Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

Baru1238 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má něco, co ostatní seriály nemají. Hugha Laurieho, spousty skvělých hlášek a promyšlený příběh. | Do I get bonus points if I act like I care? ()

Bury 

všechny recenze uživatele

Sarkasmus, cinismus i černý humor Dr. Houseovi rozhodně nechybí. Snad jediný seriál z nemocničního prostředí, na který se dá dívat. V USA mají Dr. House, u nás máme Ordinaci a Nemocnici na kraji města... Tým Dr. House neví, jestli mají být ze svého šéfa nadšení, nebo si zoufat. Smál jsem se v situacích, které byli nanejvýše delikventní,situacím, u kterých bych v reálu brečel. Seriál má své kouzlo a určitě své místo v TOP žebříčku. ()

adelfilm 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych si nezamilovala nebýt mě mamky, která ho sleduje kdykoliv, kdy je v televizi. Děkuji ji za to, že jsem mohla tolikrát smát i uvažovat na jeho vtipy. Byly chvíle kdy jsem si víkend bez Dr.Hose nedokázala představit.:D ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Mne už po dlhé roky známy seriál, ktorý som tu a tam vzhliadol na verejnoprávnej televízií. Pamätal som si ho ako niečo zaujímavé, ale nič unikátne. Po dlhej odmlke som sa pustil do seriózneho sledovania od prvej série, a tá jeho zaujímavosť prechádza aj do nepochybnej unikátnosti. Zaujímave postavy, ich interakcie, humor, prípady, ktoré majú istú repetitívnu povahu čo sa postupu liečby týka, ale ja ako neznalec medicíny nemám čo vytýkať v podstate. Asi prvý seriál u ktorého mi zvlhli očné bulvy, nuff said. Vrátim sa po vzhliadnutí všetkých sérií. Edit: Housa som dopozeral už dávnejšie no nejak som sa pozabudol vyjadriť. Asi by som len dodal že, nebyť poslednej série, House by bol nedotknuteľný pán seriálovej tvorby, teda aspoň pre mňa. Posledné epizódy seriálu, keď opäť niekto dôležitý umiera (tento krát seriózne), niekto dôležitý pri tom chýba, vniesli nežiadúci účinok na konečné vyznenie série, ktorá nie že by bola vyslovene nezvládnutá, no s ohľadom na nastavenú latku to nebolo to pravé orechové. ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný a zároveň naučný a zajímavý seriál.Je skvělé jak tvůrci dokázali skloubit postavu Dr.House jako neohrabaného pitomce a zároveň nepostradatelného lékaře.Hugh Laurie zde předvádí nepřekonatelný výkon a jeho hlášky opravdu pobaví.Škoda že poslední série už není to pravé.95%. ()

barneybishop 

všechny recenze uživatele

Ať už s originálním dabingem nebo v českém znění od Martina Stránského, kterému postava perfektně sedla, je Dr. House jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Hugh Laurie se pro tuto roli jednoznačně narodil a i přesto, že seriál už bohužel skončil, tak pořád tu máme skvělých 8 sérií, které si můžeme pořád dokola pouštět a připomínat. :) ()

adzedan13 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu nemůžu dát méně, než plný počet. Většina lidí v tom vidí pouze arogantního, zdrogovaného a sarkastického doktora, který nesnáší lidi kolem sebe a vždy zachrání pacienta. Ale když se budete dívat pozorně, uvidíte zlomeného muže, který prakticky nemá pro co žít. Prožívá jak bolest fyzickou, kvůli poraněné noze, tak i psychickou, protože touží po někom, koho nemůže mít a má jen jednoho věrného přítele. Co se mi na tomto seriálu líbí nejvíc je to, že každá postava má určité problémy a postupně je nějak řeší, tudíž seriál není pouze o Houseovi. Opravdu nemohu nic vytknout. ()

Cuffini 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu můžu z fleku nastoupit jako primářka na jakékoli oddělení v nejprestižnější nemocnici v ČR. Všechno je totiž buď lupus, RSko nebo autoimunitní onemocnění. Vždycky si před stanovení diagnózy zazpíváme ententýky. Díky tomu šílenci se ze mě stala psychicky odolnější, drzejší a útočnější osoba. Jen jsem doufala v to, že to s Kaďimovou dotáhne dál a že Filsna nebude pořád tak trestat. Poslední tým stál za starou belu. Nenašla jsem si vztah ani ke Kartnerovi s Klofanem. Za to 13 byla top. Nejlepší série podle mého 4-7. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Dr. House je jednou z nejlépe propracovaných postav, kterou jsem na obrazovce viděl. A i přes jeho všechny rasistické, homofóbní, sexistické a černohumorné narážky ho milujete. A je vynikající, že se tvůrcům povedlo, že i divák je někdy proti rozhodnutí Dr. House. Dokonce ho někdy i za jeho rozhodnutí nemají rádi (alespoň na chvilku). Jen je strašná škoda, že to skončilo 8. sérií, když měli v plánu i další. A proto byl pro mě konec nedostačující. Jako na druhou stranu ono to mělo své kouzlo, ale já tam potřeboval alespoň nějaký utěšující prvek, který jsem na konci 8. série nenašel. Hugh Laurie zde předvedl neskutečný herecký výkon. A Olivia Wilde se svou rolí krásně zviditelnila pro filmový průmysl. ()

Vassa91 

všechny recenze uživatele

Já a House M.D. - láska na první pohled. Ačkoliv jsem před prvním seznámením čekal nějaký stereotypní seriál z nemocničního prostředí, hned první díl mě vyvedl z omylu. Hugh Laurie ve své životní roli, k tomu originální scénář, spousta skvělých hlášek a "inteligentní" humor. To je prostě něco pro mě. House je moje srdcovka, nejoblíbenější seriál a proto musím dát absolutorium i přes to, že samozřejmě s přibývajícími řadami už to vlastně zase tak originální není, přes to velmi vtipné a nikdy se u toho nenudím. ()

Mariooo 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní seriál z lékařského prostředí, kde sice ne všechny léčené případy jsou reálně léčitelné způsobem, jakým jsou, ale to je vedlejší. Jedná se hlavně o misantropickou postavu Gregoryho House, který svým "Všichni lžou" dává najevo, jaký má na lidi názor. Seriál skončil ještě v čas, kdy i držel úroveň, která dle mého názoru už pomalu upadala, stejně jako jisté, za vlasy přitažené pasáže (závislost na Vicodinu, léčba na psychiatrii poté, co vjel autem Cuddyové do baráku, ad.) I tak velmi pěkné dílo. ()

vw.cobra 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony Hugha Laurie a geniální inteligentní humor z tohoto seriálu dělají naprostou špičku, kterou hned tak něco nepřekoná. ()

achai 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších seriálů. Rád se k němu vracím. Laurie se na roli House hodí naprosto skvěle, do toho hromada povedeného sarkasmu, špičkový soundtrack. Seriál, byť je pořád o tom samém, nestihne omrzet. Prostě nelze než doporučit! ()

dodo357 

všechny recenze uživatele

"Life is pain" Tento seriál se vryje každému do paměti. Dr. House je seriál o tom, jak hrubianský, narcistický doktor komanduje všechny okolo, dělá ze sebe toho zlého ale přitom zachraňuje životy. Tento seriál u mě zabodoval komedii, dramatem a hlavně hereckým výkonem Hugh Lauriena kterýmu tahle role padla. Hudba a soundtreck vybraný správně, počet serií a zajímavost každého dílo tady je. Celkově si myslím že serial Dr. House patří mezi elitu. 5/5 hvězd. A nezapoměňte, VŠICHNI LŽOU. ()

Battlekingx 

všechny recenze uživatele

uzasny serial, uzasni herci a skvele zpracovani.. Mam ale problem se zakoncenim serialu.. cekal bych, ze se House usadi, zalozi rodinu, konecne se zmeni a ze se da dohromady s Cadyovou.. Posledni serie byla nejhorsi prave proto, ze uz tam Cadyova nebyla a ze uz slo jen o ukonceni serialu.. nadruhou stranu, kdyby to skoncilo, tak jak jsem chtel, tak by to bylo zabehnute klise.. Jen ten konec byl dost pochmurny.. nevim jestli se pres to nekdy prenesu.. Za to zakonceni ubiram hvezdicku.. jinak je to 5* serial.. ()

ezop1012 

všechny recenze uživatele

Prvé série boli dobré, avšak po čase sa situácia zmenila v podstate je to jedna a ta istá šablóna, ktorá sa neustále opakuje. Haus na na pacientov hrubý jeho tím presný opak. Členovia jeho tímu sú vždy milí a ani v jednej časti to nebolo naopak. Neustále sú konflikty medzi Hausom a jeho ľuďmi, to je v každej časti. Potom je tu Hausov priateľ Wilson, taký milý típek a v podstate je tam zbytočný. V realite by toto nikdy tak nefungovalo, nech by bol Haus akokoľvek dobrý dlho by na jednom mieste nevydržal. Seriál na Pohotovosť (1994) nemá ani zďaleka. Nechápem, že až toľko sérií vedeli vyprodukovať. Mne hlavne vadilo to neustále opakovanie sa všetkého a tvorcovia neprišli s ničím novým, škoda, lebo nejaký potenciál to malo. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama