Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zase jednou ryzí 5P čili product placementová pohádka pro pipiny aneb >womanhattanská< pičovina o tom, že... %-/ . . . Ne, tentokrát si odpustím všechny prvoplánové jízlivosti, protože mám fakt upřímné pochopení pro ty miliardy módním průmyslem a šoubyznysem týraných zoufalek všehomíra a tohle je jen dokonale rutinní hollywoodský film. Profesionálně odvedené hw řemeslo, na které jsem se podíval s pošetilostí sobě vlastní vlastně omylem či snad ze sobotní nudy či ze >studijních důvodů< a dobře mi tak. Mám rád (moc) Meryl Streepovou a ona je zde skvělá, protože samozřejmě profesionálně odehraje cokoli, ale další ze všech sil hrající a šklebící se načančané pipiny jsou mi fuk a celý ten film je nakonec i přes >karakterní< hepyend jen hloupoučká a vpodstatě vlastně i přes všechnu ukecanost docela nudná materie, určená ke kasírování tržeb právě hlavně od těch zoufalek a celý >průmysl< se zase promyšleně točí... A to je vlastně celý. Víc se tím zabývat by byla větší ztráta času, než oněch nenosných únosných stočtyři minut. - - - P.S. Vlastně jednu jigizlivost si neodpustím - nevím teda, co nosí ďábel, ale vsadím svoje boty, že ty Její smrdí némlich tak a den bez sprchy nenapraví ani... (...ne, reklamu jim dělat zadarmo nebudu...;o) - - - P.P.S. Až dvd s filmem bude někde ve výprodeji za 49,00 kaček, asi si ho koupím a v dobrém rozmaru s vidinou dalšího promarněného sobotního večera si ho pustím znovu - tentokráte s původní zvukovou stopou s č. titulky. Nevěřím ale tomu, že by to něco zásadního změnilo na mém hodnocení a přístupu k téhle >howniúdské šoupissnicové< (a jé - další jígizlivost! ;o) ideologické diverzi! - - - P.P.P.S. A ještě jedna sudba igiče sudiče nakonec - nemůžu si pomoct, ale d.m.s.n. po Anne Hathaway ve věku M.S. i přes ty její kukadla očividně neštěkne ani pes... °-/ . . . Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 21.5.2011 mezi reklamami na nepríma tv Prima /bohužel s tradičně ukuňkaným českým dabingem/, hodnocení 12055., komentář zde odzívaný už během projekce jako čtyřistaosmdesátýprvní - 21.5.2011) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomilá módní komedie, která do posledního puntíku plní svojí premisu. Krásní lidé, krásné šaty, krásný, ale totálně průhledný a v závěru otřepaně mentorský děj. Pokud jste předem připraveni na mix popíkových hitů, jemných vtípků a prázdné vaty, pak se rozhodně nezakuckáte a ty necelé dvě hodinky vám příjemně utečou. V opačném případě zřejmě začnete kroutit hlavou a opustíte sál ve chvíli, kdy vám dojde jak to celé skončí (po prvních dvaceti minutách to pochopí úplně všichni). Tak či onak ideální film na rande. :) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a svěží komedie z módního průmyslu. Příběh je sice docela průhledný a celou dobu víte, jak to asi bude celé probíhat. Tato komedie ovšem závisí na skvostném obsazení. Meryl Streepová je totiž opravdu excelentní a jsou roli démonické šéfky si opravdu užila. Dobře jí sekunduje Anne Hathaway, která je patřičně roztomilá a Stanley Tucci, který si svou roli také velice užil. Film si až do konce drží vysokou úroveň a těch 100 minut vám uteče jako voda. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasická módna romantická komédia nasledujúca vopred nevyhnutný scenár. Pričom jedna hviezdička je darovaná za dobré herecké výkony Meryl Streep a Stanley Tucciho, aj za Emily Blunt a jej egomaniakálnu asistentku. Bez nich by sa to celé zosypalo ako domček z karát a skončilo vo videopožičovniach niekde na regále pre tínedžerky. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za rozšíření seznamu pekelných zaměstnání o "asistentka ředitelky módního časopisu" - dostat tuto práci, tak bezesporu zabíjím a začnu svou šéfovou. Jinak vesměs nuda obdařená navíc úžasně rozplizlým happyendem. A popravdě, není mi jasné, co to vlastně mělo být, na satiru je to příliš bezzubé, na komedii málo komediální, na drama dost nedramatické a pod pojmem romantický si věru nepředstavuji, že si někdo občas zašuká. Mám dojem, že režisér možná chtěl původně stvořit něco, co by obsahovalo ironický náhled na módní průmysl, ale pak se zalekl vlastní odvahy a namísto toho raději vyplivl dutý plastový dortík. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Noviny, které zaměstnají Andy (Anne Hathaway), jsou New York Mirror, což byly skutečné noviny, které přestaly vycházet už v roce 1898. (jezurka42)
  • Počas scény Emilinej (Emily Blunt) autonehody jej kabelka preskočí z pravej ruky (pred nehodou) do ruky ľavej (po nehode). (martin1m2)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama