Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sun-Jae jednoho dne nalezne pár červených bot a vezme jej domů. Její dcera je těmito botami doslova fascinována, boty jsou však prokleté a každému, kdo je uvidí, přinášejí jen chamtivost a žárlivost. Sun-Jae začíná trpět nočními můrami a strašlivými vizemi. Její přítel mezitím pátrá po původu těchto bot a zjišťuje, že souvisejí s obrazem z roku 1944. Postupně se tak odkrývá strašlivý příběh původního majitele těchto bot. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (15)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Krásna výtvarná stránka, ale žiaľ dejovo predvídateľné (to už asi pri ázijských hororoch iné ani nebude) a tým pádom aj ľakačky nedosahujú požadovanú intenzitu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zástupce letní korejské horrorové vlny. Dalo by se říci "jednooký král mezi slepými". Vyjma hezky stylizovaného aranžmá totiž Red Shoes spadají do vod duchařské průměrnosti. Už základní premisa příběhu "magicky přitažlivé růžové (ano, rudé věru nejsou) střevíce, jejichž nošení se majitelkám šeredně vymstí" nepřináší nic objevného. Atmosférický úvod je jen návnada, film poté jen přihřívá provařenou duchařskou polívčičku, ani hustou, ani řídkou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sun Jae jedného dňa nájde krásne červené lodičky, ktoré prinesie domov. Každým krokom v týchto topánkach sa "rozpráva" temný príbeh prvej majiteľky. Každého kto príde s nimi do styku, postihne rovnaký osud. Film je skvelo naštartovaný prvou mrazivou scénou. Následne však na dlhé minúty upadá do podpriemeru. Zhruba po hodine sa konečne začne uberať správnym smerom. Hlavne záver by sa dal krájať žiletkou. Presto všetko si myslím, že v prípade tvrdšej ruky sa z tohoto výborného príbehu dalo vyťažiť omnoho viac. Ale tak to už u Kórejsko, Japonsko, Ázijských hororoch býva - 60%. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka maximálne premakaná, nikdy som nevidel viac sexy pokazenú lampu na chodbe. A príbeh som pochopil aj nepochopil, na tom konci mi niečo nesedelo, a práve som sa dočítal, že som videl americkú verziu, pričom kórejská, okrem toho, že je 5x krvavejšia, obsahuje úplne iný záver, ktorý mení vyznenie celého filmu. Samozrejme vyšla na DVD len u nich doma a nikto sa ju nenamáhal otitulkovať, a keďže väčšina z nás nevie po kórejsky ani narátať do desať, musíme sa uspokojiť s týmto. Bol som z Red Shoes skoro až nadšený, kým som nezistil, že som vlastne videl niečo úplne iné, ako režisér nakrútil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle japonskej horůrek o " zabijáckých " botách mě docela překvapil a po celou dobu dokázal udržet moji pozornost. Možná i proto, že to není taková ta klasická korejská bububu klasika. Tento celkem zajímavej nápad dokázal Yong-gyoon Kim pěkně převést na plátno. Kamera je skvělá a pár záběrů a scén je doslova nezapomenutelných ( krvavý sníh atd. ). Filmu taky hodně dobře zvolená pomáhá hudba a zvukovej podkres. Herci byli celkem obstojní. Nejlepší byla asi malá Tae-Soo. Hodnocení mám mezi 3 - 4 hvězdama, ale díky originalitě a místy i mrazivé atmosféře se přikláním ke 4 hvězdám. Navíc je to docela psycho. Stejně se ale nemůžu pořád zbavit dojmu, že ty boty byly růžový. Nebo už jsem barvoslepej ? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jaké Červené boty? Jaké Red Shoes? To jste barvoslepí? Vždyť jsou ty střevíce RŮŽOVÉ! Až lynchovsky pojaté horrorové psychologické drama. Korejci tady tomu klasickému asijskému duchařskému subžánru dokázali ten lak hezky naleštit a originálně jej vytunit. Nádherně vyšperkovaný až klasický příběh o nějakém předmětu, s nímž se táhne jeho minulost a duchové jeho předešlých majitelů. Předmětu, který nastavuje zrcadlo současnému majiteli. Tedy majitelce. Navíc ty boty jsou fakt dobré. Já růžovou můžu a tenhle odstín tím tuplem. Kromě dobrého příběhu, povedeného scénáře, zajímavých postav a ucházejícího herectví mě film dostal parádní hudbou. Na plný počet to sice není, ale kdyby nějakého blba napadlo točit remake, doufám, že jako první zavolá Davidovi. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

...ach jsou samé zlato, ach ty stojí za to, střevíčky na nohou, ty tolik krásné jsou...Standardní šikmooká duchařina, moc a moc zlé a přísné boty jsou pěknou inovací, ale ta posedlost vlasatými postavami bez obličeje mi už začíná trochu lézt krkem. Tedy vlastně kotníkem, bércovou kostí až do kolena. Ale i tak je to pěkné, trochu se tam i bubá, nějaká ta krev zaprýští, kostí se tam taky pár přesekne a i když to rozuzlení je malinko (víc!) ohrané, těžko najdu něco, co tomu vytknout před závorku. Kromě té neoriginality. V těch botách ráda šlapu, zvlášt’ po lásce nás dvou, ty boty vždycky jdou a všechno hezké pošlapou. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Aj keď mám pre ázijské duchariny celkom slabosť, toto bol neuveriteľne nudný film. Zbytočne dlhé, žiadna poriadna ľakačka, príbeh totálne banálny bez akéhokoľvek prekvapenia, postavy otravné až neznesiteľné ( toho malého šikmookého spratka som mal akurát chuť poriadne nakopať.). A o akej že premakanej vizuálnej stránke tu ľudia píšete tak to mi je záhadou. Horko tažko jedna hviezda. ()

BrianStorker odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli-že horrory asijské provenience mají spád, tajemno a spoustu lekavých scén, tak v tomto snímku se nevyskytuje nic z uvedeného. Dlouhosáhlá nuda, tupé dialogy, žádné překvapení ani napětí se zde nekoná. Místy mi to připadalo, jako nějaký studentský, amatérsky natočený, absolventský film, kvůli kterému jeho tvůrce nebyl připuštěn ke státnicím. Tohle už nikdy! ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Překvapující myšlenka botohororu je zde a není to vůbec špatný počin.Sice chybových a nudných partů je více,ale průměr tenhle filmík splnil. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nudil jsem se jako to prase hihihi. Občas se tam sice podařená scéna vyskytla, asi tak tři krát a to je dle mého vkusu na tak dlouhý film málo, Jinak se tam převážně kecá, nebo baletí. Prostě nezábavná blbina nooooo. 2014092210037/10348 ()

linger 

všechny recenze uživatele

Moj chod myslienok: Zaujimave. Slubny rozbeh. Tie topanky vobec nie su cervene. Ani baletne. Zacina to pripominat Dark water. Ta mala je otravna. Vlastne aj jej mater. A to riadne. Este to pozeram len pol hodinu? No ta pani sa snad zruti a praskne. Uz by stacilo toho over the top "herectva"... Uz by si po nich mohol prist ten pomstychtivy demon... Uz by ich mohlo zrazit metro... Hmpf ten koniec. Titulky, konecne! Reziser to nevychytal. Snad aj mix ohranych klise sa da natocit pozeratelne, ale toto nebol ten pripad... PS. V Juznej Korei sa poklada nanesenie ruzu za full makeup? A je dovodom na odsudzujuce pohlady? ()

Reklama

Reklama