Reklama

Reklama

Návrat na výsluní

(seriál)
  • USA The Comeback
Trailer 1
USA, (2005–2014), 10 h 43 min (Minutáž: 25–54 min)

Hrají:

Lisa Kudrow, Lance Barber, Robert Michael Morris, Laura Silverman, Damian Young, Malin Åkerman, Robert Bagnell, Kellan Lutz, Nathan Lee Graham (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Lisa Kudrow (Přátelé) se objevuje v dalším komediálním seriálu z dílny úspěšného scénáristy Michaela Patricka Kinga, autora Sexu ve městě. Valerie Cherishová, bývalá hvězda béčkových sitcomů, se zoufale snaží oživit svou kariéru, a tak se pustí do reality show, která bude sledovat každý její pohyb, zvláště když dostane roli v novém seriálu. "Návrat na výsluní" zkoumá šílenství televizního světa, životní styl Beverly Hills a obdivuhodnou odvahu tragikomické čtyřicetileté herečky, jež se snaží bojovat o svou kariéru a zároveň si utřídit svůj osobní život - to vše pod nelítostným dohledem všudypřítomné kamery.

Valerie Cherishová byla kdysi průkopnicí reality show. Nyní existuje mnohem víc televizí než kdy dřív a někdejší hvězda sitkomů se chce dostat zpět. Fanoušci seriálu Návrat na výsluní tak mají opět šanci sledovat Valerii, jak dělá to, co umí nejlépe (nebo přinejmenším nejvtipněji), neboť Lisa Kudrowová se vrací na obrazovky HBO ve zbrusu nových epizodách tohoto uznávaného seriálu. Hvězda seriálu Přátelé, jež za svůj výkon získala cenu Emmy, Lisa Kudrow se opět uvede v hlavní roli odhodlané Valerie Cherishové, bývalé televizní hvězdičky, která dovolila slídivým kamerám jedné reality show, aby ji sledovaly na každém kroku, zvláště při natáčení nového sitkomu. A výsledek? Katastrofa! Teď, po deseti letech, Valerie najala studentský filmový štáb, aby s ní natočil záběry, které - jak doufá - upoutají pozornost Brava a dostanou ji zpátky do hry. Když však Valerie zjistí, že její někdejší úhlavní nepřítel Paulie G. (nedávno propuštěný z léčebny) natáčí pro HBO novou show s názvem Vidět rudě, postavenou na Paulieho zkušenostech z doby, kdy s Valerií pracoval, rozlícená Valerie vtrhne do kanceláří HBO s křikem o pomluvách... a skončí získáním role inspirované jí samotnou. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (13)

Matts 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD naprosto nedoceněné, na IMDB 8/10. Super komentář od Patw: "Tohle vypadalo zajímavě, ale role Lisy je tu až nesympatická." No...bohužel, no. Nemáme tu sympatického diblíka jako v Přátelích, sorry. Takže odpad. Ani náhodou, přátelé. Máme tu postavu, která je prostě celej člověk se vším všudy. Na to se občas dost špatně kouká. Zvlášť když je to loser, kterej najde ten vysněnej "spot light" za jakoukoliv cenu. Lisa Kudrow a Michael Patrick King vytvořili Valerii Cherish, průměrnou a nezajímavou herečku, která je prostě totálně afektovaná kráva. No ale jak už to tak bývá, i totálně afektovaný krávy maj duši. A když dojde na lámání chleba, i záblesk sebereflexe se najde. A to je přesně to, s čím scénáristi pracujou tak dokonale. Ledová trapnost střídá srdceryvný momenty, který jsou díky "reality" stylu ještě srdceryvnějsí. Nebyl díl, ve kterým bych nechtěl tuhle blbku obejmout a dát jí pusu...a říct něco jako "klídek, holka...bude dobře." Skvělým scénářem vymazlená záležitost, která je výborně zahraná. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Tohle si zaslouží mnohem větší uznání. Ale je pravda, že ani v době vzniku se seriálu příliš nedařilo, až teď všude píšou, jak byl nadčasový a tak není divu, že se k němu vrací a natáčí druhou řadu, to je jedině dobře! Lisa je ve své roli skvělá, úplně odlišná od Phoebe z Přátel, její Valerie si asi nezamilujete, ale soucítíte s ní. A Paulie G je jedna z nejotravnějších postav, co jsem kdy viděl. Jinak seriál dobře paroduje reality show, přesně takhle to chodí a jsem rád, že to mělo takový konec. A hláška "I don't wanna see that!" mi zůstala v hlavě :) jinak nejvtipnější bylo, když změnili Valerii hlášku z korejského barbeque na to lízání :)) ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75-80% ... "Awkwardly amusing" ... Nájdu sa takí, ktorí seriál budú vyslovene neznášať ale aj takí, ktorí ho budú milovať. Sám som mal pochybnosti keď som to začal pozerať, no po pár epizódach sa to rozbehlo. Lisa Kudrow alias Valerie Cherish je jednoducho nezabudnuteľná. Jednoducho situačná komédia. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí herečka Valerie Cherish dostává po dlouhých letech příležitost zase zazářit jako jedna z hlavních hereček v novém komediálním seriálu Room and Bored, má to ovšem háček, musí souhlasit s tím, aby ji neustále natáčel štáb reality show "Comeback." V pracovním i osobním životě. Upřímně mi chvilku trvalo si zvyknout na způsob vyprávění, roztřesenou kameru běhajícího kameramana, "skryté" kamery v domě, zpovědi, zkrátka reality show formu. Role Lisy Kudrow je navíc v podstatě vážná, vlastně by snad nemohla být dál od střelené, rozesmáté Phoebe. Proto naprosto chápu, proč si seriál na CSFD vede tak mizerně, všichni ti hodnotící čekali povrchní sitcom. Místo toho dostali satirickou tragikomedii o natáčení reality show o natáčení sitcomu. Smích tady nepramení z jednoduchých a předvídatelných point (ledaže byste počítali ty z Room and Bored), ale z kritiky reality show, kritiky Hollywoodu, trapasů, ticha i reálných každodenních situací. Většinu času vidíme Valerii, která hraje na kamery. Tahle Valerie je afektovaná a nesympatická. Dobrovolně se pro slávu podrobuje každodennímu ponížení a totální ztrátě soukromí, a jednu nepříjemnou situaci za druhou ustává s úsměvem na tváři. Ne proto, že by byla hloupá a věci jí nedocházely, ne proto, že by jí bylo všechno jedno, ale protože musí. Za každým jejím úsměvem na kameru jí z očí kouká bolest. Kdyby byla skutečně povrchní, nebyl by problém si říci "máš, cos chtěla," a vysmát se jí. Existuje ale ještě jedna Valerie, která vykoukne jenom tehdy, když ta první zapomene na kamery, chvíle, kdy ukáže, že je to milující, citlivá a v jádru strašně hodná ženská. V tu chvíli se na seriál nekouká snadno. Tím spíš, že Lisa Kudrow hraje jako o život. Vždycky jsem ji miloval jako Phoebe, ale teď můžu s jistotou říct, že je to paní herečka. The Comeback je komedie temnějšího rázu, je to hluboký seriál o povrchním Hollywoodu, a Valerie Cherish je jedna z nejkomplexnějších postav komediálních seriálů, co znám. Nebylo to vždycky jednoduché, nebylo to vždycky stoprocentní. Začátky byly nezvyklé a drhly. Ale s každým dílem je to lepší a hlubší,a po nádherném finále druhé řady nemůžu jinak. 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Úvod 2. řady: Komediální Comeback Lisy Kudrow se proto zatím povedl tak nějak napůl. Tvůrcům se nedá upřít zajímavý nápad a slušné zpracování již trochu okoukaného stylu mockumentary. Hlavní herecká hvězda pak má svoji nominaci na Emmy předplacenou již teď. Jinak mi ale styl tvůrců zrovna k srdci nepřirostl. Místo humoru se dostavila spíše křeč a tak nějak nemám důvod, proč bych chtěl s otravnou Valerií trávit každý týden. Avšak Návrat na výsluní je jedním z oněch projektů, jehož hodnocení je opravdu dosti individuální. Buď budete tvůrčí záměr milovat, nebo ho budete po pár minutách nenávidět. 50% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (2)

  • Lisa Kudrow byla v roce 2006 za ztvárnění Valerie Cherish nominována na cenu Emmy v kategorii nejlepší hlavní herečka v komediálním seriálu. Ve vítězství však nominaci neproměnila. (Exos)

Reklama

Reklama