Reklama

Reklama

Zítra nehrajeme!

  • USA A Prairie Home Companion (více)
Trailer

Snímek režiséra a producenta Roberta Altmana (Gosford Park, Hráč) Zítra nehrajeme! nás zavede na poslední den slavné radiové show. Hlavní postavy příběhu jsou Yolanda a Rhonda Johnsonovy (Meryl Streep a Lily Tomlin), Yolandina dcera Lola (Lindsay Lohan) a duo kovbojů Dusty a Lefty (Woody Harrelson a John C. Reilly). Hvězdné obsazení, strhující herecké výkony a svižný humor jsou důvody proč si tento film nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Prostředí 4/10/// PLUS: atraktivní herecké obsazení, kde si každý najde své oblíbené filmové hvězdy (pro mě M. Streep, L. Lohan), melodie písniček jsou chytlavé (často mají své české verze), originální text je často také zajímavý, prostředí "divadla a rádia" může být pro někoho poutavé MÍNUS: žádné jiné prostředí ale nenajdete. mysteriózní zápletka je jediné příběhové zpestření, jinak se jedná o jedno představení s jen několika málo střihy do jiných místností, na jiné postavy, příběh tu v podstatě žádný není a dialogy vás často nikam nevedou/// Shrnutí: Někomu se forma může líbit, někomu to může přijít jako fajn oddechový film. Je tu ale tenká hranice od toho, aby začal nudit. Je to hudební film, já spíš čekal muzikál. Ani jako komedie to moc nefunguje, spíš to komedie vůbec není. Smysl to má, protože takových filmů moc není.///  Celkem 55%/// ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč byl Robert Altman brán za tak skvělého režiséra. Dle mého názoru za celou kariéru nic výrazného, co by stálo za zapamatování nenatočil. Já osobně jsem viděl víc než pár jeho kousků a všechny mě víceméně po čase nudili. A ani tento nebyl výjimkou. Celou dobu se nic neděje, jen se hraje country a tlachá o ničem. Když ale přihlédnu k ostatním filmům tohoto režiséra, tak to zase tak strašné nebylo. Celkem za 2 body plus jeden za známé tváře. ()

Reklama

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Skutečně velká, moc velká nuda. Meryl byla sice zase příjemná, ale koukat se na film, kde hraje její dceru Lohan, je docela utrpení. Písničky byly celkem fajn, pár myšlenek snad také. Ale byla to holt směska, kterou neudrželi ani špičkoví herci (spíš filmu ještě víc ublížili) když jsem rozpoznala Woodyho Harrelsona, myslela jsem, že si dělá režisér srandu; co dělá v jednom filmu s Lohan, ta s Meryl a co dělá ta v tak nudném filmu? Scénář byl neuvěřitelně zmatený, nic jsem si z tohoto filmu neodnesla, snad kromě toho, že příště raději přepnu. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Některé Almanovy filmy jsou sice skvělé, ale dlouhé, některé jenom dlouhé, ale tohle - teprv teď s překvapením zjišťuji, že i tohle mělo trochu "nadstandartní stopáž". Nicméně jsem se celou dobu bavila a pobrukovala si s interprety country cajdáky. Duo sester Johnsonových bylo fajn, ale "honáci přímo z prerie" Woodyho Harrelsona a Johna C. Reillyho přímo neodolatelné a jejich závěrečná píseň se spoustou stupidních vtipů byla úžasná. Detektiv Kevina Klina, který sebe sám stylizoval do Marlowa, těhotná skriptka ... atmosféra zákulisí show, která je možná zaprášená a "demódé", ale přesto ji všichni dělají nejen pro prachy (kterých, jak se dá tušit, příliš není), ale srdcem, je vystižená perfektně. Člověk by měl chuť sám si stoupnout na podium za mikrofon a zazpívat si "Francka a Johny byl párek...." ()

bery237 

všechny recenze uživatele

Když už tam hraje M. Streep, čekala jsem něco lepšího. Ale ani jsem nebyla zklamaná, jen jsem to asi pořádně nepochopila. Nemusím komentovat Meryl - její výkony jsou předem jisté. Zato musím pochválit Lily Tomlin a dokonce i L. Lohan... tuto mladou herečku moc nemusím, neznám moc kvalitních filmů, ve kterých by se ukázala. Velké, velké plus je pro mě hudební doprovod, hlavně písničky určené "mamince". :) Konec byl milý, líbila se mi postava anděla, pěkný film, který doporučuji naprosto všem divákům, ale hlavně těm hudebně založeným. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Když Kevin Kline otevíral šampaňské, korek vystřelil přímo vedle kamery a trefil Roberta Altmana do čela. Je poté možné slyšet výkřik. Kline se omluvil přímo v této scéně a dál pokračoval podle scénáře, a tak nemusela být scéna z filmu vystřižena. (jezurka42)
  • Ve filmu zazní čtyřicet čtyři skladeb. Všechny byly zaznamenány živě. (jezurka42)
  • Původně se film měl jmenovat The Last Broadcast. (Pumiiix)

Související novinky

Lindsay straší ve věži

Lindsay straší ve věži

10.11.2006

Není tomu tak dávno, co byla Lindsay Lohan jen pěknou dětskou tvářičkou a hrdinkou více či méně podařených komedií pro náctileté, a už je z ní zralá, mimořádně atraktivní žena, která přesně ví, co… (více)

Zábava po americku

Zábava po americku

09.10.2006

Je tomu přesně pět měsíců, co se uskutečnila světová premiéra snímku Zítra nehrajeme!, a starý harcovník Robert Altman už chystá další projekt. Pod lupou jeho zájmu se tentokrát ocitne i na americké… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Představení končí

Představení končí

10.06.2006

V osmdesáti letech byste si řekli, že už by člověk měl jen na zápraží spokojeně mžourat do sluníčka, cucat z plácačky mlíko a vilně koukat po procházejících. Častokrát se to stává, přesto jsou mezi… (více)

Reklama

Reklama