Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

Figuto 

všechny recenze uživatele

Od začátku jasně dané, o čem to celé bude: všichni lžou. Tenhle seroš můžu asi kdykoliv, s dabingem, bez. Doktůrská fantasy pohádka s pro mě ultra sympatickým bručounem. Filozofie, náboženství, etika, rodina, vztahy, černý humor, to vše tu je. Hoky Piers a Greg House. Legendy. ()

Still_I 

všechny recenze uživatele

Jeden z velmi mála seriálů, kterému dávám přednost s dabingem. Zaprvé protože mám občas pocit, že postavy mezi sebou soutěží, kdo dokáže narvat více textu do co nejkratšího časového úseku. Tím pádem občas nechytám všechny medicínské termíny. A zadruhé protože hlavní představitel Hugh Laurie trochu šišlá. Což poměrně dost jeho postavě ubírá na charismatu. Bohužel na charismatu cynického a neempatického House celý seriál stojí. Pokud hledáte kvalitní doktorský seriál, tak tenhle raději ani nezapínejte. "Dialýza? Na co! Vždyť stačí pacientův oběh připíchnout na prase! Vypadá to zajímavěji!" Ach můj bože! Podobných medicínských nesmyslů zde najdete nespočet. Vedlejší příběhy lékařů také nejsou nic převratného. Pokud ale chcete vtipný odpočinkový seriál na nedělní večer, kdy vaše mozkové buňky už spolehlivě nespolupracují, bude to pro vás fungovat. ()

aanndduull 

všechny recenze uživatele

Doktor House dokáže vyřešit téměř každý případ. Líbí se mi že i tomuto geniálnímu lékaři to občas nevyjde a pacient zemře, že nění bůh který zvládne vše. V seriálu se řeší záhadné nemoci, něco je realita něco ne. Konec seriálu byl hezky vyřešen. ()

Krocan505 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálu poslední doby. Herci předvádí výborné výkony, scénáře jsou napsané tak že žádný díl není stejný a víte že se u toho rozhodně nebudete nudit (ani náhodu se nebudete nudit ba naopak) a že se i zasmějete. Efekty také nejsou špatné. Ale co je nejlepší tak Hugh Laurie jako dr. House, jeho hlášky prostě miluju. Jediné co mi trochu vadí jsou odborné pojmy, banda chytrých doktorů najednou začínají házet názvy všech různých nemocí a já se v tom začínám ztrácet. To je asi jediné co bych tomu vytknul jinak je to naprosto skvělý seriál, který bych doporučil všem. ()

HitAgent 

všechny recenze uživatele

Tenhle doktůrek má enormní charisma i koule! V roli House si nedokážu nikoho jiného představit. Hugh Laurie je frajer, ale opravdu hodně velkej! 80% ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Je to patlanina několika seriálů a nápadů, která ve výsledku funguje úplně suprově. Hugh Laurie hraje roli jako stvořenou přímo pro něj a je to cítit v každém jednotlivém díle toho seriálu. Hlavní postavy v užším kruhu kolem Dr. House jsou taky skvěle zpracované a herci do toho dali hodně svého umu. Musím přiznat, že i když si po celou dobu víceméně seriál držel svoji kvalitu, v poslední sérii se to trochu utnulo. Zčásti mi ta série připadá jako trochu nepovedené vzkříšení seriálu a moc jsem nechápal, proč 8. série byla vystavěna zrovna takto. Je to trochu škoda, kazí to trochu dojem. Alespoň konec série to zachránil a seriál skončil hodně důstojně a dobře. Herecký um Laurieho do toho hodně zasáhl, protože pro tu roli v seriálu v tu dobu prakticky žil a je to vidět na jeho mimice, způsobu chození, uvažování, jednání. I po letech se člověk může na toho herce podívat a vidět na něm ty specifické znaky a chování. Já mám obecně rád detektivky a drama a i když by to do tohohle seriálu na první pohled a podle názvu nikdo neřekl, je to de facto lepší detektivka a drama než většina těch rychlokvašek, co se na nás hrne v posledních letech. Za mě určitě jeden z nejlepších seriálů. ()

Meriol 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je naprosto geniální. Gregory House, pesimistický a sarkastický doktor, který svým přístupem k pacientům, a k léčbě celkově nemá v prostorách nemocnice konkurenci. Děj je zajímavý, dialogy promyšlené, občas proložené nějakou tou vtipnou scénou. Někdy mohou jednotlivé epizody působit stereotypně, poté ale následuje zvrat, který rozhodně udrží divákovu pozornost. V průběhu let jsme se dočkali celkem osmi sezón, což je tak akorát, a kdyby se tvůrci rozhodli seriál natahovat, dle mého názoru by mu to rozhodně ubralo na kvalitě. Za zmínku stojí i brilantní závěr, který nemá obdoby. Dr. House patří na přední příčky ve své žánrové kategorie. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Ally McBeal je zpět. Nedělám si srandu. Anorektická Flockhart byla nahrazena charismatickým Lauriem, advokátní kancelář lékařským pokojem, absurdní žaloby exotickými chorobami. Jinak se ale seriály v podstatě neliší. Co mi na Ally vadilo, že byly právní případy velmi rychle nahrazeny mýdlovou vatou mezilidských vztahů. A přesně to se děje i u House. Úvodní zaujetí lékařskou tématikou postupně řídne v bahně Housovy drogové závislosti a v některých dílech je až polovina času věnována osobním roztržkám s lidmi, které House scénáristicky naštve. Z druhé strany musím přiznat, že při správném zacházení s ovladačem lze tyto vycpávky eliminovat a vychutnat si diagnostickou práci, kvůli které se na tenhle seriál díváme. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama