Reklama

Reklama

Hitler a holocaust

(seriál)
  • Česko Hitlerův holocaust (více)
Německo, 2000, 5 h 6 min (Minutáž: 50–52 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

"Tento film představuje odkaz milionů obětí," řekl o dokumentárním cyklu Holocaust známý lovec nacistů Simon Wiesenthal. Byl natočen v německé televizi ZDF pod vedením Guida Knoppa, který je podepsán i pod dalšími dokumentárními seriály - jako byli "Hitlerovi generálové", "Hitlerovy děti" a "Hitlerovi pomocníci". Holocaust - nacistická genocida Židů - patří k největším zločinům lidských dějin. Jen těžko jej lze popsat pouhými slovy, ale dochovalo se překvapivé množství filmového a fotografického svědectví, o nějž se autoři cyklu mohli opřít. Díky tomu vznikl tento dokument, který je svědectvím, vzpomínkou i varováním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

xaver 

všechny recenze uživatele

Tyto seriály jsou velmi důležité pro dnešní i budoucí. Není to jenom o hrozbě neonacismu, ale obecně je to připomenutí válečných hrůz, kde neplatí žádná pravidla a žádné zákony, jenom zákon silnějšího. Bohužel je tomu i dnes, víc než 60 let po nejstrašnějším konfliktů všech dob. Stačí se podívat, co se dělo v Korei, Vietnamu, na Blízkém Východě, v Afganistánu, v Bývalé Jugoslávii, nemluvě o krvavých konfliktech v Africe. Lidstvo je nepoučitelné. Pár nejzámožnějších jedinců a skupin ve jménu rozšíření majetku udělají cokoli. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Zdrvujúce, dojímavé, kruté, pravdivé. Seriál, ktorý prinúti zamyslieť sa nad svojou existenciou a malichernosťami života nami považovanými za podstatné. Seriál vás dostane na samotné dno ľudskej existencie a vrchol ľudksej krutosti a beštiality. Hrdinovia tohto seriálu sú obyčajní ľudia, ktorí sa ničím neprevinili, no predsa odišli zo sveta akoby tomu bolo inak. Seriál, ktorý dojme k slzám aj toho najotrlejšieho diváka. Nádherná hudba v pozadí umocní "zážitok", hoci tento výraz používam nerád na tomto mieste. Oplatí sa vidieť, seriál zmajstrovaný precízne. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka množstvu autentickým záberov, miestami pomerne ťažko stráviteľný dokument, ktorý vyobrazuje dobu, kedy ľudský život nemal žiadnu hodnotu. Toto je skutočný HORROR. P.s.: Dokument sa nesie pod zlým (hlavným) titulom. Volá sa doslova “Hitlerov holokaust”, nie “Hitler (A) holokaust”, nechápem načo ho doplnili o tento nezmysel, na základe čoho môže mať divák (laik) dojem, že sa bude zaoberať osobou Adolfa Hitlera a jeho prepojením s holokaustom. Tento snímok je vyslovene len a len o holokauste. Mimochodom, Hitler o holokauste a konečnom riešení židovskej otázky - NIKDY na verejnosti nehovoril. Doposiaľ nie je žiadny záznam, zvukový či iný, ktorý by ho s onými ohavnými činmi prepájal bez ohľadu nato, že sú si všetci vedomí, že to bola v prvom rade realizácia jeho chorých myšlienok. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Asi najkomplexnejší dokument týkajúci sa holocaustu a tragickému osudu Židov počas 12-ročnej Hitlerovej vlády. Výpovede tých, ktorí prežili, ale aj tých, ktorý sami pracovali v koncentračných táboroch, ďalej svedectvá a hlavne filmová dokumentácia, to všetko je strašnou výpoveďou, akého zla je človek schopný nie len vtedy, ak koná pod príkazom, ale najmä vtedy, ak má neobmedzenú moc. Ako jedná z obetí povedala: "Mysleli si, že sú bohmi..." Po vzhliadnutí je až nepochopiteľné, že dnes ešte niekto dané udalosti popiera. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

V těchto dokumentech obvykle mluví oběti, nebo potomci obětí. Vždy je to nesmírně sugestivní a vždy jde o strhující příběhy. Tady se ke slovu dostávají ale i lidé z druhé strany. Ať už to jsou vojáci, kteří litují, že něčeho takového byli svědky, nebo se přímo zúčastňovali zvěrstev, je důležité tyto výpovědi z jejich úst slyšet. Výborně zpracovaný cyklus o kapitole lidských dějin, která nesmí být zapomenuta. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama