Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

Blažena 

všechny recenze uživatele

House je jako chlap k sežrání, černý humor- super, ale víc nevím, co bych pochválila. Všechny díly jak přes kopírák. Dr.(voštěp:) řeší případ, většinou absolutně nadsazený případ, tváří se otráveně a ostatní skakají, jak on píská. Nakonec na to vždycky přijde, nebo v horším případě pacoš umře. Chápu, že housemanie vzńikla, protože se každému líbí ztotožnit se s někým tak "mocným a drsným" jako je House, ale k tomu, myslím, stačí pár dílů a ne na to čučet od rána do večera, jak to spoustu lidí dneska dělá. ()

Ramesse 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento seriál dostal na výši hlavně Hugh Laurie. Jeho chování a černý humor je to, proč jsem si House tolik oblíbil. Kdybych měl sledovat seriál jen kvůli jeho lékařským schopnostem, asi by mě to za chvíli přestalo bavit, protože je to jednotvárné (a rozhodně bych nechtěl být v pozici pacienta, se kterým House provádí experimenty a čeká, jak to dopadne), ale naštěší se s každým dílem vyvíjejí i osudy hlavních postav a to byl od tvůrců dobrý tah. ()

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie je neuvěřitelně charismatický chlápek, kterýho miluju. Nemusím snad ani nijak rozvádět, že na něm tento seriál stojí. Ono by to klidně mohla být one-man show, stále by to bylo stejně zábavné. Musím ale přiznat, že postupem času se epizody začnou opakovat. V každé House nejdřiv vtipkuje, pak mu docvakne co a jak tak deset minut před koncem epizody díky tomu, že mu někdo nevýznamný něco nevýznamného řekne a hurá do pokoje s radostnou zprávou. Jediným štěstím je, že v několika epizodách tato zpráva nebyla radostná. ()

manakel 

všechny recenze uživatele

Dr. House = Hugh Laurie, Hugh Laurie a zasa Hugh Laurie. Jednoducho tento človek je geniálny... mal som možnosť vidieť jedny z jeho prvých predstavení (samozrejmie nie na živo) a už tam sa prejavovala jeho humorná genialita... jednoducho geniálny seriál s ešte geniálnejšie hraným hlavným predstaviteľom... ()

MTE 

všechny recenze uživatele

videl som vsetky styri serie (anglicky) moje finalne hodnotenie je 60%, v tretiej serii som sa uz zacal nudit a stvrta to zaklincovala, prve dve boli vyborne ()

Jarosh66 

všechny recenze uživatele

Charismatický House, skvělý černý humor, hlášky... Nejlepší seriál co kdy TV Nova odvysílala...až si říkám, že je takového skvostu pro ni škoda.. ()

Dangel 

všechny recenze uživatele

S nějakým plešatým doktorem alias Gregory Housem by mě nejspíš tento seriál moc nebavil, ale Hugh Laurie tomu dává ten správný šmrnc. Ve skutečnosti by nejspíš tak akogantního doktora k lidem ani nepustili maximálně na psychiatrii, ale co ve skutečnosti není v seriálu to lidé vždy milují. Tento seriál má už zápis i v Guinnesově knize rekordů - a to zaslouženě. Víkendové kafíčko už bez Dr. House si ani neumím představit. Cameronovou jsem měla určitě radši než "číslo 13" ovšem i tak mě seriál po VELKÝCH změnách stále baví :) ()

Paul_Banks 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál. Sarkastické a cynické hlášky dr. House jsou úchvatné, vždycky mi přivádějí záchvaty smíchu. K tomu silné lékařské příběhy a příběhy hlavních hrdinů, které mě nejednou přivodily slzy na krajíčku. Prostě má pravidelná dávka emocí:-)...PS: poslední dva díly 4. série jsou snad ty nejlepší seriálové díly, které jsem kdy viděl... ()

Elissabet 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu nejgeniálnější seriál co jsem kdy viděla. Je tady používán přesně ten styl humoru, co používám i já takže mi House opravdu padl do noty. Kromě Hugh Laurieho jsou tam vidět i jiné herecké talenty, třeba Dr. Chase, kterého si asi House nikdy neoblíbí. Nebo Forman co ví i to co neví. Jsou to opravdu úžasné postavy a dějově na sebe díly i navazují. Je to tak úžasné, že se mi o tom už i zdá. ()

Cycake 

všechny recenze uživatele

Ať si je třeba neomylný, House je jednoznačně výborný seriál se vším, co má být, a konečně doktorská věc bez variaci na sestřičku Stephanie. House je tím, kým bysme si někdy přáli být všichni, ale většinou k tomu nemáme odvahu - říci lidem, co i o nich skutečně myslíme a všechny idioty poslat tam, kde jich je nejvíc. ()

aronofsky 

všechny recenze uživatele

Je to seriál, takže nad 3* jít prostě nemůžu. První sezóna je vynikající, ale v druhé se objeví Sela Ward alias právnička Stacy Warner a celý seriál jde do ha**lu. ()

Werewolf2 

všechny recenze uživatele

Na cernosskeho kolegu: "Vam to nepucim, to uz bych to nevidel..." House je presnym prikladem cloveka, ktereho by v praci nesnasel kazdy, s kym by prisel do kontaktu. V TV se ale na to kouka pekne. ()

JakubAsgard 

všechny recenze uživatele

Doktor House, vyjíměčná osobnost a lékař, který dokáže vyléčit snad každou nemoc, ať se schovává jak chce. To vše podloženo vztahy s jeho podřízenými, nejlepším přítelem onkologem a ředitelkou nemocnice. Nic tomu nechybí. Přestože každý díl jede víceméně podle stejné šablony (pacient s neznámou chorobou, kterou nikdo neumí vyléčit, ale Greg House ji vždy po několika komplikacích odhalí a pacienta výléčí) tak to funguje dobře už 5 let. Díky vyvíjejícím se vztahům, které každému dílu dávají jiný rozměr. A těch několik dílů, které z této šablony vybočí a přinesou něco nového jsou snad ještě lepší než ty díly "obyčejné". A hlášky doktora House jsou dnes již legendární. ()

panFalář 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupý a zoufale nevkusný detektivní scénář. Jako by ho psal duševně nemocný člověk (trpící zejména spoustou sexuálních úchylek), který se léta neúspěšně pokouší o absolvování medicíny. Dr. House je tak mimo, že by neobstál ani jako přestřelená parodie na cynické doktory. ()

Gabra 

všechny recenze uživatele

Asi každý z nás by chtěl být trochu jako Dr. House - umět říkat přesně to, co si myslím. V běžném životě to však leckdy není tak jednoduché, možná to je jeden z důvodu, proč jsme si Hugha Laurieho v této roli sarkastického doktora tolik zamilovali. Nedovedu si představit, že by se House stal takovým kultem, kdyby hrál hlavního představitele kdokoliv jiný. Hughův kukuč, jeho grimasy, autentičnost... je to až neuvěřitelné. Nedávno jsem si v knihkupectví koupila knihy, které napsali moje dvě nejoblíbenější seriálové postavy. Knihu Alana Aldy (Hawkey z M.A.S.H.) a právě knihu Hugha Laurieho. A uvědomila jsem si, že ti dva si jsou vlastně docela podobní, nemyslíte?? :o) Na seriálu neshledávám téměř žádnou chybovost. Ano, je to sice svým způsobem stále dokola - jeden zamotaný případ, pětkrát špatná diagnóza, skoro smrt pacienta a náhle: Housova idea a vyřešení případu. Ale myslím, že každý díl je natolik oživen zajímavými nápady, že to divákovi ani vadit nebude. Seriál se mi líbí o to víc, když se rozpustil Housův původní tým a do hry byli zapojeni noví mladí doktoři. Najednou se scenaristé začali více zabývat psychologií jednotlivých postav a třeba takovou Dr. Cameronovou je vidět z trochu jiného úhlu. Od scenaristů dobrý tah. Když je ve hře více lidí, mají tvůrci více možností. :o) Seriál je možná díl od dílu "nadsazenější a přehnanější", ale o to zábavnější. ()

jamall666 

všechny recenze uživatele

Muj naprosto nejoblibenejsi serial. nechybi mu originalni styl humoru, sqele zahrana role hlavniho hrdiny hercem Hughem Lauriem. male minus pro me je ze skoro kazdy dil probiha dost podobne. napriklad uz muzeme skoro presne rict v jeke casti rozhovoru pacienta s legarem dostane pacient nejaky zlomovy zachvat. proste podle me jde kazdy dil lehce odhadnout, i kdyz to neznamena ze by byl mene zabavny,. ()

0linA 

všechny recenze uživatele

Já ani nevim co k tomuto seriálu napsat, je pro mne drogou, Dr. House vzorem, Hugh Laurie se stal mým nejoblíbenějším hercem a Martin Stránský dabérem číslo 1. Ani po 5 sériích není seriál nudný, ale ještě více zábavný, zkrátka pro mne je to to nejlepší co za dobu seriálu vzniklo. (Tak rád bych dal 6*) :D ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama