Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku se jedná o novější Pretty Woman. Ale to pouze postavou akorátního a ochotného Stanleyho Tucciho. Jinak je to taková trošku šablonka. Nová práce, hodně povinností, ztráta přátel, ztráta partnera, nový partner, noví přátelé, .... Jak tohle jen dopadne? Uvědomí si Andy co je pro ni důležitější? Může vlastně Miranda žít jiný život než ten který vede? K čemu je tenhle modní průmysl vlastně dobrý? ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Drama o tom, kolik ze své osobnosti můžeme či musíme obětovat pro úspěch. Kongeniálně to vyjadřují verše z písně skupiny Druhá tráva: "Rád bych si byl jist, zda známe hranici,/ kdy jsme čistý list a kdy jsme viníci,/ když tobě chce se řvát a mlčíš docela,/ jsi trpělivá snad, anebo zbabělá?/ Když bozi seshora překračují práh,/ kdy končí pokora a kdy začíná strach,/ usmívej se, všímej si hostí,/ jsme za prahem, jsme za Pradou bolestivosti ..." // (Druhá tráva - Robert Křesťan-slovo Praha upraveno na Prada) Trailer: http://www.csfd.cz/film/215378-dabel-nosi-pradu-devil-wears-prada-the/videa/# ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to komedie nebo hořká realita někoho z nás? Ďábel nosí Pradu (kolik to stálo, Prado?:-)) není bůh ví jak vtipná komedie pro každého, ale pokud vám Yves St. Lauren říká něco víc než jen "zkouší parfémy na zvířatech", tak se pobavíte. Herci, móda, krásné ženy... Skryté narážky, ďábelská šéfová v podání Meryl Streep, rozkošná princezna Anne Hathaway (sakra, málokterá herečka vypadá s makeupem i bez něj dobře a to nemluvím o tom, jak jí padnou šaty...) a vždy skvělý Stanley Tucci. Brát Pradu jako komedii, tak určitě více klasického humoru, který nezestárne (za deset let se budou lidé ptát, jaký Potter?:)). Moderní svět neomlouvá ani nezná jiná slova než "žádný problém". Přesto bych raději, kdyby si autoři trochu víc pohráli s odporností tohoto světa a neudělali z toho další strastiplnou cestu americké princezny světem módu k očekávanému konci. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SOLD YOUR SOUL TO THE DEVIL WHEN YOU PUT ON YOUR FIRST PAIR OF JIMMY CHOOS." ------------------ Už pár dní sa neviem zbaviť myšlienky toho, aký by bol tento film absolútne dokonalý, keby sa skončil scénou v aute s Mirandou v Paríži. Štúdio/rejža sa rozhodli ísť vyšliapanou cestou, záverom, akým končí väčšina filmov. Pritom stačilo len strihnúť o pár minút viac a zakončiť ho bolo možné bez akejkoľvek zmeny v deji a tak autenticky, tak reálne, s tak výstižne nastaveným zrkadlom skutočnému svetu a mentality ľudí v ňom a zároveň tak silným artistickým spôsobom, že normálne až nechápem, prečo musel prísť ten zasraný utopický happy end, ktorý, povedzme si úprimne, by sa zrejme nestal. Čo sa ale stalo, bol strhujúci herecký koncert Meryl Streep, kde ostatní, počnúc famóznym Stanleym Tuccim, boli na míle ďaleko vzad. Je pravda, že filmov s takouto tematikou som veľa nevidel, bude však nepravda, keď poviem, že tento je asi najlepší z nich? --- "This 'stuff'? Oh, okay. I see. You think this has nothing to do with you. You go to your closet and you select out that lumpy blue sweater, for instance, because you're trying to tell the world that you take yourself too seriously to care about what you put on your back. But what you don't know is that that sweater is not just blue, it's not turquoise, it's not lapis, it's actually cerulean. You're also blithely unaware of the fact that in 2002, Oscar de la Renta did a collection of cerulean gowns. And then I think it was Yves Saint Laurent, who showed cerulean military jackets? And then cerulean quickly showed up in the collections of eight different designers. Then it filtered down through the department stores and then trickled on down into some tragic Casual Corner where you, no doubt, fished it out of some clearance bin. However, that blue represents millions of dollars and countless jobs and so it's sort of comical how you think that you've made a choice that exempts you from the fashion industry when, in fact, you're wearing the sweater that was selected for you by the people in this room. From a pile of 'stuff.'" --- (x / x) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Streepovou, druhá za Tucciho a třetí za konec, kterej ačkoliv nepřinesl nic originálního a nepředvídatelného, zapůsobil na mě. Jinak jde ale o zcela tuctovou pohádku o chudé inteligentní ošklivce ( je však absolutně krásná, pouze má obyčejné oblečení), která k úspěchu přišla, zapomněla však na ty nejbližší a nakonec v silně moralizujícím závěru zjistila, že peníze a kariéra nejsou všechno. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • V scéne, keď Andy (Anne Hathaway) večeria s otcom (David Marshall Grant) v reštaurácii, môžeme jasne vidieť, ako si otec dáva dole okuliare. Ihneď nato ho môžeme vidieť zozadu, ako sa pozeráme na Andy. Pozornému oku neujde, že si okuliare dáva dole opäť. (martin1m2)
  • Při setkání Andy (Anne Hathaway) s jejím otcem (David Marshall Grant) na večeři si otec stěžuje, že Andy v redakci zůstává do ranních hodin a pracuje přespříliš. Ve chvíli, kdy je Andy svěřena "kniha", musí na ni čekat do desíti hodin večer. Při čekání již ale nemá co dělat, pročítá magazíny a v redakci je mezi posledními. (Michalechal)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama