Reklama

Reklama

Neúspěšné operace 2. světové války

(seriál)
  • Velká Británie Great Blunders of the XX. Century
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 13x22 min

Obsahy(1)

Třináctidílný cyklus britských dokumentaristů se zabývá více či méně známými událostmi 2. světové války, které skončily jinak, než si vojenští plánovači válčících stran představovali. Za použití často exkluzivních archivních filmových materiálů nabízí divákům analýzu válečných "neúspěchů", jež vstoupily do historie. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s mala dokumentov, ktorý prekvapil a zaujal nie len formou ale aj obsahom. O druhej svetovej viem toho dosť, no aj tak sa tu našli diely a to celkom dosť dielov, príbehov a bitiek, o ktorých som počul prvý krát. Na rad prídu aj známe veľké bitky ako Market Garden no najviac ma zaujali tie menšie, ktoré sa moc nikde nespomínajú. Tento dokument ich našťastie spomenul. Tých 22 minút navyše ubehne ako voda a naozaj tam nieje priestor sa nudiť. 100% - 5* ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ačkoliv každý díl má jen kolem 20. ti minut, tak je to pro někoho kdo sleduje válečné dokumenty, něco jiného a příjemně mu utíká ten čas. Měl jsem možnost vidět 10. dílů a tak mohu s čistým svědomím říct, tenhle dokumentární cyklus je fakt bomba, pro každého kdo se o to zajímá. Seznam dílů: 1.Potopení lodě Graf Spee 2.Dunkerque 3.Invaze do Anglie 4.Mussoliniho řecké dobrodružství 5.Pád Kréty 6.Zkáza operačního svazu Zet 7.Útok na Dieppe 8.Queen Mary v ohrožení 9.Bombardování Berlína 10.Američané nad Německem 11.Bitva o Monte Cassino 12.Příliš vzdálený most 13.Potopení křižníku Indianapolis ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Spousta dokumentů týkajících se 2.s.v. je úspěšných bitvách, vojevůdcích a všem co se povedlo, ale konečně se někdo věnuje i těm neúspěšným, kterých bylo také mnoho. V tomto dokumentu najdeme důvody proč se mise či bitva nepovedla a kdo za to může. Na svou krátkou stopáž docela dobře zpracováno. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Statečnost a obětavost vojáků nemohla vyvážit chyby a omyly, jichž se dopustilo jejich velení.“ Britští dokumentaristé mají druhou světovou evidentně v malíku. Úroveň tohoto dokumentu o akcích, které někdo zvoral, je maximálně profesionální. Objektivita je taktéž na vysoké úrovni, i když občas je z komentáře cítit, že více oplakává spojenecké ztráty, než ztráty Osy. Časová dotace okolo dvaceti minut na jeden díl je naprosto vyhovující. Než jsem se začal nudit, byla epizoda u konce. Úchvatné je obrovské množství dobových záběrů, z kterých občas běhá mráz po zádech. Abych jen nechválil, tak některé díly byly sobě podobné a hodně informací se opakovalo, což mi přišlo jako velká škoda. ()

Reklama

Reklama