovory Housa a Wilsona stoja za to. K tomu na koniec každého dielu super hudba. Jediný seriál z lekárskeho prostredia, na ktorý sa dá pozerať. A navyše slovenský dabing je výborný, česká verzia sa veľmi nevydarila. ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

I napriek tomu, ze neznasam krv a pri kazdom zakroku, nehode musim prizmurit oci, niekedy sa az odvratit, musim uznat ze serial jej luxusne spraveny. I ked styl je stale ten isty, zo zaciatku zaujimavy pripad, hned uspesne liecenie, kolizia, komplikacia, do deja nenapadna zapletka, arogantny bastard House, lieceni, dalsia komplikacia, pacient na pokraji smrti a zazracne vyliecenie za 5 min 12 a na zaver sympaticka pesnicka a titulky. I ked cely house je robeny na styl Sherlocka Holmesa, genius zijuci vo vlastnej realite, vsima si tie najmensie detaily, je arogantny, nikto ho nechape no akceptuju ho ako genia. Akurat neriesi mrtvoly ale zivych. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás by nechtěl být ošetřován lékaři tak chytrými, jako Gregory House, tak empatickými jako James Wilson, tak citlivými jako Allison Cameronová, tak pečlivými jako Eric Forman, tak ochotnými občas porušit pravidla jako Robert Chase a tak zodpovědnými jako Lisa Cuddyová? Když se k tomu navíc přidá chytrý scénář, který má spád a dobré herecké výkony, může se lehce stát, že jsou případy pacientů daleko víc strhující, než leckterá detektivka a postupné odhalování soukromí lékařů daleko zajímavější, než mnohé civilní drama. První tři série jsou vůbec to nejlepší, co můžete v rámci seriálů z nemocničního prostředí vidět a neztrácí na kvalitě ani po víc, než deseti letech. Ovšem jen první tři série... ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“You guys are idiots. - Why? Because we stayed up all night doing exactly what you told us to do? We've eliminated dozens of wrong answers! - No. Because you stayed up all night doing exactly what I told you to and you have nothing to show for it. I asked you what two plus two equals and a day later you tell me not 25.” Osmisériová jízda je za mnou a mohu se tak konečně pokusit k seriálu vyjádřit. Hned na úvod bych chtěl říct, že House je jedním z nejkvalitnějších počinů v seriálové tvorbě, které jsem viděl. I když si myslím, že prvních 5 sérií nad ty poslední 3 vyčnívá, i ty "slabší" jsou pořád lepší než valná většina současných seriálů. Největší hvězdou seriálu je samosebou Dr. House v podání Hugh Laurieho, jedno z nejlepších vyobrazení jedné z nejlepších postav v historii seriálové tvorby! Jeho upřímnost, netaktnost, cynismus, sarkastické poznámky, vtipnost, dětinské vzpírání se autoritám a pravidlům je určitě hlavním tahounem celého seriálu a je zábava sledovat ho interagovat s lidmi okolo (přestřelky s Wilsenem, urážení členů diagnostického týmu či náhodných pacientů na klinice patří k tomu nejlepšímu). K mému obrovskému překvapení je i valná většina případů dost zajímavá a kvalita dílů konzistentní (při 177 dílech je to takový malý zázrak). A i u"slabších" sérií (6.,7.,8.) se najde několik absolutně fantastických dílů (z hlavy např. poslední díl 6.série - havárie jeřábu, předposlední díl 8. série s Wilsenem), které nevidět by byl hřích, takže určitě doporučuji seriál dodívat, i kdyby to měl být běh na dlouhou trať. Proč jsou podle mě poslední tři série slabší? Už je House moc, začíná se moc řešit jeho vnitřní a vztahový život - když je šťastný, je hrozně nudný, když sám sebe lituje, tak snad ještě víc - má tak méně momentů zářit a bavit lidi. Obměny v týmu působí rušivě, i když v některých dílech jsou super (a na Odette Annable se k tomu dobře dívá), těch rošád je tam již až moc. Poslední výtka - finále bylo podle mě špatně napsané i natočené - proti tomu JAK to celé skončí nic nemám, jen ten díl byl nudný... předposlední byl o dost silnější a jednoduše lepší. 1.série 5*, 2.série 5*, 3.série 5*, 4.série 5*, 5.série 5*, 6.série 4*, 7.série 4*, 8.série 4* ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama