Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka, která místy skvělým způsobem shazuje plytký a prázdný svět byznysu s módou, a k tomu servíruje dokonale vyvážený jin a jang v podobě dokonalé Meryl Streep jako chladné, a přece zranitelné, bestie a Anne Hathaway v další roli sympatické chytré krásky (jako byly Mia či Elle), která má možnost prozřít a najít sama sebe. A pokud nepočítám jako vždy výborného Tucciho, pak právě díky těm dvěma byl nakonec film víc než jen další průměrnou variací na dané téma se šatníkem plným obnošených klišé. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomilá módní komedie, která do posledního puntíku plní svojí premisu. Krásní lidé, krásné šaty, krásný, ale totálně průhledný a v závěru otřepaně mentorský děj. Pokud jste předem připraveni na mix popíkových hitů, jemných vtípků a prázdné vaty, pak se rozhodně nezakuckáte a ty necelé dvě hodinky vám příjemně utečou. V opačném případě zřejmě začnete kroutit hlavou a opustíte sál ve chvíli, kdy vám dojde jak to celé skončí (po prvních dvaceti minutách to pochopí úplně všichni). Tak či onak ideální film na rande. :) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolventka práv Andrea Sachsová nastupuje na místo asistentky do redakce modního časopisu. Zpočátku jí vše připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí něco podaří, šéfová zůstává chladná. A pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka, ale potřebuje, aby jí byla kdykoliv k dispozici, a tak Andrea začíná zanedbávat své přátele. Zato se seznamuje s ikonami ze světa mody. Je sice fajn, že se ve filmu sešly hvězdy Meryl Streep a Anne Hathaway, a bez nich si to nedovedu představit, ale na to ostatní se jaksi pozapomnělo. Příběh je absolutně nedotažený, a ba co víc, pěkně nudný a intriky jsou mně tam tak protivné, že jsem nedokázal sympatitovat se žádnou z představitelek. Tohle byl povrchní film a nezanechal na mě žádný velký dojem. Mé hodnocení: 40% ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Průměrný film ozdobený atraktivním pohledem do zákulisí velké módy a brilantním výkonem Meryl Streep, která svou Mirandu Priestly obdařila mimikou, mluvou a gesty chladnějšími než absolutní nula. Přesto nelze tuto cynickou absolutistku nenávidět - Streepová v některých scénách (k závěru přibývají) na kratičkou chvilku rozbíjí ledovou masku a v jednom malém náznaku jemňučce naznačuje slabost a nejistotu - přesně takové, jaké Miranda k smrti nenávidí u všech ostatních. Anne Hathaway odvádí standradní výkon, představitelé vedlejších rolí (až na mile "přitepleného" Stanley Tucciho) pak výkony veskrze podrpůměrné... Divák se prostě těší na každou scénu s Meryl Streep a tuctový zbytek filmu se snaží nějak přetrpět. PS - práce v časopisecké redakci se v lecčems opravdu podobá očistci Runwaye (pozdrav do Týdne...) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

"Spousta holek by zabíjelo kvůli téhle práci!" To já bych taky zabíjel. Ale pravděpodobně své spolupracovníky, kdybych tu práci náhodou někdy dostal. Nevím, jestli má cenu vyprávět, že celý svět kolem módy mi byl v tomto filmu buď absolutně k smíchu (ale jsem přesvědčen, že ne ve vtipných scénách, ale ve scénách, které měly objasňovat a vysvětlovat, proč je móda tak důležitá), nebo mě z ní mrazilo. Ale opravdu to není tak, že bych nějak v normálním životě módou a módními návrháři opovrhoval, naopak - považuju je za takové lehce ztřeštěné umělce, kteří jdou mimo mě. Bohužel v tomto filmu jsou všichni ukazování jako absolutně nesympatičtí, sebestřední, sobečtí a hlavně úplně přiblblí. Veškerá snaha vysvětlit, proč je móda jejich životním stylem a proč je tak hrozně důležité se oblíkat do předraženýho šatstva tedy vychází vniveč, takže se prostě hlavní hrdinka ze dne na den (doslova) stane z ošklivě oblíkané (co má snad 65kg !) na modelku s vytříbeným vkusem. Což je samozřejmě předvídatelné jako zbytek filmu, kde můžeme vidět sympatického zhrzeného přítele, nesympatického boháče, co po ní jede a hlavně protivnou šéfovou Meryl Streepovou, která je sice skvěle otravná a přísná, ale nedá vám jediný důvod pochopit, proč je taková (i když snaha by tam byla). Celkově mám z toho filmu pocit, že nejenže mi absolutně nic nedal, ale na komedii mě vůbec nepobavil a na romantickou komedii nedojal. Zbytečný film. (Mimochodem jediná věc, co mě v tomhle filmu potěšila, je píseň od KT Tunstall v úvodu filmu :) (4/10) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Na prvním natáčecím dni Meryl Streep (Miranda Priestly) řekla Anne Hathaway (Andy): "Myslím, že jsi pro tuhle roli dokonalá. Jsem tak ráda, že spolu budeme pracovat." Pak se odmlčela a po chvíli dodala: "To je poslední hezká věc, kterou ode mě uslyšíš." (jezurka42)
  • Keď Andy (Anne Hathaway) spieva priateľovi "Happy Birthday" s tortičkou a sviečkou, sviečka mení svoju dĺžku. (martin1m2)
  • Inspirací k napsání příběhu byla Anna Wintour, šéfredaktorka amerického módního časopisu Vogue. Byla tak šílenou šéfovou, že její zaměstnankyně Lauren Weisberger po hádce zasedla k počítači a napsala knihu "Ďábel nosí Pradu". (Kaspi.vm)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama