Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úřednice Helena (Isabela Siegelová) je při cestě stopem znásilněna. Když při výslechu na policii zjistí, že je již několikátou obětí, využije situace ve svůj prospěch. Je chytrá, atraktivní a tak se jí vydírání řidičů daří. Když je pak nalezena mrtvá, ukáže se, že ani v osobním životě nehrála poctivě. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Som ti chcela urobiť raňajky.“ Tento díl této série mi přišel vůbec nejpovedenější. Zprvu se rozjíždí poměrně typický příběh znásilňovače stopařek, ale ve druhé půli se příběh změní a i když už v tuto dobu divák záporáka zná, samotný závěr je vystavěn tak šikovně, že do poslední chvíle nevíme, jak to dopadne. Ale abych jen nechválil, tak Bartoška je opět a zase jako vyšetřovatel naprosto tragický a jen unyle odříkává určený text. Ostatní herci jsou na tom lépe a např. Potměšil svoji roli zahrál výborně. Dobové reálie mě opět potěšily, takže jsem tento film měl napůl i jako dokument. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Občas mám pocit, že je tahle detektivní série zajímavá jenom z toho důvodu, že v každé části má Jirka Bartoška jinou babu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Znásilnění? Nezájem. Vydírání? Zív.. Vražda? To už Jirka Bartoška lehce zvýší pracovní nasazení, aby starej neprudil.. 31.případ Jendy Zemana o životě na vysoké noze podmíněném jejich roztahováním zaujme spíš než vyšetřováním spoustou úsměvných detailů. Symbolické paroží nad panem ředitelem, good-rapist Potměšil, co vyhlásí hochům z lešení fajront a oni ho za 0,92 sekundy poslechnou, taneční kreace při vystoupení poKrokové kapely Spray (něco podobného naposled předvedli v Bronsonovi klienti blázince na Pet Shop Boys) či letální facka, která přehodí oběť přes svodidla. Tohle neuměl ani Bud Spencer! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne retro (soc) podivana, Bartoska opet s jinou partnerkou, slusna zapletka na 70 minutovou stopaz. Aneb osudy odvazne stoparky Isabely Soukupové-Siegelové... ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ináč to ani dopadnúť nemohlo... Čudujem sa , že niekto môže tancovať na takú hudbu, to keby hrali u nás keď som bol mladý , tak taká kapela by dlho nehrala. No v tej dobe sa ani hudba nemohla hrať normálna... Ale k filmu, celkom dobrý priemer.... 55%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl pozapomenutého krimi cyklu je asi nejlepší a nejodvážnější a stojí za to vidět kvůli: 1) originální námět, znásilněná stopařka si udělá byznys z vydírání svých souložníků 2) Ladislav Potměšil jako sadistický znásilňovač ( celkem odvážné scény na svou dobu, ale Smrt stopařek je level výš 4) reálie socialistického Brna - špína, smrad, šeď 5) Isabela Soukupová-Siegelová jako femme fatale nemá problém s full nude scénami - na tehdejší tv tvorbu opět velmi odvážné ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jak to, že mi tahle série unikla? Jak to sakra, jak to! Skvělej Potměšil a jeho: "Každá stopařka je tak trochu kurva, co si budem povídat". Ale teď vážně...Krom slušného hereckého obsazení film vyniká i zápletkou, kdy se z oběti stane pachatel a z pachatele opět oběť. Vše podtrhuje Brabec a jeho postrčení přes svodidla... ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Československá akční kriminálka, jejíž znělka zní líp než kdejaká 8 bitová automatová arkáda, nemůže bejt špatná. Když navíc připočítám vzhled 80. let a že zahraje i muzika jak ukradená ze hry Transport Tycoon, oblíznu se až za ušima. Diváka potěší celkem originální výstavba scénáře a odvážné zpracování, na kterém se ovšem podepsal nízký rozpočet a až laxní režie. Major Kosma a parta neohrožených čmuchalů řeší případ násilníka, který zneužívá stopařky (hanebník a dneska obdobnýho slizoně hájí motorkář Preiss v jakoby moderním zpracování téhož námětu). Ten jednoho plodného večera narazí na osudovou Helenu žijící na hraně. Když je následně nalezeno její jak v konzervě lančmítu tuhé maso, nejen násilník, ale i všichni Helenini chlapci tak mají díky jejímu nesocialistickému způsobu života motiv k vraždě. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní kriminální film z cyklu Stopy zločinu, jenž produkovalo brněnské studio. Film se zpočátku zabývá mužem, jenž bije a znásilňuje stopařky a poté jim nabízí peníze, když budou mlčet. Jedna z obětí, atraktivní úřednice pochybného charakteru Hana (I. Siegelová) však této příležitosti využije k tomu, aby získala peníze na předraženou garsonku. Poté tato podvodnice stopuje muže, ve voze předstírá nevolnost, a když řidič zastaví na opuštěném místě, vyhrožuje, že nahlásí znásilnění, pokud nezaplatí nějaký finanční obnos. Její drzé a nevybíravé chování však začne být na obtíž jejím bývalým milencům a jednoho dne zmizí. Případem se začne zabývat nadporučík Kosma (J. Bartoška) a jeho kriminalistický tým a když dopadnou agresora v podání L. Potměšila, věnují se případu zmizelé ženy. V roli bývalého milence se ukázal V. Brabec a současného partnera hrál vykutálený kytarista M. Havelka. Dále se ve filmu objevil M. Klásek jako nebohý řidič, jenž byl zneužit všeho schopnou stopařkou a O. Brousek coby náčelník kriminalistického oddělení. Bartoškovi kolegové byli nevýrazní a neznámí. Název snímku pochází z věty, kterou pronesla vyděračka před pátečním stopováním. Kriminálka S. Strnada mě zaujala zatím nejvíc z celého cyklu a domnívám se, že v tomto případě mohu s klidným svědomím udělit tři hvězdy. ()

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Asi se jedná o nějaký detektivní cyklus z brněnské odnože ČST. Jsou to vesměs jednoduché krimošky na způsob Pitavala, ale bez nějakých větších nelogičností či jiných chyb, takže v pohodě koukatelné. Třetí hvězdička je nostalgická, za reálie roku 1989 a tehdejší herecký ansámbl. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat. Tak nějak kriminálka skutečně pracovala. Brněnské přízvuk skoro neslyšet, což je škoda. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kriminalisté řeší vlastně dva případy najednou. Líbila se mi inovace v podobě řidiče - násilníka, který obětem platil. Vychytralá oběť také příběhu pomohla. Kriminálka se zarytě drží toho, že má spád a nenudí. Chybělo třeba víc napětí jako v Recept na rozloučenou, ale zase se rozloučil Oldřich Navrátil, ale při vší úctě k němu to pomohlo, a bylo zajímavé tipovat pachatele. ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Potměšil jako nadrženej násilník si to asi opravdu užíval a major Zeman u toho zase odpočíval, protože byl tentokráte na druhé straně, ale když viděl, jak to těm patlalům od policie nejde, tak v závěru prohlásil, že už se chtěl raději udat sám. No a vo tom to je .... ()

Reklama

Reklama