Reklama

Reklama

Namgeuk ilgi

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Korejská polární výprava se nachází uprostřed ledových plání Antarktidy, je zima a cíl v nedohlednu. Šestici mužů čeká dlouhá cesta a zanedlouho se nepřízeň přírody ukazuje být vedlejší..protože přicházejí děsivější události než chlad. (jorgus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tradiční jihokorejská kvalita. Film vyniká pečlivě budovaným napětím a v některých momentech až monstrózní atmosférou strachu a paranoii, herecké výkony (Kang-ho Song jako vždy přímo skvělý...) jsou také na vysoké úrovni, jen škoda "drive" ztrácející druhé poloviny a dějové rozbředlosti. Antarktida snad nikdy nebyla děsivější a nebudila větší respekt. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Sněhobílá prázdnota. Kdo by z toho nezešílel? Chvílemi film zajímavým způsobem mate, divák tak netuší, jak se bude příběh vyvíjet dál. Ke konci mě ale film mátl poněkud nepříjemným způsobem. Myslel jsem, že už vidím také nějakou haluz. Začal jsem tápat, kdo vyšel ven, kdo zůstal vevnitř, která chajdaloupka je která apod. Naštěstí se vše objasnilo a já můžu jen konstatovat, že Antarktický deník je docela příjemná "haluzoidní" a atmosferická podívaná. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nedochází souvislosti mezi těma hororovejma náznakama a jinak ne tak špatnym filmem o sněhu, samotě a stavu mysli. U mě by tenhle jihokorejak zabodoval víc, kdyby se soustředil akorát na realitu a v podstatě rozebíral lidskou psychiku těch lidí tam. Takhle mám hodně smíšený a zmatený pocity a vůbec mi ten film jako celek nesedí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje mierne náznaky “spoilerov” - treba sa s tým zmieriť. Napriek tomu, že snímok pôsobí extrémne mrazivo, ja som očakával ako si viac. Najmä vďaka prvej polovici sa rysoval dostatočne mystický príbeh, ktorý spočiatku budil dojem, že ponúkne viac, ako len nalomenú psychiku či davovú psychózu. “Antarctic Journal” je veľmi vydarenou, psychologickou sondou do stavov úzkosti z vyčerpania, no určite nie hororom v pravom slova zmysle. Keby tu “nesvieti” toto nezmyselné zaradenie, aj očakávania diváka by boli odlišné, a teda rapídne triezvejšie. Treba to škrtnúť, je to “hoax” :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První půlka hodně dobrá. Tajemná zlá síla obklopuje šestici mužů uprostřed nekonečných plání Antarktidy a zbavuje jich rozumu a holých životů. Tahle část, díky silnému hororovému prvku, hodně brnká na divákovy nervy, ten absolutně netuší, s čím tu vlastně má dočinění. Jenže postupně se tenhle mysteriózní náboj vytrácí a zaklesává do psychologického survival dramatu, co je místy až zbytečně natáhnutý a disponuje už jen pár povedenými momenty (halucinace, souboj muže proti muži). Příběhově tedy nic moc a závěr může dokonce nasrat. Naštěstí je Antarktický deník natočen opravdu pěkně, postavy uvěřitelné a ústřední hudební motiv dokonce perfektní. Jen nečekejte nějaký hororový zážitek. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Profesionální horolezec Park Young-seok přispěl filmu svými zkušenostmi. Herci Song Kang-ho, Yoo Ji-tae a Park Hee-soon u něj absolvovali  trénink. Park se společně s dvěma dalšími muži v říjnu 2011 pokusil o prostoupení nové cesty k vrcholu Annapurny. Všichni tři však zmizeli beze stop a jejich těla nebyla nalezena. (Jigvell)

Reklama

Reklama