Reklama

Reklama

Namgeuk ilgi

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Korejská polární výprava se nachází uprostřed ledových plání Antarktidy, je zima a cíl v nedohlednu. Šestici mužů čeká dlouhá cesta a zanedlouho se nepřízeň přírody ukazuje být vedlejší..protože přicházejí děsivější události než chlad. (jorgus)

Recenze (50)

tombac 

všechny recenze uživatele

"To tohle místo... Antarktida z něho udělala šílence." Šest chlapů s polárnickým vybavením, nedozírná ledová pláň a vysilující pouť na jakýsi nedosažitelný Pól. Antarctic Journal budiž příklad jak z mála vytřískat hodně muziky. Stačí trocha tajemna, vyšilování, depresívní prostředí, úderný ústřední hudební motiv a máme tu atmosféru hustoty místy se blížící kultovní The Thing. Ještě to šlo vylepšit a propracovat, ale i tak je tohle malé mysteriózní dobrodružství v mnoha aspektech (práce s kamerou, hudba, zvuky, herecké výkony) hodně povedená záležitost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Začátek nadějný a zajímavý (mysteriózní / hororové výpravy do divočiny můžu v jakékoli podobě), ale postupem času se to tak neuvěřitelně rozplizlo, že jsem o film ztratil jakýkoli zájem. Postavy mi vzájemně splývaly. Chaos. Oceňuju mrazivou atmosféru, hudbu a pěkný vizuál. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dejovo síce riedkejšie a tým pádom miestami trocha naťahované mysteriózne dobrodružstvo za polárnym kruhom. Mimo ďalších formálnych zložiek, najsilnejšiu devízu snímky tvorí výborná práca so zvukom -> hlavne s úrovňou hlasitosti ako i intonáciou dialógov, ktoré skvelo dokresľujú temnú, takmer únavno-snovú atmosféru tajomna. Samotné zvukové vibrácie okolia sa tak stávajú popri slušných hereckých výkonoch ďalším aktérom deja. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮŽEME VŮBEC VĚŘIT TOMU, CO SAMI VIDÍME?“..... /// Tak nám ti kluci šikmooký vlezli už i na Antarktidu. Výborně připravení na cíl v nedohlednu – tedy místo, kde ještě nikdo nikdy nebyl (cože? Ani profesor Mac Donald s poručíkem Beranem?) a vybaveni tou nejmodernější technikou (se neposer, GPS a Skype má dneska každej...). Nekonečnej koloběh: chůze – jídlo – spánek přeruší nález deníku (že antarktickýho není třeba dodávat...). A pak se začnou dít ty podivnosti. Zkurvený počasí, spojení v prdeli a jako každá správná výprava i oni přinášej oběti. Nejlepší ale je (pro mě samozřejmě), že NĚCO tajemnýho smrdí ve vzduchu. Jenže... prďácky prasklý hodinky na mě nezabíraj. Čekám, jestli třeba charaktery nedostanou víc prostoru.....a zatím jen to tichý ,,ZACHRAŇ NÁS“. Chlapcům místo kochání se sněhem a mrazem postupně hrabe, a čekám, že teda aspoň začnou přitvrzovat v atmošce, když filozofický monology plný strachu nepomáhaj tempu (a zavíraj mi víka). VZMUŽTE SE! (kurva dělám co můžu, ale ani sirky nepomáhaj). Takový hóóódně hloubavý.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jdu na polární výpravu s chlápkem, co má starou karabinu (ty vole a je to Korejec? Tak to jsi v píči!). 2.) Jsem hledač podivnejch míst (nebo podivnej hledač míst?). 3.) Noťas na mě v noci volá: ,,zachraň mě“!. 4.) Thx za titule ,,Vojta Pitra“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První půlka hodně dobrá. Tajemná zlá síla obklopuje šestici mužů uprostřed nekonečných plání Antarktidy a zbavuje jich rozumu a holých životů. Tahle část, díky silnému hororovému prvku, hodně brnká na divákovy nervy, ten absolutně netuší, s čím tu vlastně má dočinění. Jenže postupně se tenhle mysteriózní náboj vytrácí a zaklesává do psychologického survival dramatu, co je místy až zbytečně natáhnutý a disponuje už jen pár povedenými momenty (halucinace, souboj muže proti muži). Příběhově tedy nic moc a závěr může dokonce nasrat. Naštěstí je Antarktický deník natočen opravdu pěkně, postavy uvěřitelné a ústřední hudební motiv dokonce perfektní. Jen nečekejte nějaký hororový zážitek. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózne ladený dobrodružný film. Má veľmi dobrý príbeh o skupine šiestich polárnikov, ktorí sa rozhodnú dosiahnuť bod nedosiahnuteľnosti, čo sa ešte nikomu nepodarilo a musia to stihnúť do tmy, ktorá príde o dva mesiace. Ale časom si začnú uvedomovať, že niečo nie je v poriadku a neustála zima v kombinácii s osobnými problémami jedného z nich si musia vybrať svoju dať. Spracovanie na mňa ale pôsobí dosť rozporuplne, nie je zlé, ale o spokojnosti tu určite hovoriť nemôžem. Dej je miestami dosť zaujímavý, slušne graduje a obsahuje niekoľko výborných momentov, ale sklame to, že to nie je nakoniec také, ako to spočiatku vyzerá. Prvá tretina filmu je rozhodne najlepšia, neustále cítiť, že v okolí je niečo zvláštne a je tu aj viacero maličkostí, ktoré to jednoznačne dokazujú, ale film si nanešťastie miesto hororového ladenia vyberie skôr psychologický štýl a aj keď ani toto kritizovať nemôžem, dej zostane aspoň čiastočne zaujímavý stále, ale nakoniec sa nemôžem zbaviť pocitu, že toto nebolo práve to, čo by som chcel a na čo to minimálne celú prvú tretinu vyzeralo. Čo musím určite pochváliť je atmosféra, ktorá je miestami mimoriadne pôsobivá a väčšina hororov by mohla len závidieť, rovnako aj prostredie neustáleho svetla a zimy je tu vykreslené perfektne, takže postavám som po celý čas veril, že sú skutočne na Antarktíde a že im nie je čo závidieť. Herecké obsadenie je výborné, v celom filme vidno len sedem ľudí a medzi nimi v popredí moji obľúbenci Song Kang-ho a Yoo Ji-tae, takže tu si nemôžem sťažovať a zvyšné postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú perfektné, spomínaná skvelá atmosféra, pôsobivý vizuál, toto už lepšie byť ani nemohlo. A nesmiem zabudnúť ani na mimoriadne úderný hudobný motív, ktorý teda dokáže zapôsobiť. Tento film sa mi ťažko hodnotí, perfektný audiovizuál, výborní herci a v priebehu sledovania aj veľmi dobrý príbeh, ale po skončení filmu mi už zostávajú len tie prvé dve zložky, tento príbeh v priebehu sledovania dokáže zaujať, ale na konci sa nemôžem zbaviť pocitu nespokojnosti, že som videl niečo iné, ako som chcel. A preto len takéto slabé hodnotenie. Ale za pozornosť tento film nepochybne stojí. 68% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Měl jsem hroznou chuť na něco jako byla kniha Terror od Simmonse, a na radu z diskuse jsem sáhl po tomto filmu. Zejména začátek vypadal úplně skvěle a lebedil jsem si, ale... pak se nějak vnější atmosféra, respektive příběh stočil na vnitřní svět hrdinů. A jejich mysl byla bohužel tak nějak korejská... což nemíním jako dehonestování, ale prostě se mi s nimi hůře ztotožňovalo. Navíc škoda jen velmi mělce využitého mysteriózna a místo něj rozmazávaných selhání osobností... Takže víceméně spokojený, ale nikoli unešený... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Naozaj vydarená žánrovka. Úzka skupina ľudí ktorej súdržnosť začínajú nahlodávať pochybnosti čím ďalej tým viac, zhusťujúca sa atmosféra, chlad a temnota nekonečného ľadu. Po celú dobu je cítiť prítomnosť niečoho "tam vonku", niečoho čo skupinu celú dobu akoby pozoruje. (9/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje mierne náznaky “spoilerov” - treba sa s tým zmieriť. Napriek tomu, že snímok pôsobí extrémne mrazivo, ja som očakával ako si viac. Najmä vďaka prvej polovici sa rysoval dostatočne mystický príbeh, ktorý spočiatku budil dojem, že ponúkne viac, ako len nalomenú psychiku či davovú psychózu. “Antarctic Journal” je veľmi vydarenou, psychologickou sondou do stavov úzkosti z vyčerpania, no určite nie hororom v pravom slova zmysle. Keby tu “nesvieti” toto nezmyselné zaradenie, aj očakávania diváka by boli odlišné, a teda rapídne triezvejšie. Treba to škrtnúť, je to “hoax” :) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Poutavá a vcelku neokoukaná polární výprava. Hezká práce s hororovými vsuvkami, které útočí dosti zákeřným způsobem spíše na diváka, než na titulní postavy. Momentka s "okem" v ledové propasti je geniální. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po delší době asijský film, který mě moc nezaujal. Je takový příliš chaotický. Jako by se scénárista nemohl rozhodnout, jestli to bude sci-fi thiller jako Věc, psycho-drama o muži pronásledovaníém vzpomínkami, dobrodružný flm o hrdinské výpravě.. Do toho flashbacky, sny, představy atd, které dohromady moc smyslu nedávají. A tuto zmatenost následně nejspíš chytili i herci a režisér. Co za to stojí, je působivá krajina, kamera, několik stísněných okamžiků a hudební main theme od Kenji Kawaie. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jeden z nejpovedenějších filmů co znám. Atmosféru tísně a strachu podává mnohem účiněji než 50 hororů, a to mnohem jednodušeji, že nechává na každém z nás ať si vybere, čeho se vlastně bojíme. Ale to už záleží na tom, jakou má kdo fantazii. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Skvely, zvlastni atmosferou prostoupeny psychologicky thriller s hvezdnym obsazenim Ji-tae Yua a Kang-ho Songa. Mozna film pripomene the Thing (mozna urcite), diky zasazeni pribehu na Antarktidu, ale zapletkou a celkovym vyznenim se velmi lisi. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Sněhobílá prázdnota. Kdo by z toho nezešílel? Chvílemi film zajímavým způsobem mate, divák tak netuší, jak se bude příběh vyvíjet dál. Ke konci mě ale film mátl poněkud nepříjemným způsobem. Myslel jsem, že už vidím také nějakou haluz. Začal jsem tápat, kdo vyšel ven, kdo zůstal vevnitř, která chajdaloupka je která apod. Naštěstí se vše objasnilo a já můžu jen konstatovat, že Antarktický deník je docela příjemná "haluzoidní" a atmosferická podívaná. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tradiční jihokorejská kvalita. Film vyniká pečlivě budovaným napětím a v některých momentech až monstrózní atmosférou strachu a paranoii, herecké výkony (Kang-ho Song jako vždy přímo skvělý...) jsou také na vysoké úrovni, jen škoda "drive" ztrácející druhé poloviny a dějové rozbředlosti. Antarktida snad nikdy nebyla děsivější a nebudila větší respekt. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velké korejské zklamání. Přitom prostředí pro atmosférické hrátky přímo vynikající, liduprázdná a tajuplná Antarktida, lepšího místa na Zemi není. Bohužel místo tajemna se v Antarktickém deníku povozíme na poklidných vlnách podivna a jen velmi zřídka zčeří hladinu závan silnějšího větru. Adrenalinová injekce aplikovaná první skvělou scénou postupně vyprchá a těch několik dalších střípků, zejména na opuštěné polární stanici, nijak výrazně nepodráždí nervová zakončení. Konec pak film posílá přímo do kategorie WTF. Nudná a jen těsná dvojka. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Překombinované. Místy nepřehledné. Místy natahované. Nelogické (?). Některé věci zůstaly (asi ?) nevysvětleny (záznam na videokameře, například ?). Mám pocit, že film měl ohromný potenciál (sněhové pláně Antarktidy, skupina mužů, deník s nesrozumitelným záznamem číhající hrůzy), ale zdaleka ho nevyužil. Jako kdyby tvůrci měli za cíl stejný efekt, jako Carpenter ve Věci, ale chtěli tak dosáhnout méně konkrétními (tzn. psychologickými) postupy (a triky) a ne zcela to vyšlo. Čekal jsem, že se budu lekat, ale nakonec jsem se nelekal, přestože jsem se bál. Autoři se podřídili atmosféře a strachu, aniž by zvážili logiku věcí. Rozumíte tomu? ■ P.S. Jsem upřímně rád, že jsem se na toto nedíval některou z nocí, kdy jsem byl doma sám. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekal, že se něco stane, až byl konec filmu a všechno se už stalo...Zvláštní film, dávám silnější 3*. ()

Reklama

Reklama