Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, celé kouzlo seriálu spočívá na bedrech Hugha Laurieho a černozrnných hláškách. Právě proto, dá-li bůh, jednou zapomenu, že existují další série po dvojce. Aktualizace: Nakonec jsem se k seriálu vrátil a dobře jsem udělal. Od páté série se začíná kvalita rychle zvedat a začátkem šesté série dosáhne příběhového vrcholu. Je dobré si uvědomit, že House je seriálem, který se nesleduje kvůli ději z dílu na díl, proto byly epizody s milionářem Voglerem (2. série), šíleným pořádkumilovným poldou, co chtěl dostat House za mříže (3. série) a umírající mrchou Amber (4. série) spíš utrpením, protože na úkor příběhu ubývalo humoru. Právě šestá série, kdy si House odsedí odvykačku a na konci začne chodit s Cuddyovou, ale ukázala, že jde vystavět silný příběh, aniž bychom přišli o vtipné kreace Hugha Laurieho. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Milujem tento seriál. Najzvláštnejšie prípady, vzťahy medzi doktormi, etické, morálne i filozofické otázky...to všetko má tento seriál, no najväčšou prednosťou je postava Housa. Najlepší lekár a zároveň cynik, ktorého hlavnou úlohou nie je vyliečiť pacienta, ale zistiť príčinu jeho stavu chrlí počas každej časti suché hlášky a svojou nejasnou charakteristikou a sarkazmom si získa úplne každého...skvelý herecký výkon. Po dopozeraní 6. série: Seriál si stále udržuje vysokú kvalitu, scenáre sú prepracované, pacienti zaujímaví a postavy sa vyvíjajú. Máloktorý seriál sa dokáže po rokoch takto udržať (viď úpadok How i met your mother). Nebudem hodnotiť všetky série zvlášť, pretože nie je treba. Každá má niečo do seba a žiadna nie je výrazne lepšia, či horšia. Celkovo u mňa ale vedie záver 5. série a začiatok šiestej. Ďalej je to však tiež výborné a to aj vďaka zopár dielom, ktoré sa vymykali tradičnej kostre všetkých častí (časť z pohľadu Wilsona, Cuddyovej, Housovo rozprávanie u psychiatra,...) a ukázali, že sa scenáristi neboja experimentovať. Teším sa na ďalšiu sériu, pretože House má ešte stále čo povedať. Po skončení seriálu: Napriek tomu, že posledná séria bola mierne slabšia, v posledných dieloch sa všetko vrátilo dvojnásobne a dej sa sústredil na to, čo malo popri všetkým tým láskam, filozofiám a trápeniam skutočnú váhu - bromance House-Wilson. Teraz sa všetko skončilo a mne zostalo otupno. Vnútri sa však usmievam. 8 rokov sme hľadali kde je skrytá pravda a nakoniec sa nám ju podarilo nájsť. Teší ma, že bola tam, kde sme ju našli a nie tam, kde som počas posledných častí myslel, že ju nájdeme. Vďaka House, naučil si ma, ako to na tomto svete chodí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Goodbye, you moron. :* (1. a 4. seria su skvele, 2. a 3. obcas trochu nudne a slzozmykajuce. 5. a 6 v pohode, 7 a 8 su... ine.) ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úspěch tohoto seriálu zpočívá v tom, že Haus je borec, může si říkat co chce a vše si umí odůvodnit famózním způsobem. Každý v duchu chceme být aspoň chvíli jako dr. Haus, takže 5*. "Co to je? Já chci černý kafe, stejně černý jako náš neurochirurg.":) ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Osobní show dokonalého Hugha Laurieho plná medicínských hádanek, cynického, škodolibého, černého, provokativního a hlavně inteligentního humoru. Na celém seriálu oceňuji lékařskou přesnost, rozmanitost a realismus, se kterým je každý díl natočen. ()

hejahou 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál se skvělými hláškami (občas).....některé jsem začal praktikovat ve svém životě (Všichni lžou) a poznal, že na tom něco bude.... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na seriály moc nekoukám, ale tento mě učaroval a vždy, když mám čas, jistojistě se podívám na další příběh. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice zatím 1 díl , ale ten stál za to doufám že udrží laťku alespoň stejně vysoko i nadále je to velice nadějný situační seriál. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

"Jsem umanutej parchant..." Dr. House je stylovou kombinací mediciníských termínů, kterým nikdo nerozumí; peprného cynického humoru a neuvěřitelného Hugh Laurieho, který svým neskutečným projevem drtí jeden díl za druhým. Jakožto postava typická - pošahaný sprosťák, co nemá rád lidi a sebe je Dr. House další z řady postaviček krásně vykreslující svět... Je k pomilování... ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Nejdřív sem dala 4, pak mě to ňák možná až moc chytlo a i když sou vlastně všechny díly na jedno brdo, kde přivezou pacienta, léči ho, blbě, pak přijdou na to, co mu je, většinou je to něco primitivního, vyléčí ho a on odejde za dva dny po svejch po tom, co celou dobu umíral..., přesto je House tak vtipnej a obdivuhodnej, že zvyšuju na 5. A že tenhle sympaťák / zlomenej muž řeší případy s takovym ostrovtipem, je neodolatelný. A 14.dubna 2012 opět snižuju na 4:D. Osmá série mě vrátila zpátky nohama na zem. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli by na roli House našli někoho lepšího než Hugha Laurieho. Jinak pefektní hlášky, kopa ironie a ještě se člověk dozví, co se s ním může stát i když začíná jen s bolestí hlavy a zvýšenou teplotou. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný americký seriál se skvělým komikem a hercem Hughem Lauriem.Některé díly jsou brilántně satiristické, výsměšné a jízlivé ale některé jsou naprostý opak.60% ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Jasné, že Doktor House je originálny, vtipný a zaujímavý. No je aj neľudský, hrubý a niekedy poriadne lezúci na nervy. Novšie série už nestoja za veľa a aj keď mám tento seriál naozaj rada (Možno to tak nevyznelo, ale je to pravda), hviezdu uberám. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál ktorý ma vôbec nebavil, štýl podávania sarkazmu, cynizmu a čierneho humoru tiež nebol taký, aký som si predstavoval a ten super liečiteľ a lekár mi nesadol. Ja som sa na to nedokázal pozerať. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Příběhy ironického doktora House mě opravdu baví, s tím jak přistupuje ke své práci - ovšem jen ve filmovém světě. V reálném světě by ho nikdo moc nesnesl :)) Prostě doktor k "nezaplacení". Nejspíš můj nejoblibenější nemocniční seriál hned po seriálu - Chirurgové. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takýto spasiteľ by mohol byť aj v našej krajine. Veľa spoločností by zaplakalo. Nieje to ultimatívny lekársky seriál, ale jeden z tých najsympatickejších. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Ani nedokážu vysvětlit, co se mi na tomto seriálu tak líbí... "Detektivní práce" při získávání diagnózy, ironický přístup House v podstatě parodující některé lékaře? Opravdu nevím. Jako celek působí senzačně... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Některé hlášky Dr. House jsou parádní, přiznávám, ale nemůžu dát více než tři hvězdy za seriál, který má každý díl stejnou stavbu (neobvyklá nemoc, copak by to asi mohlo být?, jsem House - všechno vyřeším, happyend) a v podstatě se v něm neděje naprosto nic kloudného. Technology is overrated. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama