Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úřednice Helena (Isabela Siegelová) je při cestě stopem znásilněna. Když při výslechu na policii zjistí, že je již několikátou obětí, využije situace ve svůj prospěch. Je chytrá, atraktivní a tak se jí vydírání řidičů daří. Když je pak nalezena mrtvá, ukáže se, že ani v osobním životě nehrála poctivě. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Z toho co jsem viděl (bohužel dodnes reprízovali jen část cyklu) opravdu nejlepší část. Zápletka rozhodně zajímavá, herecké výkony rozhodně nejsou špatné, ať už jde o budoucí paní Pavel Soukupovou coby oběť (která si to opravdu doslova vykoledovala), Potměšila jako nefalšovaného Smooth Criminal, nebo "Majora Zemana" výjimečně na opačné straně barikády (a samozřejmě i detektivy, ale ti jsou trochu víc v pozadí a příběh se spíš soustředí na zápornější postavy). Je pravda, že kdyby scénář použili na Pitavala nebo Zvláštní skupinu, tak by to bylo podstatně lepší, ale zase bychom přišli o nádherné záběry pozdně osmdesátkového Brna, což by pro mě byla ještě větší škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Znásilnění? Nezájem. Vydírání? Zív.. Vražda? To už Jirka Bartoška lehce zvýší pracovní nasazení, aby starej neprudil.. 31.případ Jendy Zemana o životě na vysoké noze podmíněném jejich roztahováním zaujme spíš než vyšetřováním spoustou úsměvných detailů. Symbolické paroží nad panem ředitelem, good-rapist Potměšil, co vyhlásí hochům z lešení fajront a oni ho za 0,92 sekundy poslechnou, taneční kreace při vystoupení poKrokové kapely Spray (něco podobného naposled předvedli v Bronsonovi klienti blázince na Pet Shop Boys) či letální facka, která přehodí oběť přes svodidla. Tohle neuměl ani Bud Spencer! ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní kriminální film z cyklu Stopy zločinu, jenž produkovalo brněnské studio. Film se zpočátku zabývá mužem, jenž bije a znásilňuje stopařky a poté jim nabízí peníze, když budou mlčet. Jedna z obětí, atraktivní úřednice pochybného charakteru Hana (I. Siegelová) však této příležitosti využije k tomu, aby získala peníze na předraženou garsonku. Poté tato podvodnice stopuje muže, ve voze předstírá nevolnost, a když řidič zastaví na opuštěném místě, vyhrožuje, že nahlásí znásilnění, pokud nezaplatí nějaký finanční obnos. Její drzé a nevybíravé chování však začne být na obtíž jejím bývalým milencům a jednoho dne zmizí. Případem se začne zabývat nadporučík Kosma (J. Bartoška) a jeho kriminalistický tým a když dopadnou agresora v podání L. Potměšila, věnují se případu zmizelé ženy. V roli bývalého milence se ukázal V. Brabec a současného partnera hrál vykutálený kytarista M. Havelka. Dále se ve filmu objevil M. Klásek jako nebohý řidič, jenž byl zneužit všeho schopnou stopařkou a O. Brousek coby náčelník kriminalistického oddělení. Bartoškovi kolegové byli nevýrazní a neznámí. Název snímku pochází z věty, kterou pronesla vyděračka před pátečním stopováním. Kriminálka S. Strnada mě zaujala zatím nejvíc z celého cyklu a domnívám se, že v tomto případě mohu s klidným svědomím udělit tři hvězdy. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Som ti chcela urobiť raňajky.“ Tento díl této série mi přišel vůbec nejpovedenější. Zprvu se rozjíždí poměrně typický příběh znásilňovače stopařek, ale ve druhé půli se příběh změní a i když už v tuto dobu divák záporáka zná, samotný závěr je vystavěn tak šikovně, že do poslední chvíle nevíme, jak to dopadne. Ale abych jen nechválil, tak Bartoška je opět a zase jako vyšetřovatel naprosto tragický a jen unyle odříkává určený text. Ostatní herci jsou na tom lépe a např. Potměšil svoji roli zahrál výborně. Dobové reálie mě opět potěšily, takže jsem tento film měl napůl i jako dokument. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jak to, že mi tahle série unikla? Jak to sakra, jak to! Skvělej Potměšil a jeho: "Každá stopařka je tak trochu kurva, co si budem povídat". Ale teď vážně...Krom slušného hereckého obsazení film vyniká i zápletkou, kdy se z oběti stane pachatel a z pachatele opět oběť. Vše podtrhuje Brabec a jeho postrčení přes svodidla... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Poslední filmová práce režiséra Stanislava Strnada. (M.B)

Reklama

Reklama