Reklama

Reklama

Hitler a holocaust

(seriál)
  • Česko Hitlerův holocaust (více)
Německo, 2000, 5 h 6 min (Minutáž: 50–52 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

"Tento film představuje odkaz milionů obětí," řekl o dokumentárním cyklu Holocaust známý lovec nacistů Simon Wiesenthal. Byl natočen v německé televizi ZDF pod vedením Guida Knoppa, který je podepsán i pod dalšími dokumentárními seriály - jako byli "Hitlerovi generálové", "Hitlerovy děti" a "Hitlerovi pomocníci". Holocaust - nacistická genocida Židů - patří k největším zločinům lidských dějin. Jen těžko jej lze popsat pouhými slovy, ale dochovalo se překvapivé množství filmového a fotografického svědectví, o nějž se autoři cyklu mohli opřít. Díky tomu vznikl tento dokument, který je svědectvím, vzpomínkou i varováním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka množstvu autentickým záberov, miestami pomerne ťažko stráviteľný dokument, ktorý vyobrazuje dobu, kedy ľudský život nemal žiadnu hodnotu. Toto je skutočný HORROR. P.s.: Dokument sa nesie pod zlým (hlavným) titulom. Volá sa doslova “Hitlerov holokaust”, nie “Hitler (A) holokaust”, nechápem načo ho doplnili o tento nezmysel, na základe čoho môže mať divák (laik) dojem, že sa bude zaoberať osobou Adolfa Hitlera a jeho prepojením s holokaustom. Tento snímok je vyslovene len a len o holokauste. Mimochodom, Hitler o holokauste a konečnom riešení židovskej otázky - NIKDY na verejnosti nehovoril. Doposiaľ nie je žiadny záznam, zvukový či iný, ktorý by ho s onými ohavnými činmi prepájal bez ohľadu nato, že sú si všetci vedomí, že to bola v prvom rade realizácia jeho chorých myšlienok. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

1 díl - Hon Na Lidi, 2 díl - Rozhodnutí, 3 díl - Hitler a holocaust, 4 díl - Tovarna Na Smrt, 5 díl Odboj, 6 díl - Osvobození ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

série má 6 dílů: 1.) Hon na lidi , 2.) Rozhodnutí, 3.) Ghetto, 4.) Továrna na smrt, 5.) Odboj, 6.) Osvobození ()

Aky 

všechny recenze uživatele

U podobných dokumentů, jaké natočil Quido Knopp, mne vždycky napadá, že kdyby se je podařilo nějakou fintou předvést dnešním neonacistům, že by přece museli pohlédnout na svět jinak, než jsou zvyklí. Vím, že to tak není, ale přesto mi připadá důležité, že se točí a navíc v této mistrovské kvalitě. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Démonický dokument, který bez příkras zobrazuje nejodpornější zločiny 20. století, tak jak se skutečně staly. Autentické a deprimující díky dobovým záběrům a očitým svědkům. Tajuplná hudba umocňuje poutavost a zejména záběry na koncentrační tábory za doprovodu této chladné huby vyvolávají nejen agresi, odpor či smutek, ale i další otázky týkající se samotné lidskosti. Na téma holocaust jsem neviděl moc dokumentů, ovšem toto zpracování je ukázkové. Za sebe však mohu říct: Už nikdy! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V Obsahu jsou zmíněny i jiné dokumentární seriály Guida Knoppa. Všechny vysílala ČT2 a mají vzácně vyrovnanou kvalitu, nutno dodat že velmi vysokou. Měli by je povinně zhlédnout všichni z řad nenonacistů a antisemitů, kterých se u nás rojí poslední dobou jako much. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Asi najkomplexnejší dokument týkajúci sa holocaustu a tragickému osudu Židov počas 12-ročnej Hitlerovej vlády. Výpovede tých, ktorí prežili, ale aj tých, ktorý sami pracovali v koncentračných táboroch, ďalej svedectvá a hlavne filmová dokumentácia, to všetko je strašnou výpoveďou, akého zla je človek schopný nie len vtedy, ak koná pod príkazom, ale najmä vtedy, ak má neobmedzenú moc. Ako jedná z obetí povedala: "Mysleli si, že sú bohmi..." Po vzhliadnutí je až nepochopiteľné, že dnes ešte niekto dané udalosti popiera. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Od Guido Knoppa jsem si pro doplnění informací koupil ještě knihu "Holokaust", která je z určité části paralelní s dokumentem, nicméně některé informace je přesnější a stravitelnější získat z tištěného textu, jiné zase z obrazového materiálu. Řekl bych, že tento dokument, doplněný o knihu, lze bez obalu charakterizovat jako "komprimovanou hrůzu". Hitlerova fanatická představa o zákeřnosti židobolševismu, propracovaná propaganda, ochotní přisluhovači, pedantičtí organizátoři, krutí vykonavatelé, výkonný systém, liknavost a těžkopádnost spojenců, umíchala miliónům lidí doslova smrtící koktejl. Myslím, že je nutné otevřít novodobým nacistům oči. A pokud tito novodobí tmáři jsou již prohnilí, je nutné preventivně působit na novou generaci a ukázat ji, kde je skutečné zlo a kdo je jeho nositelem. Jedině tak je možné toto zlo dostat na okraj společnosti a postupně jej vymýtit. Tento vypovídající dokument k tomu může významně přispět. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o holocaustu, velmi cenné zpovědi jak bývalých nacistických vojáků, tak židů, kteří přežili osvětim. Za dvacet let tu nebude nikdo takový, kdo by mohl podat svědectví, tak at točí více takovýchto dokumentů, pak už bude pozdě. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tady nemá cenu moc co vymýšlet, protože jestli vás zajímá téma druhé světové války a zvláště pak holocaust jako takový, lepší dokument snad ani nenajdete. Prakticky vše je detailně popisováno lidmi, které tyto okamžiky prožíli na vlastní kůži a ať už to jsou výpovědi vězňů, židů či německých vojáků, každý jejich příběh vás dojme a donutí zamyslet. Pro mě proto jednoznačně maximalní 5ti hvězdičkové hodnocení a vysoke doporučení k tomu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Mapování událostí 2 svět. války ,ale také pozadí okolo Hitlera a jeho pomocniků. Dobové záběry + výpovědi jsou fascinující, když si uvědomíte, že ti lidé to přežili. Povinné promítání na ZŠ, aby pak ty hovádka věděli o čem to je a jaké je to být zas*aným žiďákem (většina z nich totiž ani neví, proč tuto nadávku používají a svastika je pro ně hezké logo ) ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Zdrvujúce, dojímavé, kruté, pravdivé. Seriál, ktorý prinúti zamyslieť sa nad svojou existenciou a malichernosťami života nami považovanými za podstatné. Seriál vás dostane na samotné dno ľudskej existencie a vrchol ľudksej krutosti a beštiality. Hrdinovia tohto seriálu sú obyčajní ľudia, ktorí sa ničím neprevinili, no predsa odišli zo sveta akoby tomu bolo inak. Seriál, ktorý dojme k slzám aj toho najotrlejšieho diváka. Nádherná hudba v pozadí umocní "zážitok", hoci tento výraz používam nerád na tomto mieste. Oplatí sa vidieť, seriál zmajstrovaný precízne. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tyto seriály jsou velmi důležité pro dnešní i budoucí. Není to jenom o hrozbě neonacismu, ale obecně je to připomenutí válečných hrůz, kde neplatí žádná pravidla a žádné zákony, jenom zákon silnějšího. Bohužel je tomu i dnes, víc než 60 let po nejstrašnějším konfliktů všech dob. Stačí se podívat, co se dělo v Korei, Vietnamu, na Blízkém Východě, v Afganistánu, v Bývalé Jugoslávii, nemluvě o krvavých konfliktech v Africe. Lidstvo je nepoučitelné. Pár nejzámožnějších jedinců a skupin ve jménu rozšíření majetku udělají cokoli. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se chtěli dozvědět vše o holocaustu a podílu Hitlera na něm, pusťte si tento dokument. A i přesto, že od války toho bylo na toto téma natočeno strašně moc, až samotní Němci paradoxně ukázali, že dané téma umí zpracovat zcela nejlépe. Vynecháno není nic a naopak řada nových nebo málo známých okolností je vyvedena na světlo světa. ()

Reklama

Reklama