Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus o stopách hlubokých tradic a prastaré víry, vtisknutých do krajiny naší země. Josef Somr přivádí diváka ke kapličkám, kostelíkům i chrámům.

I. řada  1. Mikulčice a Osvětimany - Hora svatého Klimenta
2. Velehrad
3. Svatá Hora
4. Svatý Hostýn
5. Křtiny
6. Svatý Kopeček u Olomouce
7. Žarošice
8. Blatnice pod Svatým Antonínkem a Uherský Brod
9. Hejnice
10. Kájov a Svatý Kámen
11. Hluboké Mašůvky
12. Frýdek a Prašivá
13. Vranov u Brna

II. řada  14. Vítochov a Sázava
15. Chlum sv. Maří
16. Štípa a Provodov
17. Křižanov a Jablonné v Podještědí
18. Filipov
19. Chlumek v Luži
20. Králíky a Krnov
21. Jaroměřice u Jevíčka
22. Lomec
23. Klokoty
24. Sloup
25. Bozkov
26. Šaštín
27. Mariazell
28. Netín, Malé Svatoňovice
29. Wambierzyce
30. Ellwangen

III. řada  31.-Stará Boleslav
32.-Radhošť
33.-Svatý Jan pod Skalou
34.-Dub nad Moravou
35.-Římov
36.-Mikulov
37.-Jan Nepomucký a Zelená hora
38.-Horní Police a Modlivý důl
39.-Broumov
40.- (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mně se ten seriál moc nelíbí, i když si dovedu představit, že mnoha lidem udělá radost a dá jim tip, kam by se měli jet podívat. Ale jsem si téměř jist, že autor scénáře si nijak hlavu neláme a využije maximálně jediný zdroj informací, který se mu dostane namátkou nejdříve do ruky. Somr s Lakomým se tváří tajuplně a pateticky pronášejí jakoukoliv informaci, od té nejbanálnější, po tu nejdůležitější. Odborný poradce prof. Miloslav Posjl tu dle mého názoru zcela selhává. Včera jsem se díval např. na díl, věnovaný Dobré Vodě u N. Hradů a u Č. Budějovic. Zatímco tu u Nových Hradů, kdysi jedno z nejvýznamnějších poutních míst celého Rakousko-Uherska, odbyli pár exteriérovými záběry, tak Dobré Vodě u Budějovic se televize věnovala z 90%, a to na podkladě informací z jediné knížky, monografie dr. Honyse. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný dokument pro všechny křesťany. Pánové Somr a Lakový důstojným způsobem provázejí poutníky po krásných českých a moravských poutních místech. Odborní poradci: Prof. PhDr. Miloslav Pojsl a Mgr. Radek Mezuláník. Hudba: Vojtěch Herka & Martin Novák PS: první díly jsou z roku 2002 !!! ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poznáváme naši krajinu a místa trochu jinak a z jiné perspektivy pohledu... poutavý Somr a Lakomý, dva skvělí a uznávaní pánové herectví.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál je v archivu České televize. Poutní místa jsou na místech se silnou energií a charismatem. ()

Anianna

všechny recenze uživatele

Mám ráda poutní místa a vždy se ráda podívám na televizní navštívení těch míst, která neznám. Koukala jsem na epizodu věnovanou Bozkovu. Ne, nezaujal mě ani Bozkov ani epizoda. Myslím, že současné místopisné pořady jsou už někde jinde. Volí se průvodce, který to nemá jenom naučené, má k tématu vztah, povídá si s lidmi, je autentický, bezprostřední (Plesl, Vladyka, Táborský). Pan Somr, ačkoli si jeho herectví vážím, mě do tématu nevtáhnul. Ani Lakomého přednes na mě nezapůsobil. Počkám si ještě na nějaký díl... ()

Galerie (5)

Související novinky

Ladislav Lakomý: 1931 - 2011

Ladislav Lakomý: 1931 - 2011

11.04.2011

Ve věku 79 let zemřela po dlouhé nemoci jedna z nejvýznamějších brněnských hereckých osobností Ladislav Lakomý. Spolu s Oldřichem Slavíkem, Josefem Karlíkem a Vlastou Fialovou patřil k uznávaným… (více)

Reklama

Reklama