Reklama

Reklama

Ledová sklizeň

Trailer

Obsahy(1)

John Cusack a Billy Bob Thornton jsou v čele hvězdného obsazení této napínavé a nepředvídatelné komedie. Právník Charlie (Cusack) a jeho partner Vic (Thornton) okradou mocného gangstera a myslí si, že se jim povedl dokonalý zločin. Poté co prožijí noc plnou napětí a smrtících překvapení, zjišťují, že největší zkouškou, kterou budou muset podstoupit, je věřit si navzájem. Od režiséra Přeber si to a Na Hromnice o den více, je Ledová sklizeň plná fantastického humoru a náhlých zvratů, které vás nenechají vydechnout až do úplného konce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $9,016,782Tržby Celosvetovo $10,156,968Tržby za predaj DVD v USA $6,111,211 //počet predaných kusov 342,962 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Lidé říkají, že nejde spáchat perfektní zločin. Ale s tím já nesouhlasím.Když plánujete věci dost důkladně, když promyslíte každý detail, když máte nervy z ocele, když umíte být klidný, ať se děje co se děje, neměl by to být problém.“ Vánoce jsou prý svátky klidu a míru. Kdepak i na vánoce může být hodně veselo a rušno a to nejenom na kluzkých silnicích s všudypřítomnými strážci pořádku nebo na přepadové návštěvě u ex manželky, i s kámošem v značně podroušeném stavu není rozhodně nuda. Ale největší zážitek je vychutnat si ten pocit z dokonalé loupeže, vždyť vyfouknout mafii 2 milióny dolarů a nějaké ty drobné k tomu, to se nepoštěstí každý den. Tak už jenom najít parťáka, který schoval prachy a rychle vypadnout z města. Velmi krvavé a s naprosto odzbrojujícím brutálním humorem.. „Každý je na Vánoce hodný. -Ne Charlie, ne. Pouze blbci jsou na Vánoce hodní.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl charakter, neukradl by šéfovi 2 miliony..... . Nuda. Samej dialog o ničem a zdlouhavé chození kolem ,,horké" kaše. Jen vítěz dostane odměnu! No, já to dokoukal a musím říct - nic moc. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdyby Ramis lépe zvládal tempo, mohlo se jednat o skvělou neonoirovou komedii. I tak je ale Ledová sklizeň slušná stylová zábava s příjemným obsazením. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nepřitlačili víc na pilu a neudělali z toho čistokrevnou černou komedii. Při scénách s ožralým kamarádem a rozčíleným Billem Bobem jsem se bavila skoro jako u Coenů, ale ty ostatní pasáže - nuda, nuda, nuda. Škoda, škoda, škoda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když si na Ledovou sklizeň vzpomenu zpětně, je to vlastně typicky neonoirová kriminálka se skutečně typickým příběhem, typickými hrdiny a typickou atmosférou, navíc hvězdně obsazená, která má jeden jediný nedostatek, že u mě během sledování nefunguje a nevzbuzuje ty emoce, které by měla. Těch příčin je víc a nutno zdůranit, že se nejedná o žádný průšvih, který by u filmového fanouška vyvolával bouři nevole. Své diváky si jistě najde, ale pro žánrového fanouška je neoriginální a ten, kdo si chce o žánru udělat představu, by měl sáhnout po větší kvalitě. Je to typ filmu, kde víte, že tady měla přijít hláška, jenže ta vám nepřijde vtipná, a tady měla přijít vtipná situace, která opět neúčinkuje, jak by měla. Pokulhává kvalita dialogů a scénář neřeší některé motivy a situace, jiné zase vysvětluje až v samotném závěru. Celkový dojem: 45 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nenáročná krimi s mým oblíbeným Johnem Cusackem a pár vtipnými hláškami a situacemi. Úsměvu hodná postava Olivera Platta, který převážnou část děje stráví ve vysokém alkoholovém opojení, takže ho John musí podpírat:) Vydařená atmosféra "mrazivých zimních nocí." "Ani jsem si neuvědomil, jak to klouže." - "Vážně? Copak jste si nevšiml těch aut v příkopech?", "Dokáže jim klouby srovnat tak, že se ohýbají na všechny strany." :) ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

LEDOVÁ SKLIZEŇ komediografa Harolda Ramise (NA HROMNICE O DEN VÍCE) sice na první pohled vypadá jako další post-tarantinovský šunt, tj. laciná cynická krimálka, jejímž hlavním cílem a limitem je vyřešení narativní hádanky [a přitom stylově vypadat, event. obsadit nějakou stárnoucí pornohvězdu]. Ve skutečnosti ale většinu z nich poráží svou stylovou neokázalostí (zprofanovanou "poctivostí"), jednotou stylu, místa a (více méně) času a schopností velmi subtilně mísit thriller s černou komedií. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Dovolím si citovať z oficiálneho textu distribútora: "Ledová sklizeň plná fantastického humoru a náhlých zvratů, které vás nenechají vydechnout až do úplného konce!...Cha!!!!...Chúťky na podarené komediálne krimi sršiace humorom ma po pár minútach rýhlo prešli. Otrasný a stokrát obratý scenár a snaživé pokusy pobaviť ma naprosto odrovnali...S veľkou nadsázkou a obrovskou dávkou zmilovania dávam bod! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale myslel jsem si, že to bude romantická komedie film ( možná jsem soudil podle obálky, ale nevšiml jsem si toho kufru). O to více jsem byl příběhem překvapen, protože je pravda, že dvojice Cusack a Billy Thornton je zde více využita. Příběh průměrný, humor celkem fajn, herci taky fajn, prostě fajn film na jedno shlédnutí. Jediným více než fajn byl Thornton v roli kliďase a na konci záporáka, takže celkově za 3 hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že to je vynikajúca "mafiánska" komédia, ktorá ponúka trochu čiernejší humor. Film je plný intríg, podlých zvratov a vyskytuje sa tu značne dosť krvi, takže o špinavú atmosféru rozhodne nie je núdza. Tento film by som jednoznačne odporúčal zhliadnuť cez Vianočné sviatky. Už úvodná pesnička Little Drummer Boy od Tonyho B navodí tú pravú Vianočnú atmosféru (youtube.com/watch?v=QEKjsRdeYSQ). Dvojica John Cusack a Billy Bob Thorton k sebe skvele ladí. Nieje to úplný krvák ale poriadnej morbídnosti sa určite dočkáte. Mňa tento film veľmi prekvapil a očaril. Odporúčam všetkým desiatimi, ale nezabudnite, že až na Vianoce! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Prostředí 4/10/// +herecké obsazení, ke konci dobrá atmosféra a rozuzlení -celkem nezajímavé postavy i děj, který navíc ničím novým nepřekvapí/// Podle mě průměrný film jak jen průměrný může být. Nebýt řekněme hvězdnějšího obsazení který tento film nabízí ani by nestálo za to se na něj dívat. Akce tu moc není. Snad žánrově trošku odlehčený krimi film, ale nic víc. K závěru to bylo zajímavější, přesto mám pocit, že na tento film rychle zapomenu./// Celkem 50%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Komédia komédiou nazývaná iba preto, že nedokáže byť vážnym filmom. Premárnený potenciál zamrzí, hlavne keď hrajú všetci úlohy, ktoré im sadnú najlepšie. A vtipy tam nie sú vôbec. Len kopa nezaujímavých postáv a Cusack, celý film sa pohybujúci v kruhu. 45% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ako by som to povedal? Asi tak: "Nudil som sa a to poriadne..." Síce neviem, kde sa stratil Ramisov zmysel pre humor, ale tuna rozhodne nieje. Nenechajte sa zmiasť zaujímavým hereckým obsadením, pretože aj to je miestami úplne hluché a za zmienku stojí čas. 88minút ubehne pomerné rýchlo a pár svetlých miest ochráni tento počin od totálneho kolapsu, ktorý by posunul aj daných hercov o niečo nižsie. Z mojej strany veľké sklamanie... 4/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který si vybavite, když se řekne Thornton a Cusack. Absurdní, ironické a vtipné. V tomhle případě ale i často nudné a ukecané. Na zábavnosti tomu ale nic neubralo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po humoru a akci ani památky.. tak co to teda vlastně je? Žánr: ukecaná nuda, co si na něco snaží hrát. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Extrémně špatná černá komedie o skupince nesourodých postav, mrtvol a balíku peněz. Ramis si hraje na Coeny, ale selhává prakticky ve všech bodech. ()

Reklama

Reklama