Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Léčit se u doktora Gregoryho House, tak mě asi hned z kraje odveznou naprosto zlomenou do cvokhausu. Nicméně jako divák se bavím jeho ironií, sarkasmem a cynismem. Občas tak totiž sama mluvím (nikdy nezapomenu, jak kdosi konstatoval -naprosto mimo téma-, že House musím milovat). Ale i fešný Hugh Laurie se časem omrzí, pokud ho dávkujete příliš často. Protože schéma jednotlivých dílů je velmi podobné... a paradoxně ve chvíli, kdy se jeho svět začne hroutit, mě seriál i přestával bavit. (A teď babo raď... tři nebo čtyři?) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

K Housovi som sa dostal až keď bol seriál v Amerike ukončený a získal si ma takým spôsobom, že jeho sledovanie sa stalo mojim každodenným rituálom, až kým som nedorazil poslednú epizódu - samozrejme v perfektnom slovenskom dabingu. V priebehu sezón sa menil Housov tím, ale kvalita ostávala štandardne na vysokej úrovni. Jednotlivé prípady, akokoľvek kuriózne, boli ale vždy len kulisou pre Housovo ego a jeho špičkovanie sa s ostatnými. Preto škoda, že v záverečnej sérii absentovala Cuddyová, citeľne chýbala. 9/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Doktor House soudí, že bychom měli... Dost! Slyšel jsem o něm...cynickej blázen!" Cynický, sarkastický, ironický, nenáviděný... přesto ve skrytu citlivý, kamarádský, milující, uznávaný i obdivovaný. Ale hlavně skvěle zahraný, napsaný, režírovaný a nadabovaný! "Když děláme chyby, umírají lidé!" ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Všichni ste si mysleli, že to je rakovina zadku, ale já už nejméně půl dílu vím, že to je zaraženej prd a teď to všem dokážu zasunutím svýho prstu do análu pacienta! Od samého počátku mi byla tahle idea divňouše, který ve finále všem vytře zrak svou skrývanou úžasností v čemkoliv, co je zrovna potřeba, nesympatická až odporná. Navíc je kolem hlavní postavy vybudován ekosystém dalších charakterů, přitažených minimálně trochu za vlasy. Tohle není rozhodně můj druh humoru, přijde mi to vynucené pomocí charakterových vad a dost trapné. Smějte se, protože je jinej a pak se za břicho popadejte, protože je vlastně borec. Ne, děkuji, postavit seriál na tomhle a atraktivitě spojené s tajnostmi lékařské profese mi nestačí. Já sem taky divnej a o vlastní seriál nestojím. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po zhlédnutí celého seriálu: Prvních pět, šest sérií jsou na plný počet, House je cynickej vůl, který uráží každého pacienta, ponižuje své podřízené a chová se jako idiot. Je to magor, kterej je závislej na Vicodinu a na ničem jiném mu nezáleží. Pak přijde sedmá, nejnudnější, série, kde House není Housem, je to divné hraní na city diváků a rozhodně to není to, kvůli čemu jsem začal koukat na tento seriál. Díkybohu se osmá série vrací do zajetých kolejí Pendolina a uhání vstříc nečekanému závěru a ještě nečekanějšímu závěru závěru. Budete mi chybět, Jamesi a Gregu. // Viděl jsem v českém dabingu. ()

Drakenovec 

všechny recenze uživatele

1. série - 100% Tento seriál znám už od malička a kdysi dívno jsem jej sledoval, ale hodně věcí jsem tehdy nechápal. Před nedávnem jsem jej začal sledovat od znovu díky jednomu nejmenovaného kamarádovi. A musím říct, že téměř každý díl se popadám smíchy. House je nejlepší seriálový lékař, kterého jsem viděl. Velice rychle jsem se s ním stotožnil, jakožto velký pragmatik a člověk, který dává přednost racionálnímu uvažování před emocemi. Líbí se mi velice dobře propracovaná psychologie postav, která se postupně mění a rozvijí. První série vynikající, nemám jí co vytknout. 2. série - 100% Opět vynikající série, ve které jsou ještě vtipnější Housovi hlášky, než v té předchozí. Také se zde častěji řeší různá morální dilemata a postavy se potýkají s více osobními problémy, než v té předchozí. 3. série - 100% Až na pár vyjímečných dílů, které mě naprosto šokovali, mi přišlo, že tato série je ještě o něco lepší, než předchozí dvě. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Objektívne treba povedať, že v rámci sérií boli tie prvé štyri na čistú päťku (už to je neuveriteľný výkon!). Piata a šiesta mali (logicky) už kolísavú kvalitu, siedma sa ešte vzmohla a celkovo sa dala prirovnať k tým prvým a v ôsmej už bola cítiť po takmer dekáde točenia mierna únava. No stále to bol seriálový nadštandard s neuveriteľným Hughom Lauriem. Ten ostal počas celých 177 epizód vskutku geniálny a to je aj dôvod prečo dávam plnú pálku. Je to akokeby House skutočne existoval. Najsilnejšou devízou počas tých dlhých ôsmich rokov boli on, scenár a dialógy. Tie boli vždy špičkové a veľakrát sa riešili až metafyzické záležitosti. No najlepšie je, že skrz Housa šlo vždy len o rácio - žiadne duchársko-nadprirodzeno-náboženské kidy. I keď aj tieto témy sa tu občas riešili. Keď k tomu prirátame naozaj zaujímave medicínske prípady, na ktorých pracovali naozajstní lekári, dostaneme neopakovateľný mix drámy a častokrát aj humoru. House bol, je a bude iba jeden. Hugh Laurie je kráľ. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Když jsem prvně začal sledovat House, nikdy bych neřekl, že budu rád za každou chvilku, kterou s ním budu v budoucnu moct strávit. Není lepšího hláškovacího charakteru, věčného sarkasty a toliko temně založené postavy, než je Gregory. Se svým týmem(nejedním) získává třetí rozměr a dokonale diváka těší. Nejlepší sérií pro mě vždy bude 4- tá, aneb hledání nového plnohodnotného týmu stylem reality šou! ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální seriál. Hlavní postavu jsem si taky oblíbil hned během chvilky. Inspirace postavami Sherlockem Holmesem (Dr.House) a Dr. Watsonem (Dr.Wilson) je značně znát a to i v chemii těchto dvou postav. Seriál se sice tváří že se musí někdo vyléčit potažmo zjistit daná nemoc,ale to je jen vedlejší,hlavní linií je všechno okolo postavy Dr.House což je jen dobře a dokonale to funguje. Herecké výkony parádní,jiného herce než charismatického Hugha Laurieho bych si asi už neuměl představit. Jednoduše řečeno jeden z nejlepších seriálů co spatřilo svět. Spoiler Alert : Jsem taky přesvědčen že Housova smrt byla sehraná přeci jen Holmes nemůže být bez svého Watsona ve stejném koloběhu jakoby byl s ním ;) (tady by šla taky krásně vidět inspirace Sherlockem Holmesem) ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Dr. House mi nabídl několik výborně zakončených sérií a jedno brilantní velké finále. Seriál který dokázal pobavit i dojmout a snad pokaždé donutil k zamyšlení. K tomu výborné hlavní i vedlejší postavy (příchody ani odchody seriálu nikdy neubrali na kvalitě). Jednoduše řečeno jeden z mých nej, možná i nejlepší seriál. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Hippokratova přísaha? Znám, ale nějak mě nezaujala." Nesympatický Hugh Laurie a pro mě jeho nesnesitelně arogantní cynismus. Chvílemi nechutný seriál, kterému jsem nikdy nepřišel na chuť. 4/10 ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Drsný humor. Nevím jestli by se mi líbilo, kdyby se mnou takhle mluvil můl doktor. Určitě by se mi ale líbilo, kdyby mě takhle léčil. Nenechám si ujít ani jediný díl a to se mi u seriálů nestává. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama