Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 577)

nightstalker 

všechny recenze uživatele

Snad každý o tomto seriálu někdy slyšel. Stačí jediný díl a kdokoliv si udělá o tomto doktorovi jednoduché mínění. Sarkastický, ironický, smutný, závislý, geniální. To co nás však na něm nadchne nejvíce je jeho úhel pohledu na život. Lidé jsou jen ovce a někteří jsou prostě předurčeni trpět na úkor druhých. Nejpropracovanější a nejemotivnějsí seriál všech dob. Ukazuje lékařskou práci v úplně jiném světle, než jiné seriály z tohoto prostředí. Role jako by byla pro Laurieho přímo stvořena a čekala jen na něj, aby nám mohl ukázat své schopnosti. Stále nemůžu pochopit, jak může režisér docílit toho, že každých 45 minut nacpe tou největší možnou várkou černohumorných vtípků a ješte přitom vždy překvapí něčím novým. Ano toto je nejlepší seriál všech dob. ()

CrashONE 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je furt do kola ale i přesto v něm vidím tu jiskru a každý týden se těším na nový díl. Děj s pacienty se stále opakuje, ale líbí se mi co se děje okolo. Zápletky, jak lidé přemýšlejí, výzvy, vztahy a mnoho dalšího. Proto 95%. ()

BartYs 

všechny recenze uživatele

Co se týče děje , tak je to bohužel strašná opakovačka. Na druhou stranu takhle se to doopravdy diagnostikuje.Ale co mě donutilo změnit názor na tendle serial je super , ale super postava Hugh Laurieho.Jeho černý humor a hlášky jsou opravdu něco co musí bavit každýho. ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

"Mezi láskou a nenávistí není tenká čára, ve skutečnosti je mezi nimi velká čínská zeď s ozbrojenými hlídkami na každym metru."....Do hlavní role si nemohli vybrat nikoho lepšího. Hugh tam vážně pasuje. Navíc seriál, který není tak přiblbe zaměřen především na dlouhodobý děj, ale mnohem víc klade důraz i na jednotlivé díly, takže vlastně nevadí, že se na ně díváte odděleně. Ovšem ony lékařské diagnozy a v pozadí se proplétající a vyvýjející osudy jednotlivých postav není to jediné. Co mě snad od prvního dílu k seriálu nejvíc táhlo byly permanentně vtipné dialogy, hlášky a komické situace, jen škoda, že od třetí série právě ty hlašky trochu upadají. Navíc všichni ostatní stálí herci působí také jako by se pro tu roli narodili ať už "striktní" ředitelka Lisa, nejlepší "přítel" Wilson nebo celý (resp. oba) diagnostický tým. Škoda, že po 8 sérii končí. 95% ()

evca_007 

všechny recenze uživatele

Byly doby kdy bych tomuto seriálu dala 5*, ale bohužel se zvětšujícím se počtem sérií klesalo moje nadšení z cynického doktora, který je tak nesympatický, až si ho každý zamiluje. Jde o to, že vzorec každého dílu byl prakticky stejný. Jen příběhy pacientů se měnily. A to je škoda. Chtělo to víc originality ke konci. Pro mě to dějová linie kolem Wilsona nezachránila. Bohužel. ()

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Nemám rád seriály z nemocničního prostředí, ale tenhle jsem si zamiloval, Housovy hlášky, arogance a drzost byla po celých 8 sérií vyrovnaná a i přes odchody některých herců v průběhu seriálu si zachoval kvalitu (minimálně pro prvních 7 sérií - tím ale nechci nijak srážet tu poslední). To se často nestává, většinou jednotlivé série klesají díky nedostatku nápadu nebo s vidinout úspěchu natočit co nejdříve další díly. Seriál si za udržení kvality zaslouží plné hodnocení. Po tomhle seriálu se mi bude stýskat. ()

Šošia 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se tedy ochotně prokousala všemi osmi řadami. Hodně dobré byly první tři. Celkem ucházející následující tři. A osmá byla tedy pohroma, což způsobil především odchod Lisy Edelstein (Cuddy). Nicméně ještě musím vyzvednout jeden díl sedmé série (s07e15), kde byla naprosto úchvatná scéna, kde House "zpívá" Get happy. Naprosto to vystihlo celou tragikomičnost a absurditu Houseova zvláštního života. První a poslední díl osmičky už byly jen nevyvedené pokusy se dostat na koně a bodovat nějakým šokem, nicméně to už vyznělo trochu naprázdno. ()

Hellhajzl 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě seriál, který si můžu pustit za každé situace, když mám jakoukoli náladu a hlavně je to nejlepší volba při otázce: "Na co se vlastně dneska kouknu?" ()

pavla.o 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál nebýt poslední řady, kterou jsem, přiznám se, ani nedokoukala. To, co diváci na tomto seriálu milovali, téměř zmizelo a zbyla jen telenovela. Ale těch prvních pět (nebo kolik vlastně) sérií je výborných pro ty, kdo si potrpí na černý humor a ironii, protože v tom je House naprosto nepřekonatelný. Po shlédnutí si každý přeje, aby byl aspoň z desetiny takový čtverák, jako House. Laici si ale musí zvyknout na to, že moc nebudou vědět, o čem je řeč (odborný pindy), což kupodivu není tolik na škodu, jak by člověk předpokládal. Nikdo se na to nekouká kvůli léčení, žejo. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Jo taky jsem rejpal jako Doktor House, takže humor mi sednul jako prdel na hrnec. Ale postupem času trošku ztrácí dech. ()

Standey 

všechny recenze uživatele

House je naprostý klasoň. Ten jeho sarkasmus spolu s obrovskou dávkou cynismu je natolik odzbrojující, až mi z toho vypadlo ***** ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie se snad pro sarkastického doktora narodil. Napínavý scénář, i když někdy hodně přitažený za vlasy, já vítám a tleskám. ()

george14 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je neskutočná rozprávka... na to, čo v skutočnosti treba 10-15 lekárov (rôzne druhy vyšetrení atď), vystačí Gregory House so svojím tímom superhrdinov. Ale neskutočne dobre sa na to pozerá ()

Klarkys 

všechny recenze uživatele

Mně teda Dr. House nedostal. Bezesporu je to machr ve svém oboru, ale z jeho arogantního chování je mi šoufl... ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Dr. House a jeho nebetyčná arogance a sebedůvěra se mi spíš příčila než cokoli jiného, byť je v každém díle díky ní pár velmi vtipných situací. Seriál založený na aroganci a sebedůvěře hlavní postavy mi ale nepřijde nikterak oslňující. Samozřejmě jeho neotřelé lékařské postupy a geniální myšlení je možná taky zajímavé, ale jako laikovi mi může klidně namluvit, že bude zlomenou ruku léčit paralenem a já mu to sežeru, jestli mi rozumíte. Tohle prostě není seriál pro mě. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Jaký je doktor House? Cynický, necitlivý, ješitný, prostě největší hulvát mezi doktory. Ignoruje úplně všechno, interní předpisy, nadřízené, podřízené, pacienty…. ...„Hippokratova přísaha? Znám, ale nějak mě nezaujala…“ Každá nemocnice by se ho ráda zbavila, ale on je jedinečný diagnostik, který odhalí jakoukoliv známou (někdy i neznámou) nemoc. Doktor House prostě baví, jeho nezapomenutelné hlášky, drsný humor, slovní souboje s kolegy i pacienty…. ...„Léčení pacientů je to, co většinu doktorů štve…“ Velký potlesk pro Hugh Laurieho. … Otevři, vím, že jsi tam, slyším tě, jak léčíš! ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama