Reklama

Reklama

Kouzlo Afriky

(seriál)

Obsahy(1)

Po afrických rezervacích nás provede autor známých večerníčků o vlcích, vydře a medvědech Václav Chaloupek. Do Afriky se nevydal poprvé. Už v roce 1993 uvedla ČST jeho třídílný dokument o Jihoafrické republice.

Seznam jednotlivých epizod:  1. Cesta do solných pánví
2. Na okraji Okavanga
3. Močály v poušti
4. Řeka Chobe
5. Viktoriiny vodopády
6. Zapomenutý kraj
7. Lidé z buše
8. Kdo jsou to Himbové
9. Etoša v dešti
10. Za lachtany na Cape Cross
11. Od oceánu k moři písku
12. Když rozkvete písek
13. Na okraji Kalahari
14. Na návštěvě v Pretorii
15. Divočina za městem
16. Spoutaná divočina
17. V zemi Zuluů
18. Dračí hory
19. Cestou velryb
20. Pod Stolovou horou (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Poučné a vypravěčsky zvládnuté putování, ovšem za cenu mnoha umělých analogií mezi živočišnými druhy a lidmi a častou snahou o třeskutou zábavnost za každou cenu. Tento formát se sice stává standardem, ale sdělení zásadním způsobem deformuje a degraduje. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jednotlive dily jsou k videni v archivu Ceske televize. V Africe kazdy rok pribyva 80 milionu lidi a vymirajici Evropa je nestaci vsechny pojmout, takze v Africe jsou ohrozene i narodni parky (pytlaci,tlak obyvatel na pudu).Tema Viktoriiny vodopady je uz provarene, stejne tak Okavango. V dilu Reka Kobe jsou predatori a jejich potrava multikulturne nahnani do maleho vybehu narodniho parku, aby krome kosti nic neprislo nazmar.Nicmene libi se mi vtipny styl serialu a nadsazka. Za 17let se Afrika zmenila. Jezdi zde na autech ozbrojene skupiny a netusite,jestli jsou vladni, nebo povstalecke. A vubec ,pokud vas zde neokradou si privezete darek v podobne malarie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Afrika je super, ale pre mňa výlučne len cez televíziu a internet, nikdy sa ju nechystám navštíviť, vystačím si z prenesenými obrázkami. A tiež by bolo dobré, keby sa Afrika nesťahovala sem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama