Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Mostyn (Trevor Howard) z britské rozvědky dostal příkaz vycvičit speciálního agenta, který by bez oficiální autorizace nadřízených likvidoval nepohodlné osoby. Plukovník si vzpomene na Boysie Oakese (Rod Taylor), který mu před lety na sklonku druhé světové války nešťastnou náhodou zachránil život. Ne, nespletli jsme to s tou náhodou, chudáček Oakes tehdy totiž velel tanku, který se v ulicích Paříže ztratil. Zmatený seržant se šel zeptat na cestu, v ulici o něco zakopl a jeho zbraň v pádu vystřelila. Mostyn měl zrovna menší pěstní rozpravu s nepřátelskými špiony a Oakesova kulka se mu náramně hodila.
Boysie sice nemá ambice pracovat v tajných službách a už vůbec ne jako vrah, ale nechá se zlákat nabídnutým sportovním vozem, luxusním apartmánem a taky Mostynovou nádhernou sekretářkou Iris (Jill St. John), se kterou má ovšem předpisy nejpřísněji zakázáno randit. Po náročném výcviku je konečně připraven převzít své krycí jméno eL (od slova Likvidátor). Jak to teď ale navlíknout, aby nemusel nikoho zabít...? (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčková parodie na špionské filmy s úvodním černobílým flashbackem, pak už se hraje barevně a uvidíme honičku po serpentýných u Cannes, pár bitek, zázračné zásahy kulek, přistání nepilotovaného letadla, a bikiny. Chyběla mi erotika, protože erosenek je kolem chlapáckého Australana Taylora víc než dost. Několik známých herců si tu střihli menší role anebo i cameo. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne velmi prijemna zalezitost, lehke, vtipne, variace na bondovky, chlapik, co se za valky vyznamenal strilenim nacku, je najmut britskou tajnou sluzbou, aby za ni delal spinavou praci, vycvicej z nej agenta s poverenim L - Likvidator, jenze vrazdit nacky za valky a zabijet lidi, co si zahravaj se sdilenim informaci, je pro typa trochu rozdil, nema na to zaludek, a tak si najima dalsi zabijaky, aby je za nej kuchli, tyto sekvence jsou neskutecne vtipne, on se zatim venuje spis behanim za zenskejma, je tam jedna obsahlejsi zapletka, super ustredni melodie od bozske Shirley Bassey a spousta usmevnych postavicek... Prijemna spotrebka, co neurazi... ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Lehce ironicky pojatý britský eurospy. I přes slušný příběh je jasným těžištěm filmu humor, přesto tak úplně nesklouzává za nějakou pomyslnou hranu a docela šikovně balancuje mezi parodií, komedií a špionským filmem (své doby). Sám Boysie je docela směšná postava, ale totéž se už nedá říct o všech kolem něj. The Liquidator je film, který by se dal pitvat nejrůznějším způsobem (od dobové politické satiry po motiv „agenta-podvodníka“), ale řekl bych, že hlavním záměrem tvůrců bylo pobavit diváky. ()

Reklama

Reklama