Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,House: Máte v sobě parazita. Pacientka: Něco jako tasemnici? House: Podívejte, má vaše oči. Máte na odstranění toho parazita zhruba měsíc, pak už to bude nezákonné, až na několik států. Ale nebojte se, není to tak hrozné, někteří lidé tomu dávají jména, oblékají do šatiček a vozí v kočárku. '' ------------ Zprvu to bylo vynikající, vtipné, moudré zábavné i dojemné... Seroš o doktorovi, kterej ví a kterej ač je samorost nakonec vždy správně určí diagnózu a je li možná i léčbu zdánlivě neřešitelné nemoci pacienta. K tomu má svůj tým mladých specialistů, který dává co proto. Pokukuje po pohledné ředitelce nemocnice a svého nejlepšího přítele onkologa nejednou pěkně nasere nějakým podrazem. Přesto je v nemocnici nejuznávanější kapacitou a nemocní mohou být rádi, když je knim zavolán (pokud není náhodou za trest ředitelkou určen ke službě na ambulanci :-). Moc servítek si nedělá ani s pacienty - konec konců ,,hlášky Dr. House'' se zhusta povalují na internetu. Požádejte strýčka google a pak už se jen bavte při jejich čtení. Ale nic netrvá věčně a tak to s druhou a třetí řadou začne být stále to samé. Choroby se mění, pacienti také, dokonce členové nejbližšího teamu ale schéma je stejné. Nejvíce nudí závěry dílů, po půlhodinovém sledování jak lékaři nevěda si rady s nemocným pacientem začínají zkoušet všechny možné i nemožné testy, se House vždy najednou zamyslí a přijde s geniálním (správným) vysvětlením příznaků a choroby. Většinou jej k tomu navede zdánlivě nesouvisející téma, které v díle zazní. Ty jeho pohledy stranou při každém takovém prozření už prostě nudí. Ale začátel byl skvělej, jako zjevení, koukal jsem na každej díl. Laurie byl skvěle vybrán. Mimochodem tenhle herec je těžký univerzál a ne jen nějaký seriálový blbeček druhé herecké kategorie. Píše knihy, hraje na klavír, foukací harmoniku i kytaru a koncertuje se svým bandem. Nejraději má bluesové záležitosti a řekl bych, že zpívá opravdu dobře. Rozhodně to není serebrita co hraje, maluje a ,,taky zpívá'' . Dávám 4 pilulky Vicodinu ! * * * * ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Zápletka (každého) dílu: pacient sebou sekne ( ve škole, v tělocvičně, na ulici..to je jedno kde) a je dopraven do nemocnice. Tam se mu (zřejmě při pohledu na tu spoustu přístrojů a psychicky rozkolísaný personál) dramaticky přitíží, a potíc krev a jiné tekutiny všemi póry, málem vypustí duši. Načež přikulhá dr.House, vytrousí za jeden díl víc hlášek než Han Solo za celou trilogii Star Wars, zprudí kolegy a těsně před pacientovým totálním rozkladem vystřelí od boku diagnózu. Moc mě to nebere, ale Hugh Lurie je fakt pěknej chlap. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Počáteční ignorování dalšího doktorského seriálu s nějakým namyšleným cynikem jako hlavní postavou vystřídala zvědavost avšak nenaplněná vzhledem k nevyhovujícímu vysílacímu času, posléze se díky extrémně kladným a nadšeným ohlasům dostavila doslova touha, ovšem seriál mi stále unikal kvůli přestěhování se do místa, kde není signál. Jenže pak jsem se díky kabelu konečně dočkal a mohl si vychutnat pátý díl čtvrté série a konstatovat, že Dr. House není špatný, ale mohu ho začít opět ignorovat! Pokud na něj však narazím, nepřepnu ho! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pacienta na prahu nemocnice vítá usměvavý diskrétní lékař, jehož jediným životním zájmem je pacientovo pohodlné a příjemné uzdravení. Takového hrdinu nabízí většina lékařských snímků, ale Dr. House je tvořen trochu jinými ingrediencemi. Nikdy nenosí bílý plášť, fetuje vicodin, pajdá po nemocnici a bez přestání prudí své nadřízené, podřízené, pacienty i návštěvy. Klidně nechá zemřít nemocného, pokud tím zachrání život někoho jiného a nikdy neváhá poškodit zdraví pacienta, když je ohrožena jeho ješitnost, protože pravdu má vždy nebývale skromný diagnostik Dr. Gregory House. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný House, dobře napsané a vypointované historky. Kdo byl někdy v nemocnici ovšem ví, že pohádky se dějí jenom v televizi. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

"Není to tak zlé, ale pokud to nezačneme léčit, budete o víkendu mrtvá." Hugh Laurie aka Dr.House a jeho hlášky. V podstate celý seriál založený len na Gregoryho cynickom charaktere. Jednotlivé diely sú v takpovediac o tom samom, ale zároveň je každý z nich niečim nový, jedinečný. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál z nemocničního prostředí. Fascinují mě ony neobvyklé případy, které musí svérázný House a jeho tým řešit a fascinuje mě House sám (nebo spíše fascinoval). Inteligentní, nicméně prohnaný, sarkastický a prolhaný samotář se postupem času mění a - ať už člověk chce nebo ne - také nudným. První řada: 80%. Druhá řada: 85%. Třetí řada: 95%. Čtvrtá řada: 90%. Pátá řada: 80%. Šestá řada: 65%. Další řady: X%. Kvalita seriálu povážlivě klesá (rodí se další zbytečná telenovela, postavy ztrácejí šmrnc, mám problém rozlišit dění v 5. a 6. sérii) a já upřímně doufám, že to tvůrcům brzy dojde a ukončí seriál dřív, než se propadne ještě hlouběji... Nejoblíbenější tým: Cameronová, Chase & Forman. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen jeden jediný díl, ale i tak je vidět že seriál není špatný, hlavní postava je správný sympaťák a i zpracování je docela fajn. Jen by mohli vtěch cynických a sarkastických hláškách trochu víc přitlačit na pilu, ať to není taková politicky "skoro"korektní nuda. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si ešte raz pozrel tento seriál, od tretej série až po poslednú časť. A musím aj po pár rokoch povedať, že nič lepšie už v tomto smere nie je. Možno tak Dobrý doktor sa tomu trochu blíži. Nielenže tu bavia aj jednotlivé medicínske prípady, no omnoho viac zaujímavejšie sú osobné patálie hlavnej postavy, ktorá je zaujímavá už len svojim charakterom a minulosťou. To ako sa postupne Dr. House vyvíja a mení, jeho výhry i prehry, v súvislosti aj na neskorší vývin udalosti, je niečo neskutočne geniálne, priam až ságovité. A posledná séria je vôbec to najlepšie. Temné, ponuré, smutné a s krásne ukázanou predzvesťou trpkého konca. A posledný diel je totálne najlepšia posledná časť zo všetkých seriálov čo som videl. Obyčajne to tak chodí, že posledné série či časti myšlienku alebo príbeh seriálu aspoň trocha pochovajú a skazia dojem, no tu nie... tu je to hotový klenot medzi klenotmi, diamant, ktorý človek uvidí priamo až na tom konci. Aj mizantrop môže byť dobrým priateľom, možno ešte lepším. Nádhera. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

House je jeden ze seriálů, ke kterým jsem byl z počátku značně skeptický. Můj pohled na věc se změnil někde v druhé půlce první řady. Druhou sérii jsem už sledoval poctivě a i když se mi zamlouvala znělka z první série, druhá řada je vynikající ve všech ohledech a tu první strčí hravě do kapsy. Je potřeba si uvědomit, že Dr. House není typický seriál z nemocničního prostředí. Žádné „dramatické“ a klišoidní chirurgické zákroky aka ER atd. Ve většině případů platí co jeden díl, to jeden pacient s unikátní a neobjasněnou nemocí. Pomoci nejmodernější lékařské technologie a často metodě pokus-omyl, se nakonec vrchní lékař Gregory House a jeho pomocný tým, doberou k diagnóze. Jestliže překousnete fakt, že polovinu dílu stejně nebudete nic rozumět, máte vyhráno. Gregory House je totiž bytostný cynik se sarkastickým pohledem na svět, jehož hlášky balí do evidentní ironie. Právě Hugh Laurie je ta osoba, kvůli ní je Dr. House tak sledovatelný a tak vtipný seriál. Zamiloval jsem si však i ostatní charaktery, což platí zejména o Wilsonovi nebo Cameronové (ta Morrisonová je kus). Za zmínku stojí i perfektní, do značné míry sentimentální soundtrack a několik málo dílů, které jsou jakoby vytrženy z obecně zaběhnutého konceptu seriálu a povznášejí tím tuto lékařskou ságu o něco dál. Mám tím na mysli příkladně dvoudílný příběh o záchraně Formana či vyléčení pacienta Houseovou metodou, o které se nikdy neměl dozvědět. Maličkost? Vůbec ne. Právě proto mě seriál dokáže rozesmát, dojmout a zamyslet se zároveň. Navíc jsem nabyl pocitu, že stanovení diagnózy může být vlastně i docela zábava. Ke konci seriálu již značně repetitivní a to se netýká jen případů, ale i linie soukromých vztahů (různé léčky a naschvály House-Wilson a i ty názorové a ideové promluvy jsou vkládány do úst čím dál tím více osobám, z čehož posléze vzniká spleť pragmatických keců). 1. série = 85% | 2. série = 90% | 3. série = 95% | 4. série = 100% | 5. série = 90% | 6. série = 80% | 7. série = 70% | 8. série = 80% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je parádní, nejenže jako téma je velmi zajímavý a baví vás to, ale House je prostě skvěle arogantní a výběr herce je perfektní, takže zkrátka a dobře, je to příjemná zábava. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

One man show Hugha Laurieho v roli Dr. House. On tu postavu jednoduše stvořil. Cynický, ironický, sarkastický, na první pohled necitlivý, nelidský, s lidmi jednající jako s " odpadem " , ale pod tou vší slupkou ukrývající se člověk, který není zdaleka tak necitlivý, jak se na první pohled může zdát a na prvním místě mající pacienta, ikdyž to kolikrát tak nevypadá....Skvěle ho doplňují Lisa Edelstein ( jako jeho šéfová ), Robert Sean Leonard ( jako jeho jediný " přítel " ) a trojice tvořící Houseův tým, Jesse Spencer, Omar Epps, Jeniffer Morrison. Opravdu parádně namýcháno! ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seríál z lékařského prostředí, a že jich bylo natočeno (nevalné úrovně).House je surový ,sobecký někdy zlý a sarkastický, proto je tak zábavný. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo, nez jsem prisla na chut Houseovu hulvactvi a egoismu... a kdyz uz se tak stalo, zacaly me nudit jednotlive pribehy, protoze jsou v podstate porad stejne... nekdo zkolabuje ze zahadneho duvodu, vymysli se spousta alternativ, pricemz zadna neni ta prava a pacient se necha skoro umrit, nez House konecne prijde na to uzasne reseni, ktere mu zachrani zivot (vetsinou je to nejaka uplne obycejna nemoc). Ostatni patolizalske postavy me taky prilis nezaujaly, vlastne az na Cuddyovou, jejiz vecne roztrky s Housem mi jinak prumerny serial celkem okorenuji. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po finální epizodě: Značné zklamání z průběhu posledního dílu následoval dobrý pocit z jeho závěru. Takže ano, důstojný konec se povedl. Kromě toho jeden z nejlepších seriálů, bla bla bla... gebiální postava od Hugha Laurieho, bla bla bla... zábava, žertíky, hádanky... Každý případ je jakási „detektivka v lékařském provedení“. V průběhu sezón přibývají postavy a děj se mění tak, aby nevzniklo hluché místo. V poslední řadě je znát, že už není, kam se hnout, natahováním by se kouzlo skvělého seriálu patrně zabilo. Je to jeden z mála seriálů, který si někdy v budoucnu rád pustím celý znovu. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Seriál v kostce: HOUSE: Chci chytit takhle velkou rybu. Mekongského sumce obrovského. Váží 300 kilo. FOREMAN: Nejsou kriticky ohrožení? HOUSE: Mám poslední šanci ho chytit. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama