Reklama

Reklama

Osudový dotek 2

  • USA The Butterfly Effect 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Každý z nás zažil okamžik, kdy si přál změnit kousek minulosti. Napravit křivdu. Opravit omyl. Získat lásku... nebo moc. Co kdyby to opravdu šlo... Mladík Nick Larson (Eric Lively) objeví způsob, jak cestovat časem, a vrací se do minulosti, aby napravil chyby své i svých přátel. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z rukou, což vede k fatálním důsledkům... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (238)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce přibylo přímočarosti, naopak ale zesílila dějová vysušenost. Logické lapsusy v samotném časoprostorovém cestování nevadí, ale vracet se do minulosti kvůli špatně udělané zakázce v práci je vážně na hlavu. Přesto některé vizuální bonbónky opravdu zachutnají (deformace prostoru) a pro režiséra druhého Mortal Kombatu je to několik mílových skoků vpřed. A Eric Lively má rozhodně lepší charisma než Ashton Kutcher, takže celkově 2 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od dvojek, na kterých se tvůrce snaží většinou vydělat díky kvalitní myšlence jedniček je dlouhé bezedné mračno mraků, kterým se pravidelně roztrhává pytel už nějaký ten pátek, jenže nutno podotknout, že tahle dvojka zas tak blbá na úkor ostatních filmů s dvojkou v názvu není. Na oko jsem byl dost zvědavý, co s tím autoři provedou a jak si s příběheme pohrajou. Nakonec zvolili jednoduší, ale za to účinnější metodu. Ačkoliv jsem čekal odrecitovaný stejný příběh jedničky akorát s někým jiným, překvapivě jsem dostal průměrný ale zato příjemný film, který si z hlavní myšlenky bere jen to nejdůležitější a dále to nijak závratně nerozvádí, nevysvětluje, prostě jen použije to důležité a díky tomu funguje. Herci na tom také nejsou zle, docela jsem si je během filmu oblíbil. Určitě jsem to čekal daleko horší, tohle mě vcelku i překvapilo, jen je na filmu nádherně vidět, jak těží z názvu jedničky, přitom s jedničkou má společnýho fakt jenom to cestování časem, přitom je to naprosto něco jiného. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na mrazivý zážitek z prvního dílu divák může zapomenout z hodně důvodů, ale přesto je dvojka víc než jsem čekal. je docela příjemným filmem (chápáno ve smyslu, že neurazí). Konec je předvídatelný (a co po prvním díle není ...) a herecké obsazení může na i tu malou zářivost z jedničky zapomenout. Přesto všechno bych milovníkům jedničky tento snímek doporučil, protože mu nelze upřít snaha být trochu jiný než jeho předcházející díl. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jelikož se mi líbila jednička, sehnal jsem si dvojku. Co říci. Byl jsem zklamán. Bylo to takové zmatečné. Méně napínavé, a člověk, který neviděl jedničku, vůbec neví o co jde. Tak jako to bylo s mou sestrou. Nechápala a nechápe dodnes. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Suby: 1. Playing The Game 2. The Place You Are 3. Anaerobic 4. But Never Again 5. Turn Time Around 6. Ordinaty Love 7. God Rest Ye Merry Gentlemen 8. Pangu 9. Do You Feel The Cold ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ach jo, přesně takhle vypadá trapný marketingový trik, nebo-li pokus o vyždímání dalších "pár" dolarů z dobrého jména. Zatímco první Osudový dotek byl povedený, originální film, schopný emocionálně zapůsobit a zanechat v divákovi velice silný dojem, tak dvojka je spíše sprostá vykrádačka - špatným režisérem obyčejně natočený (což je vlastně pro něj ještě pochvala), předvídatelný příběh s nic moc herci, postrádající onu potřebnou osudovost i velkolepost... Možná to není úplná nuda a příznivci cestování v čase si aspoň z malé části mohou přijít na své, ale přesto hlavní emocí, kterou Osudový dotek 2 v divákovi vzbuzuje je opovržení. 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Butterfly Effect byl film, ke kterému nejde udělat pokračování. Přesto se ho dočkal. A jak to dopadlo? Špatně. Oproti nápadité jedničce je to naprostá filmová žumpa neoriginality. Žádný nový prvek, žádné budování atmosféry. Konec je jasný, ještě než začnou titulky. O tomhle filmu jde říct minimum pozitivního (pokud vůbec něco) a jedná se o naprostý průměr, který sice nebyl brutálně pokažen, ale není v něm prostě nic navíc. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Stará známá písnička v podobě snahy o vymlácení peněz z geniálního předchůdce. Jenže v tomto případě se nejedná o tak velký průšvih, jak by se na první pohled mohlo zdát. Slušné tempo, zajímavé zvraty a charismatický hrdina. To jsou klady, kvůli kterým se zhlédnutí určitě vyplatí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by jednička neměla potenciál na výživnou sérii a ne, že by se na tak skvělý film lehce navazovalo. Ale tohle je dle očekávání taková ta o několik levelů horší a veskrze zbytečná videodvojka, hlavně kvůli podprůměrnému scénáři, nevýrazným hercům a nudné režii. I kdyby tenhle film existoval v paralelním vesmíru, kde neexistuje původní Osudový dotek, pořád by to byla ta samá nevzrušivá zoufalost. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce nudné, neoriginální a celkově prostě kravina...no jo, ale tak kdo čekal něco jiného, tak by byl blázen :) ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu zvláštní a nezvyklý. Rovněž tak přenesení děje více směrem do thrilleru, což mě opravdu překvapilo. Co nejvíce na tomto filmu oceňuji je, když hlavní postava zjistí, že může změnit svůj život natolik, že může zbohatnout, tak proč toho nevyužít a neukrást si pro život něco lepšího. Oproti jedničce, kde se vše, jen vyvíjí a točí okolo napravování zrovna dvakrát nepovedeného života. Nutkání je opravdu velice silné a neuvědomí si přitom následky, což je zběžný faktor. Dalo by se říci i svým způsobem lidský faktor, který je dobře posazený do děje. Nakonec se hlavní hrdina snaží to utnout po svém a přitom se mu to vymkne kontrole, přičemž zemře. Rozhodně je to zajímavý a je třeba se na to dívat z jiného úhlu pohledu. Takže ve smyslu děje jako takového na celý film, za to dávám vysoké bodování. Co bylo ošmeleno, bylo to, že nebylo kvalitně zobrazeno, jak se mění vzpomínky a pak napětí při návratu hrdiny do minulosti. Postava také měla mluvit více se sebou a rozjímat podobným způsobem jako tomu bylo u hlavní postavy v prvním dílu. Celkově za 3. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Osudový dotyk", ktorý bol natočený v roku 2004 považujem za super vymakaný sci-fi snímok. Zároveň je to i najlepší titul v hereckej kariére Ashtona Kutchera. Dal som tomu päť hviezdičiek. O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie. "Osudový dotyk 2" ani ďaleka nedosahuje vysokú filmársku kvalitu a precíznu scénaristickú kreativitu svojho predchodcu, ale za pozretie to stojí. Teória efektu motýlich krídel je pre mňa veľmi zaujímavý námet, interesantná téma. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Můžeme změnit minulost, aniž bychom zničili budoucnost? Pokračování kultovního sci-fi, založeného na teorii efektu motýlích křídel. Ještě se to docela povedlo, na jedničku to určitě nemá, ale dá se na to dívat. Co mi vadí jsou strašně dlouhé přechody do minulosti u jedničky byly akorát. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Když se z vody vaří a když se to moc nedaří. Typické ždímání peněz z relativního úspěchu prvního dílu. Nic víc od BE2 rozhodně nečekejte. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Výsměch prvnímu dílu... Sorry ale pro jednou si dovolim být neobjektivní. S timhle jděte do hajzlu pánové... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ma to stejny nazev jako jednicka, ma to podobnou strukturu jako jednicka, presto to jednicka vubec neni. Notebook nebyl jeste plne vychladlej z prvniho dilu a ja uz tam klikal po dvojce, takze to je asi ten nejvetsi problem, hledal jsem na film vsechny nedostatky. Jednoduse receno, tenhle film byl napsan bezhlave za cistou a vysokou komerci. 5/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Trapné, zbytečné scény. Nudný, nezáživný děj. Marné výkony herců. Tohle pokračování opravdu nemělo vzniknout, totálně nabourává kouzlo skvélé jedničky. Tragický film po mnoha stránkách. 20% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od dvojky se v dnešní době u takovýchto typů filmů nesmí nic dobrého očekávat. Kdo neviděl jedničku nezklame, kdo ji viděl tak zklame. Kdo s tím ale počítá a dívá se na to s tím, že ho to zklame, tak ho to nepobaví-neunudí. Prostě zařazenej neutrál - z kopce to na něj taky nějak jede i bez plynu. A s těma fotkama jako bránou do minulosti se mi to fakt moc nelíbilo. Osobně bych zůstal v jeho druhém životě - kdy byl ten zástupce. Nový fáro a .... :)). Jo a předvídatelnej konec. ()

Související novinky

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama