Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z nejzajímavějších inscenací nedávných let měla premiéru v roce 2002. Ladislav Smoček tehdy upravil a domyslel groteskní komedii italského dramatika Luigiho Chiarelliho Maska a tvář. Hru s dráždivým tématem milostných trojúhelníků, pravdy a zdání, stejně jako života a smrti, naplnily pod jeho vedením strhujícím divadelním životem herecké osobnosti Činoherního klubu. V hlavních rolích uvidíte Ondřeje Vetchého, Ivanu Chýlkovou a Petra Nárožného. Luigi Chiarelli (1880–1947), italský dramatik, divadelní podnikatel, kritik i dlouholetý předseda italského syndikátu dramatiků, se na našich jevištích objevuje jenom velmi zřídka. A pokud, pak svou nejslavnější hrou Maska a tvář z roku 1916. Poprvé se u nás hrála v roce 1922 v Divadle na Vinohradech. Po druhé světové válce však už jen třikrát. V Disku, v Divadle Petra Bezruče v Ostravě a v Západočeském divadle v Chebu. Inscenace Ladislava Smočka je v pořadí čtvrtou. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Faye 

všechny recenze uživatele

..„Manžel, který odpustí své ženě nevěru je směšná figura a není nic horšího než být lidem pro smích“.Co je nejhorší na nevěře? Asi uražená pýcha.. ..„Každý muž, pokud je dost chytrý, by jaksi s touhle nepříjemnou eventualitou měl počítat už před svatbou. Ušetřil by si tak nějaké to pozdější zklamání“. Možná, kdyby člověk měl tu absolutní jistotu, že se„ Nikdy! Nikdo! Nic! Nedozví!“?!? Jenže, cílem společenských večírků je především prezentace dokonalých partnerských vztahů. Perfektní! Činoherní klub je stále sázka na jistotu. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

.. Nosím s sebou masky, divadelní. Mám k tomu důvod. Chránim svůj kousek štěstí. Aby se nemuselo bát. Abych mu neměl důvod lhát. Každá je jiná, zásoby nepřeberný. Na noc je zamykám, ve skříni pod pelestí. Svou tvář si musím ohlídat. S tím není bezpečné si hrát. Já budu kdo chci. Já budu kým chci. Stačí, když budu někdo jiný. Já budu kdo chci, já budu kým chci. Poctivá maska ze mne smyla zbytek viny .. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Již samotné obsazení slibuje humornou podívanou. Maska a tvář otevírá řadu témat partnerských vztahů a manželství. Základním stavebním kamenem je ale protiklad muže a ženy. Jak se chová podváděný muž, jak žena? Jak si zachovat tvář, když je muž podváděn a jak to celé vyřešit? Vždyť každý z nás nosí masku a  nemusí to být jen před ženami/muži, když se děláme lepšími. Záleží nám, jak vypadáme před společností, sousedy, kolegy v práci... Zábavnou formou se člověk možná nad mnohými odpověďmi zamyslí. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Je lepší mít parohy a být všem pro srandu, nebo ve snaze zachovat si "tvář", manželku zabít? Nebo se na to, co si kdo pomyslí, prostě vykašlat třeba proto, že nevěra byla, je a bude "když je nás hodně" normální, a nebo proto, že tu "hříšnou" osobu i tak miluji? Výborná divadelní hra, jejíž největší plus tkví především v elitním hereckém obsazení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama