Reklama

Reklama

Kouzlo Afriky

(seriál)

Obsahy(1)

Po afrických rezervacích nás provede autor známých večerníčků o vlcích, vydře a medvědech Václav Chaloupek. Do Afriky se nevydal poprvé. Už v roce 1993 uvedla ČST jeho třídílný dokument o Jihoafrické republice.

Seznam jednotlivých epizod:  1. Cesta do solných pánví
2. Na okraji Okavanga
3. Močály v poušti
4. Řeka Chobe
5. Viktoriiny vodopády
6. Zapomenutý kraj
7. Lidé z buše
8. Kdo jsou to Himbové
9. Etoša v dešti
10. Za lachtany na Cape Cross
11. Od oceánu k moři písku
12. Když rozkvete písek
13. Na okraji Kalahari
14. Na návštěvě v Pretorii
15. Divočina za městem
16. Spoutaná divočina
17. V zemi Zuluů
18. Dračí hory
19. Cestou velryb
20. Pod Stolovou horou (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Afrika je super, ale pre mňa výlučne len cez televíziu a internet, nikdy sa ju nechystám navštíviť, vystačím si z prenesenými obrázkami. A tiež by bolo dobré, keby sa Afrika nesťahovala sem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jednotlive dily jsou k videni v archivu Ceske televize. V Africe kazdy rok pribyva 80 milionu lidi a vymirajici Evropa je nestaci vsechny pojmout, takze v Africe jsou ohrozene i narodni parky (pytlaci,tlak obyvatel na pudu).Tema Viktoriiny vodopady je uz provarene, stejne tak Okavango. V dilu Reka Kobe jsou predatori a jejich potrava multikulturne nahnani do maleho vybehu narodniho parku, aby krome kosti nic neprislo nazmar.Nicmene libi se mi vtipny styl serialu a nadsazka. Za 17let se Afrika zmenila. Jezdi zde na autech ozbrojene skupiny a netusite,jestli jsou vladni, nebo povstalecke. A vubec ,pokud vas zde neokradou si privezete darek v podobne malarie. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Poučné a vypravěčsky zvládnuté putování, ovšem za cenu mnoha umělých analogií mezi živočišnými druhy a lidmi a častou snahou o třeskutou zábavnost za každou cenu. Tento formát se sice stává standardem, ale sdělení zásadním způsobem deformuje a degraduje. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný dokumentární seriál o Africe od autora večerníčků Méďové a Vydrýsek.Jen bych vyměnil Petra Nárožného v roli vypravěče.Neseděl mi tam.Stále jsem slyšel Macha a Šebestovou. ()

Reklama

Reklama